Teljesen kiborultam már. Mit tegyek szerintetek?
10 hónapos a babám és még mindig csak a tápszer kell neki. Szinte semmi mást nem hajlandó megenni, jóízűen meg főleg nem. 6 hónapos koráig anyatejes volt, utána kezdtük almával, barackkal, stb. a hozzátáplálást. Minden nap 10óraira gyümölcsöt kap. Kb. ennyi, amit elfogad. De ebből is max. 70-80 ml-t eszik meg, de a végén már ez sem kell. Bármit próbálok, semmi sem ízlik neki, semmilyen formában. De tápszerrel, se anyatejjel keverve, se hidegen, se melegen, se édesen se sósan, se a bébiétel se a házikoszt.
Védőnőt nem érdekli, mondja, hogy keverjem barackkal a kajáját, de úgy sem eszi. Az sem jó, ha a kezébe adom, az sem, ha én etetem. Fog valaha is enni?
Önszántából egy gyerek se halt éhen.
Azért teszi ezt, mert megteheti.
Adj neki valamit, ha nem kéri, ne erőltesd. Könyveld el, hogy nem elég éhes, és hagyjátok abba az étkezést.
Következő étkezés idején kapja ugyanazt. Addig, amíg legalább meg nem kóstolja (egy-két kanállal el nem fogadja). Erőltetni nem szabad.
Ha éhes lesz, enni fog.
Addig még sok ordítás, sírás lesz, és sok idegeskedés.
Ő most úgy tudja, hogy ha nem akar, neki nem kell mást megennie, csak a tápszert.
Azért eszi azt, amit a szülők, mert egyrészt azt kapja, másrészt az érdekli.
Kíváncsi arra, mit eszik anya, apa, meg akarja kóstolni, utánozni szeretné.
Egy darabig kipróbálhatnád, hogy a bébiétellel csinálj úgy, hogy az nem az övé, hanem a tiéd. De ha nagyon nézi, akkor belenyúlhat, és leszopogathatja az ujját, vagy ehet a kanaladból.
Sokkal érdekesebb elenni anya kajáját, mint a sajátot megenni.
09:49 csináltam már!! párszor csináltam rizstejből grízt, más hasonló babakajákat, leültem és elkezdtem enni. kb. 5 falatig kellett is neki, utána ez sem. aztán bármikor neki elkészítettem, úgy már nem ette. de neked is köszi az ötletet.
sajnos tényleg kifogytam én is az ötletekből, 4 hónap alatt mindent elolvastam, ami a témához kapcsolódik, már csak abban reménykedem, hogy egyszer csak valami átkattan az agyában és enni kezd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!