Miért van ennyi "problémás" baba?
Mást se olvasok itt nap mint nap, csak, hogy "miként altassam el" "miért nem eszik" "miért nem alszik" "miért ébred" és hasonló kérdéseket! Ennyi problémás gyerek lenne, vagy a szülők rontják el? Nem tudom, de szerintem ez utóbbi. Mert pl az én 10 hónapos fiammal, soha semmi hasonló gond nem volt. Vagy csak mi lennénk ennyire szerencsések? Ennyire kivételes eset lenne, hogy ha evés idő van szépen nyitogatja a száját, eszik ahogy kell. Egyáltalán nem válogatós, akármit adhatok neki. Alszik magától napközben akár 2x is, este pedig szó nélkül alszik el, reggelig pedig csucsu van. Nem kell ringatni, és hasonlók. Én így szoktattam születésétől kezdve. Szerintem mi szülők rontjuk el a saját gyerekeinket. De miért? Ha egy anyuka eddig nem szoktatta rendszerre, vagy elkapatta, akkor miért panaszkodik és kér kétségbeesetten tanácsot a tizen x hónapos gyereke miatt?
Nem vitát szeretnék, én sem vagyok ám tökéletes.... :) Sőt, a gyerkőcöm sem az, koránt sem :) Csak érdekelne. Köszi
Tapasztalat!A másodiknak igaza van!A lányom eszméletlenül rossz gyerek volt.Hisztis,akaratos.A fiam nyugodt,ha összekaptak/nak sokáig a lányomat szidtam,de a borjú szemű akkora sumák!Persze szeretem mind a kettőt,de a fiam bezárkózik,sunnyog,utálatoskodik,míg a lányommal összeveszünk,ordítunk és már rend is van!Ők már felnőttek,de van egy kicsim.
Szépen eszik-alszik ezzel nincs is gond,de az ördög tanuló lehetne mellette.Egy pillanat alatt képes bármi rosszra.Rázza a fejét,tartja a kezét,hogy dá-dá,de megy és üti a vitrint!Még csak 1 éves,de a játszótéren is futhatok utána.Én örülök,hogy ilyen,mert a leteszem és elmarad gyerekek nekem mindig furának tűnnek!
Az én gyerekem soha nem volt jó alvó, viszont jól eszik, vidám, jókedvű, kiegyensúlyozott gyerek.
Nem szoktattam én se így, se úgy, soha nem volt jó alvó, én meg nem hagyom sírni, nem azért szültem, hogy ott hagyjam a kiságyban kétségbeesni.
Egyébként nagyon sok dolgot nem lehet tanítani.
Aki jó alvó, az jó alvó, és kész.
Aki jó evő, az jó evő és kész.
Mondjuk nálunk mindig voltak időszakok, amikor változtak a dolgok (mozgásfejlődési változások, fogzás, betegség, bármi), ne kiabáld el a szerencsédet, nálatok is ugyanúgy változhat a helyzet.
Nem szeretem az ilyen kérkedést.
Mellesleg valószínűleg mindig is voltak ilyen "problémás" gyerekek, csak nem foglalkoztál addig vele, amíg neked nem volt gyerkőcöd, és nem szembesültél nap, mint nap azzal a ténnyel, hogy egy gyerek nem csak eszik-alszik-játszik, hanem emberből van, és vannak gondjai.
Én sem tudtam, hogy ennyire nagyon összetett, bonyolult dolog lesz a gyereknevelés.
Másnál valahogy olyan egyszerűnek, és kézenfekvőnek tűnt minden, de ma már tudom, hogy csak a "kirakatot" láttam náluk... :-)
Szia!
