Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiborultam:' ( Segíts!? (lent)

Kiborultam:' ( Segíts!? (lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok..tehát az a helyzet hogy én itt lakom Magyarországon a mamámmal, anyukámék félévig Amerikában, majd Félévig Németországban laknak..és csak félévente találkozunk.. nagyon -nagyon hiányoznak..:'(

most fog nekik egy kisbaba születni..ti elmennétek Németországba a 9.osztályt kezdeni?

2010. márc. 28. 17:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem könnyű helyzet, de ha 9. osztályt kezdesz akkor most van a suliválasztás, továbbtanulás. Szerintem több szempontból is jó lenne ha kimennél, a legfontosabb, hogy anyukádékkal és a születendő kis tesóval lehetsz, és persze a tovább tanulás szempontjából se lenne rossz. Persze először biztos nehéz de szerintem egy kis idő elteltével jól éreznéd magad.
2010. márc. 28. 17:36
 2/15 A kérdező kommentje:
Nemtudom..nagyon félek hogy mi lesz
2010. márc. 28. 17:40
 3/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok, mitől félsz, az oké, hogy új a környezet, de nem idegen családhoz mennél, hanem anyukádékhoz. Bár én nem látok bele a családi életetekbe és nem is akarok vájkálni, elég nehéz tanácsot adni. Azt sem értem, hogy te miért nem vagy anyukáddal, miért hagyott a nagyival, mert elég fiatal vagy még és most ebben a korban szerintem egy gyereknek szüksége van az anyukájára.
2010. márc. 28. 17:45
 4/15 anonim ***** válasza:

Tehát félévig Amerikában járnál suliba félévig meg Németországban utána meg ki tudja hol?

Én nem mennék így az tuti....:/ A gimi épp elég stressz így is szerintem, nemhogy félévente más közösségben újra kezdeni, de lehet csak én vagyok f.sós:))

2010. márc. 28. 17:50
 5/15 A kérdező kommentje:
Nah akkor elmesélem az egész történetet..most vagyok 8. osztályos és tavaly nyáron kimentem Amerikába.Akkor ugy volt h ottmaradok mert nagyon -nagyon megtetszett..csak kiderült hogy fél év mulva jönnek át Németországba..és ezért ugy döntöttem hogy nem maradok ott mert fél év alatt nemhiszem h megtanultam volna angolul és fél év alatt meg nem hiszem h németül..és ezért ugy döntöttem h visszajövök és befejezem a 8.at..de rájöttem hogy nagyon hiányoznak anyukámék.és szeretnék velük lenni(minden nap sirok miattuk)..és félek hogy hogy fog menni a nyelvtanulás stb.. és ott is csak egy évet lennénk mert mengyünk utánaa visza Amerikába..:'(
2010. márc. 28. 17:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Ne félj,vágj bele.Hidd el nem lesz olyan nehéz elsajátitani a nyelveket.Pár év mulva,nagyon áldani fogod magad,hogy ugy döntöttél kimész.Nagy lehetőségek várnak rád.Nem mellesleg a szüleiddel lehetsz.Ezen ne gondolkozz,menj!!!
2010. márc. 28. 17:57
 7/15 anonim ***** válasza:

Ne haragudj az offért, de a szüleid terád nem lehetnének egy kicsit tekintettel? Kicsit olyannak tűnik, mintha ide-oda dobálnának, pedig még javában gyerek vagy.

Nem tudom mit tennék...a gimi évei nagyon jók, a közösség az alapja. Te akkor közösségek váltanál félévente, sose tudnál feloldódni sehol sem. A szüleid pedig különösen fontosabb ebben a korban. Én a szüleid helyében, a gyerekem kedvéért lemondanék az ingázásról.

2010. márc. 28. 18:11
 8/15 A kérdező kommentje:

szerintem itt valamit félreértettetek:D

Ugy lenne hogy a 9.et Németországban fejezném be..majd 10.be mennék amerikaba és ott is maradnék..

de a mamám nagyon fog hiáynozni:'(

2010. márc. 28. 19:46
 9/15 anonim ***** válasza:

Menj utánuk, hiszen ők a családod! Hidd el, csodálatos dolog világot látni, nyelvet tanulni, új embereket megismerni! Ráadásul mindezt úgy, hoyg azokkal vagy, akik szeretnek!

A mamádat ezután is láthatod majd, hiszen eddig is hazalátogattak időnként a szüleid... Tudom, nehéz döntés, hiszen valakiről le kell, hogy mondj, de én azt hiszem, a gyerekeknek a szülők mellett a helyük.

Pláne, hogy születik egy testvéred is! Milyen érzés lesz az neked, hogy ő mindig a szüleitekkel lehet, te meg csak néha látod őket? Hidd el, egy tesó az nagyon jó dolog, de ahhoz ott kell, hogy légy mellette, küloönben nem is fogod őt ismerni! Ha azonban melletted nő fel, te lehetsz az ő nagy, és okos testvérkéje.

Tudom, akörnyezetváltozás nehéz, és a barátaid is itt maradnak. De van internet, tarthatjátok a kapcsolatot, neked pedig lehetnek új barátaid!

Légy bátor, végy egy nagy levegőt, és vágj bele! Ha nem teszed, talán később, felnőttként bánni fogod...

2010. márc. 28. 20:57
 10/15 anonim ***** válasza:

Igen csatlakozok, ha nem teszed báni fogod.

Nekem nem a családomhoz lett volna lehetőségem kimenni, hanem az unokanővéremet váltottam volna babysitterként.

Nem mertem belevágni, mert idegenek, meg ilyenek. Pedig biztos volt a lehetőség, család is kedves volt és vártak volna.

Ha a családomhoz mehettem volna ki, akkor egy percet sem törődtem volna semmivel.

Ne feledd, olyan országban vagyunk, ahol az angol és a német is nagyon hasznos nyelv, sőt meghatározó.

A legjobb, hogy ezt a családod mellett tanulhatod meg.

Nem szabad meghátrálni!!!

Gondolom, hogy ha mégsem érzed jól magad, AMIT KÉTLEK, akkor biztos visszajöhetsz majd.

VÁGJ BELE!!! A CSALÁDODDAL ÉLHETSZ!!!

2010. márc. 28. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!