Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van ennyi "problémás" baba?

Miért van ennyi "problémás" baba?

Figyelt kérdés

Mást se olvasok itt nap mint nap, csak, hogy "miként altassam el" "miért nem eszik" "miért nem alszik" "miért ébred" és hasonló kérdéseket! Ennyi problémás gyerek lenne, vagy a szülők rontják el? Nem tudom, de szerintem ez utóbbi. Mert pl az én 10 hónapos fiammal, soha semmi hasonló gond nem volt. Vagy csak mi lennénk ennyire szerencsések? Ennyire kivételes eset lenne, hogy ha evés idő van szépen nyitogatja a száját, eszik ahogy kell. Egyáltalán nem válogatós, akármit adhatok neki. Alszik magától napközben akár 2x is, este pedig szó nélkül alszik el, reggelig pedig csucsu van. Nem kell ringatni, és hasonlók. Én így szoktattam születésétől kezdve. Szerintem mi szülők rontjuk el a saját gyerekeinket. De miért? Ha egy anyuka eddig nem szoktatta rendszerre, vagy elkapatta, akkor miért panaszkodik és kér kétségbeesetten tanácsot a tizen x hónapos gyereke miatt?

Nem vitát szeretnék, én sem vagyok ám tökéletes.... :) Sőt, a gyerkőcöm sem az, koránt sem :) Csak érdekelne. Köszi

2010. ápr. 8. 07:15
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudj de semmi köze a neveléshez ha a babád nem alszik jól, vagy nem akar enni. Nem lehet erre senkit nevelni. Az, hogy a te babád jól eszik, jól alszik nem a te érdemed. Nem te nevelted bele. Úgyhogy nem kell elájulni magadtól. Most szuperanyunak képzeled magad?

"Ha egy anyuka eddig nem szoktatta rendszerre, vagy elkapatta, akkor miért panaszkodik és kér kétségbeesetten tanácsot a tizen x hónapos gyereke miatt?" Ha jól tudom ez egy ilyen oldal, ezért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak. Sajnos nem mindenki szuperanyu mint te. :))))

2010. ápr. 8. 13:16
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

Elmesélem neked, én hogy jártam a sógornőm kisfiával.

Egy napig vigyáztam rá, és megmondom őszintén nagyjából azzal a hatalmas önelégültséggel álltam hozzá, ahogy te most mindenki máshoz.

A kisfiú ugyanis nem eszik.

Az én kislányom, aki nála két hónappal idősebb nagyon jó evő gyerek, hát én úgy gondoltam, hogy biztos hülye az anyja, nem tudja, mi kell a gyereknek.

Bevallom, én tényleg így gondoltam.

Aztán egy napig itt volt velem, én az egy nap alatt kb. 10 féle kaját kínáltam neki evésre, de MEG SEM KÓSTOLTA!

Akkor aztán elgondolkodtam, hogy lehet, hogy mégsem a szülő a hibás.

Egyébként a gyerek 100%-on "működött" egész nap fél liter narancslével a pocakjában, nem volt vele semmi gond, de egyszerűen képtelen voltam beletömni egy falatot is.

Pedig megpróbáltam szó szerint TÖMNI, hátha csak hisztis, és ha megérzi az étel ízét, akkor enni fog.

Csak még inkább tiltakozott.

Én ekkor találkoztam először rossz evő gyerekkel, hát összetettem a két kezemet, hogy az én kislányom ilyen szépen eszik.

Kínszenvedés lehet nap mint nap ezt a gyereket etetni.

Nálunk alvás gondok vannak, de az az igazság, hogy ha az ember feladja a hasztalan küzdelmet, és rábízza a gyerekre, hogy mennyit, és hogyan alszik, akkor meg lehet szokni.

Majd megérik arra, hogy átaludja az éjszakát, ha már nem jön a foga, és nem lesz frontérzékeny.

Tudod az az igazság, hogy ezek a babák egyszerűen ilyenek.

Nem lehet mit tenni, lehet őket sírni hagyni, meg más módszerekkel ráerőltetni az akaratunkat, de én erre képtelen vagyok.

