Miért van ennyi "problémás" baba?
Mást se olvasok itt nap mint nap, csak, hogy "miként altassam el" "miért nem eszik" "miért nem alszik" "miért ébred" és hasonló kérdéseket! Ennyi problémás gyerek lenne, vagy a szülők rontják el? Nem tudom, de szerintem ez utóbbi. Mert pl az én 10 hónapos fiammal, soha semmi hasonló gond nem volt. Vagy csak mi lennénk ennyire szerencsések? Ennyire kivételes eset lenne, hogy ha evés idő van szépen nyitogatja a száját, eszik ahogy kell. Egyáltalán nem válogatós, akármit adhatok neki. Alszik magától napközben akár 2x is, este pedig szó nélkül alszik el, reggelig pedig csucsu van. Nem kell ringatni, és hasonlók. Én így szoktattam születésétől kezdve. Szerintem mi szülők rontjuk el a saját gyerekeinket. De miért? Ha egy anyuka eddig nem szoktatta rendszerre, vagy elkapatta, akkor miért panaszkodik és kér kétségbeesetten tanácsot a tizen x hónapos gyereke miatt?
Nem vitát szeretnék, én sem vagyok ám tökéletes.... :) Sőt, a gyerkőcöm sem az, koránt sem :) Csak érdekelne. Köszi
Minden gyerek más, és folyamatosan változnak. Kizökkenti őket a fogak növekedése, egy hányásos vírus, a félelemkorszak... Még nem kiabálnám el a helyedben, mert, ami késik nem múlik.
Valószínűleg sok esetben igaz az, hogy az elkényeztetés teszi, de ebből is lehet tanulni. A másodiknál majd másképp csinálják majd. Az élet tanulások sorozata.
Hát szerencséd van!
A gyerekek sajnos, vagy inkább szerencse nem úgy működnek, hogy alszanak, esznek, mindent úgy csinálnak, ahogy a szülő szeretné.
Én inkább aggódnék, ha a fiam ilyen lenne, ugyanis az ilyen gyerekek akik "elvannak" a szülői jelenlét nélkül, azok a többnyire problémás, magukba zárkózó, esetleg autista gyermekek!
Vagy a másik akiket drasztikus módszerekkel tényleg ilyenné nevelnek, de én ilyen gyereket se szeretnék!
4 gyerekes, gyógypedagógus
Igen,ahogy az első válaszoló is írta, amire egy gyereket nehezen rászoktattunk, az egy perc alatt változik, pl. fogzás stb. miatt. S többnyire csak azoknál a gyerekeknél nem, akiknél tényleg valami probléma van pl. autizmus.
2. válaszoló
Szerintem is szerencséd van:-) Örülök, hogy ilyen jó babád van:-)Az én fiam csak rossz alvó, de szépen haladunk a külön alvással:-) és igyekszem nem elrontani:-))
Mi 3-an vagyunk testvérek, ugyanazt a nevelést kaptuk, mégis mind a 3-an teljesen különbözünk:-) Másképpen gondolkodunk, és más a mentalitás is:-)Szerintem ez személy függő, és az alap jellem már születésnél meg van:-))
Kedves második válaszoló! Nem gondolod, hogy ez egy kicsit túlzás???!
"Én inkább aggódnék, ha a fiam ilyen lenne, ugyanis az ilyen gyerekek akik "elvannak" a szülői jelenlét nélkül, azok a többnyire problémás, magukba zárkózó, esetleg autista gyermekek!"
Teljesen normális gyerek, társaság kedvelő, igényli a jelenlétemet játék közben! Látatlanban hogy mersz ilyet állítani? Csak mert "gyógypedagógus" vagy?! Nem azt mondtam hogy ha lerakom játszani estig rá se kell nézni, erről szó sem volt, csak látom nagyon okosnak képzeled magad! Szerintem ez a normális, amikor egy altatás vagy etetés nem két órás tortúra! És igen, nevelés kérdése, de nem holmi drasztikus módszerekkel, a gyerekre rákényszerítve! Mégis mire gondolsz?! Szerintem a szeretet teljes gyereknevelés nem abból áll, hogy elkényeztetem a gyereket és hagyom hogy a család nyakára nőjön! mert senkinek sem ez az érdeke.
Többieknek köszönöm a válaszokat. Igen, szerencsés vagyok, és nem leszólni akartam azokat akiknek nem ilyen a babájuk.
Nem, nem úgy gondoltam! Igen, nevelés kérdése, de az mindenkinek magán ügye, hogy neveli a saját gyerekét.! Egy szóval sem mondtam, hogy aki nem neveli "szigorúan" a gyerkőcöt vagy hasonlók az rossz szülő. Nem mondtam ilyet, mert ez gyerektől is függ, van akit nevelhetsz akárhogy akkor sem változik. Nekem szerencsém van, mert ő "partner" eben.
DE azt már felháborítónak tartom amit a másik hozzászóló állít, hogy ha egy gyerek nem szedi szét a környezetét és elvan magában 10 percnél hosszabban, akkor már beteg gyerek.... szerintem azért vagyunk néhányan,akiknek nyugodtabb, kezelhetőbb a babája, de nem beteg.
Ha látná a fiam, nem mondana ilyet.
De látom ezen a fórumon már nem lehet egy egyszerű "elemző" kérdést sem feltenni. Csupán arra voltam kíváncsi, hogy ki hogyan látja ezt dolgot. Nem szándékoztam személyeskedni vagy ítélkezni, de más megtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!