Mit jelent az, hogy valaki nem tud hajat mosni és vécére menni gyerek mellett?
Még nincs tapasztalatom a kérdésben, ezért érdeklődöm, hogy van ez. Itt sokszor olvasom ezeket az intelmeket. Nem tudom, hogyan készüljek fel az első időszakra.:/
Nem tudnám bevinni a pihiszékben a gyereket, míg hajat mosok? Vagy esti fürdés közben nem tud az ember hajat mosni gyorsan, aztán megtörölni és majd megszárad? Esetleg addig bekapcsolni a légzésfigyelőt a kiságyában, míg kimegy az ember?
És a vécére se tudok majd menni, az azt jelenti, hogy nem lesz időm székelni? Vagy mit jelent?
És azért mondják ezt, mert az ember túl fáradt az éjszakázástól vagy mert a gyerek egész nap sír? Félek nagyon ettől, pozitív példát sosem hallok senkitől.
Hajat mosni mindig tudok, ha akarok este, amig az apjával van a kicsi. WC-re menni viszont van, hogy elfelejtek, 2 hetes a kicsi a nagy hazahozott egy jo kis nathat s bolcsibol, átment mindenkin most epp a picin a sor. 2 napja hasfájást is bejött ugyhogy tegnap pl 10 perceket aludt sírt, szopizott aludt sirt...
Ha aludt gyorsan ossze pakoltam mert mi van ha orvost kell hívnom, aztan 3 ora lett a nagy megérkezett es akkor jutott eszembe hogy csak reggel voltam pisilni...
De azert a normál hétköznapokon nem ez az általános:)
kedves 20-as...én pl az első 2-4 hétről beszéltem...tornázni pl nem is lehet a 6. hétig...
természetesen azzal én sem értek egyet, ha valaki már hónapok óta otthon van a gyermekkel és nem tud egyedül lenni...de szerintem a kérdező a klasszikus gyermekágyas időszakra gondol....ha te már akkor is tornáztál és tip top voltál otthon, valószínű nem olyan babád volt mint nekem és a férjed sem napi 14 órát volt távol..
19
nézd...ha a férjem 8 órát dolgozna és fél óra alatt hazaérne, én is elvárnám hogy segítsen a háztartásban...de amíg napi 10 órát dolgozik, és 2-3 órát tölt utazással, addig csak arra kérem meg amire muszáj.
Anyósom mondta egyszer azt a bölcsességet, hogy mindegy ki milyen arányban milyen munkát végez otthon, a lényeg hogy apuka és anyuka egyszerre térjen nyugovóra.
magyarán nem nézem mennyit segít, elvégzem a dolgom, ahogy ő is elvégzi a munkáját, és fürdetés után szépen megyünk és együtt lefekszünk...nem fogom neki azt mondani hogy légyszíves még mosogass el...nem. akkor marad a mosatlan holnapig és majd holnap elmosom míg a gyerek játszik.
persze más az első pár hét. akkor a férjem is többet segített...ugyan kelni nem kelt éjjel a babához, de bevásárolt porszívozott stb.
Kedves utolsó,
ha ti soha nem hagytátok sírni a gyerekeket, akkor nyilván nem sírtak, amíg tornáztál és sminkeltél, vagy mindig volt ilyenkor segítséged, aki addig dajkálta őket, vagy jó alvók voltak, akik nem ébredtek fel, ha reggel kimentél mellőlük.Biztos, hogy ügyesek is vagytok a férjeddel, de nagy mázlisták is.
Ha a gyerek olyan típus, hogy már attól felébred, hogy leteszed a kiságyba, és zokog, amint nem lát téged, ugyanakkor egyedül vagy vele otthon, akkor nemigen tudsz minden nap tornázni és sminkelni úgy, hogy sírni se hagyd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!