Majd eljön annak is az ideje, hogy rendesen fog éjjel aludni, egy nyikk nélkül.

Te pedig tényleg szerencsés vagy, de ne kiabáld el tényleg.

A gyerekek változnak. Minden téren.

És ne kritizálj másokat olyan dolog miatt, amiben neked nincs szereped, ugyanis az, hogy egy gyerek úgy van "összerakva", hogy felszínesen alszik, vagy hogy mélyen, vagy hogy jó evő-e, vagy épp csak pár kanállal tudsz beletuszmákolni, az nem a Te érdemed, ezek alkati adottságok.

És eleve gyerekeket összehasonlítgatni is felesleges.

A felnőttek is különbözőek.

Alvás, evés, viselkedés, temperamentum szintjén.

Te elég arrogáns vagy.

Nem hiszem, hogy a szüleid tehetnek róla, és nem hiszem, hogy neveltetési defekt ez nálad.

Valószínűleg alkati adottságod.

2010. ápr. 8. 14:32
 43/46 anonim ***** válasza:
A válaszokat nem olvastam végig,szóval nem tudom h írt-e valaki hasonlót!Nekemis nyugis,szófogadó a kislányom aki jó evő,jó alvó.Szerintem fontos a nevelés,de közrejátszik a genetika is!Vannak pörgős örökmozgó babák és vannak szöszmötölő,megfigyelő típúsok.Na meg vannak elkényeztett babák is de ezt csak akkor állíthatjuk egy gyerekről ha ismerjük a családját is és belelátunk a mindennapjaikba.Nekünk a családban mindegyik féléből van,innen a tapasztalat:)De azt hangsúlyoznám hogy egyik féle gyerek se beteg vagy sérült!mint ahogy a felnőttek se egyformák így a gyerekek se!Mindegyik féle típust másképp kell kezelni.Szerintem.
2010. ápr. 8. 14:38
 44/46 anonim ***** válasza:
50%
Nem lehet, hogy Neked tamagochid van és nem gyereked?!?!
2010. ápr. 8. 19:11
 45/46 anonim ***** válasza:

12.00-es vagyok. köszi az utánam következő HSZ-nek, hogy reagált a hozzászólásomra, nem úgy, mint te, aki a kérdést kiírtad. Lehet, hogy még csak nem volt időd, nem tudom, de én inkább úgy gondolom, hogy te sosem találkoztál a saját babáddal kapcsolatban ilyen nehézségekkel, ezért nem is tudsz mit mondani. Tudod egy alapból kisangyal gyereket nem nehéz "jól nevelni". Csakhogy nem minden baba alussza át magától az éjszakát stb (azt mondtad, a tiéd azért mert a kezdetektől így "nevelted") csakhogy ha ez a nevelésed miatt volt, akkor ezek szerint az elején csak máshogy kellett viselkednie... máskülönben ő alapból volt ilyen és te semmit sem kellett hogy "csinálj" vele.

Ellenkező esetben le a kalappal előtted, én tényleg kíváncsi lennék a módszeredre, mi az amitől a te gyerekedet sikerült ilyenné nevelned... Mi a titkod?? és mi az amit mi többiek elrontunk szerinted?? :))))

Ja és nekünk is van napirendünk,a gyerek "rendszerben él", megvan az étkezések, alvások ideje, van önálló játékidő, stb, stb, mégsem alussza át az éjszakát, és mégis rengeteg olyan napunk van, amikor két perc múlva üvölt ha beteszem a járókába...

2010. ápr. 9. 11:19
 46/46 anonim ***** válasza:
tegnapi 10:22-es válaszoló vagyok. a kérdezőnek még javaslom Ranschburg Jenő Szülők könyve c. munkáját (bővített kiadás), abban is a Temperamentum c. alfejezetet. ő azért mégiscsak szaktekintély a témában. Örömmel venném a kommentjét, miután elolvasta a kötelező olvasmányt. De komoylayn. :))
2010. ápr. 9. 11:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!