Kár volt ezt a kérdést feltenni, gondolhattad, hogy ez lesz a vége.Neked szerencséd van, hogy olyan a babád amilyen, és természetesen az, jó ilyen, nem jelenti azt, hogy beteg.Én is megdöbbentem, amikor ezt olvastam a gyógypedagógus anyukától.Én is szerencsés vagyok, az én fiam is jó gyerek, nincs idomítva, de születésétől egyedül alszik a szobájában.Volt, hogy nem akart este elaludni csak cicin, hónapokig nappal csak cicin volt hajlandó elaludni, de most már jó ideje nincs ezzel probléma.Én viszont ismerem a másik oldalt is, mert van a családban másik kisbaba, akinél nehezen megy az alvás.És ez nem a szülők hibája.A fogzás, a nagymozgások megtanulása, szilárd ételek bevezetése, vagy akárcsak egy front is megváltoztathatja a jól bevált rendszert, napirendet.Szóval ne itélkezz, mert van amikor a szülő hibája sok minden, de a legtöbb esetben nem.A gyógypedagógus anyukának jelezném, hogy a férjem két hónapos korától átaludta az éjszakát, észre sem vették, hogy fogzik, semmi sem zavarta meg, lerakták egy sarokba és ott maradt, és csoda történt, NEM lett autista.
/Z/
Nem "idomítom" a gyereket. Alapból ilyen, csak annyiban "nevelem" hogy rendszert vezettem az életébe. Azért szülő a szülő. Nem hagyom sírni, foglalkozom vele. Végtelenül vidám, mosolygós, értelmes kis srác, és ezt nem én mondom, hanem akik ismerik. Huncut is, de ettől függetlenül ha kell elvan magában akár fél órát is! :) Na ezért már beteg és autista...érdekes....
Köszönöm azoknak akik normálisan válaszoltak. Itt le is zárnám a kérdést, nem kérek több "okos" választ meg kötekedő megjegyzést, miszerint én vagyok a rossz szülő, mert nyugodt a gyerekem. Mert igen is, egy gyereket nevelni kell, mert nem egy állat amit kitesz az ember a mezőre azt nevelkedik ahogy nevelkedik! Azért olyan a mai társadalom és a mai fiatalaok, mert manapság nem szokás nevelni a gyerekeket, hanem csak úgy felnőnek és ők nevelik a felnőtteket....
:) :) :) :) :) :) :) :) :)
akinek nem inge ne vegye magára.... :) nem vagyok elszállva mert mint említettem sem én sem pedig a gyerekem nem tökéletes, csupán egy jelenséget próbáltam volna megbeszélni, de nem lehet mert mindenki rögtön hisztizni kezd.... de ha ettől jobban érzitek magatokat :)
irigyek vagytok ha valaki más? és igen, szerencsés vagyok, de ez nem elég
amúgy vicces, ha felteszek egy valóban fontos kérdést, akkor alig jön egy -két válasz... :) ezek szerint nem csak én vagyok itt "unatkozó, túl sok szabadidővel rendelkező anyuka" :)
Szia!
Szerintem eleve a hozzáállásod rossz ehhez a témához.
Azoknak az anyukáknak a babájuk nem problémás akik itt teszik fel kérdéseiket. Csak bizonytalanok, nincs a közelükben akitől tanácsot kérhetnének, vagy úgy gondolják nem akarnak senkit zaklatni az ő kis ügyes-bajos problémácskájukkal. Hisz erre való ez az oldal. Ettől még nem problémásak a gyerekek. Szerintem úgy 5% lehet problémás gyerek, akiknek a szülei itt megfordulnak. De azok már nem is itt fognak választ kapni a kérdéseikre, hanem szakembertől. Esetleg csak jól esik nekik itt elpanaszkodni magukat, beszélgetni a dologról.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó anya vagy, mint ahogy itt a legtöbbünk. Csak szeretnénk beszélni a dolgokról.
És reméljük hogy továbbra is így lesz ezen az oldalon, mert szeretek olvasgatni itt, még ha nem is szólok sokszor hozzá a dolgokhoz, de érdekel a többi anya-baba sorsa:-)
Minden jót neked és a családodnak:-)
Üdv!
Brigi
Miért, milyenek a mai fiatalok?
Nekem van két fiatal gyerekem és egy babám!
Rengetegen megfordultak nálunk(barátok,barátnők,osztálytársak,sporttársak),összesen 1 gyereket nem vagyok hajlandó beengedni.
Én szeretem,hogy vidámak,hogy lelkesek,hogy nem törte meg még őket az élet!Te nem ilyen voltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!