Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nehéz egyetem mellett (orvosi,...

Nehéz egyetem mellett (orvosi, jog) baba?

Figyelt kérdés
Olyan lányok válaszára vagyok elsősorban kíváncsi, akik orvosi alatt szültek. Hanyad évesek voltatok a baba érkezésekor? Hogyan oldjátok meg? Mik a tapasztalaitok?

2016. jan. 18. 14:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Mielőtt bárki beleköt a kommentembe (előző előtti voltam), leszögezném, hogy nem szubjektív részrehajlás beszél belőlem. Most ha a tananyag mennyiségét nem is méregetjük össze (erről max egy orvos-jogász tudna hitelesen nyilatkozni), az orvosin teljesen más a mentalitás, mint bárhol máshol. Az egy dolog, hogy rengeteg az anyag, de vannak olyan vizsgák, hogy kihúzod a tételeket, kidolgozod, a vizsgáztató elolvassa, majd közli, hogy ez nem éri el a kettes szintet, nem is kérdez semmit az anyagból és kirúg. Van, aki egy hibáért is kirúg. És nem 100 oldalas anyagokról beszélünk, hanem sokszor többszáz oldal kell egy vizsgára.
2016. jan. 31. 12:31
 12/21 anonim ***** válasza:
33%
Szóval ezekre a vizsgákra felkészülni -ha csak nem vagy zseni- rendszeres évközi tanulás mellett is napokat kell szánni a vizsgaidőszakban (reggeltől estig kb, kisebb szünetekkel). És max 1 tárgyból engedheted meg az ismétlővizsgát (tehát a sikertelen első vizsgát), mert kifutsz az időből és csúszol egy teljes évet. (Szinte minden tárgy csúszó, mert mindenre épül minden.)
2016. jan. 31. 12:33
 13/21 anonim ***** válasza:
Utolsó, szerintem ez hülyeség, első 2-3 évben valóban előfordulnak ilyen vizsgáztatók, de utána nem.
2016. jan. 31. 12:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Magadnak mondasz ellent. Hülyeség, de első két-három évben (tehát az egyetem első felében) vannak ilyenek.
2016. jan. 31. 12:56
 15/21 anonim ***** válasza:

Azt írtam, előfordulnak. De ilyenkor felveszed az UV-t, és teljesen más vizsgáztatónál 0 rátanulással 4-est kapsz. Én egyszer belefutottam ilyen vizsgáztatóba, de 10-ből 8 ember soha nem fut bele ilyenbe.

A gondom csak annyi volt, hogy tök általánosságban írtál erről, mintha negyed-ötöd-hatodévben is előfordulnának ilyenek. A hatodév konkrétan egy vicc az orvosin.

2016. jan. 31. 13:02
 16/21 anonim ***** válasza:
Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy harmadéves vagyok, nekem eddig ez volt a tapasztalat. Abban azért megegyezhetünk, hogy egy sikeres vizsgáért (és most a fontos tárgyakra gondolok) nem elég sac/kb tudni a tételeket. Jól megtanulni pedig nincs idő a vizsgaidőszakban. Nézzünk egy anat szigót: nálunk úgy néz ki, hogy 31+34 neuroanat tétel, majd 25 fejlődéstan tétel (ezek konkrét témákat fednek le pl a szívfejlődés egyetlen tétel, amihez mindent el kell róla mondani). Akkor ezen felül még 104 metszet és a tetemséta, természetesen. A tételekből 1-et, 1-et, a metszetekből pedig egy párat kell húzni (párosítva vannak). Na, aki ezt megtanulja 5-7 nap alatt, az előtt emelem a kalapom. És nincs több idő rá, mert mellett bikém és élettan szigorlat +kisebb vizsgák.
2016. jan. 31. 13:03
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

A másodéves szigorlatokra nem is 1-1 hét alatt kell felkészülni, hanem 2 év alatt. :)

És szerintem azzal egy orvos/orvosis sem áll le vitatkozni, hogy az első 3 év nem épp a legalkalmasabb idő a gyerekvállalásra, de 1 (-2) év csúszást felvállalva utána már azért bevállalható a gyerek.

Akinek nem muszáj, nyilván ne vállalja be és várja ki, hogy lediplomázzon, de ha épp olyanok a körülmények, negyedévtől kisebb-nagyobb kompromisszumokkal vállalható a szülés.

2016. jan. 31. 13:26
 18/21 anonim ***** válasza:
Ezt mondom én is.... hogy rendszeresen kell tanulni, nem csak a vizsgaidőszakban. Hogy akkor elég pl egy anat vizsgára (még csak ne is legyen szigorlat) pár nap reggeltől estig, ha év közben rendszeresen tanultál. És az csak egy tárgy.
2016. jan. 31. 14:24
 19/21 anonim ***** válasza:

A hatodév egy vicc...nyilván ahhoz képest, ami az első három évben folyik, de nekem elég sokszor sikerült belefutnom ilyen rámnézek és egyes vizsgáztatóba, vagy belehúzni abba a két-három tételbe, amit nem tanultam meg normálisan, mert ultragáznak tartottam, aztán mehettem uv-zni...sokszor végigtanultam a vizsgaidőszakot úgy, hogy szorgalmiban sem henyélt az ember.

A hatodévhez viszont azt tenném hozzá, hogy ott is vannak kötelező jellegű gyakorlatok, a szigorlatok könnyebbek a már megszerzett rutinnal, de pl. sebészet-szülészet nem volt egy leányálom gyakorlat, vagy pl. amikor azért csúszott az ember le a korábbi államvizsgáról, mert nem tudta felvenni a neurológiát B vizsgának, ugyanis nem nyitottak meg elég helyet, és nyárra már feltorlódtak a vizsgaismétlők. Ha úgy veszem vicc.

De támogató szülői háttér mellett, megfelelő anyagi körülményekkel, lehetőség szerint egy már nem tanuló, hanem dolgozó és rugalmasabb időbeosztású társsal bele lehet vágni orvosi mellett is, de szigorúan negyedévtől. Azt hiszem, így még én is végigvittem volna a hatodévet-a többit nem.

Nem értem a fenti medikushallgatók, kollegák vitáját, szerintem van egyetértés, hogy az első évek ott igenis kemények, nem véletlenül ott dől el, kiből lesz egyáltalán orvos. ;)

2016. febr. 1. 10:30
 20/21 anonim ***** válasza:

A jogot levelezőn gyerekkel simán elvégzed. Nappalin jártam az ELTÉ-re, még úgy is csak annyi volt a macerás, hogy a gyereket oda kellett adni anyámnak pár órára, hétfőtől csütörtökig minden nap, mert pénteken csak előadás volt és abból is mindig csak olyan, amire alig járt be valaki, mert minek, tényleg semmit nem tett hozzá szemináriumi anyaghoz, meg a könyvhöz. A vidékiek sokszor már csütörtökön el is mentek haza.

A többi napokon viszont érdemes volt bejárni. Ő meg nem dolgozott, szóval ráért, meg állandóan azzal szórakozott, hogy vissza se adja. Levelezőn meg tömbösítve mennek az órák, vagy heti egy napon, vagy két hetente két napon, általában péntek-szombat (és nem úgy kell elképzelni, hogy reggel nyolctól este nyolcig), így annyi időre a felügyeletet is meg lehet oldani.

Biztos van, aki halálra tanulja magát minden áldott nap vizsgaidőszakban meg szarni sincs ideje, de annak elég gyenge képességei lehetnek, mert én maximum is csak átlagos képességűnek tartom magam, de egy nagy semmi ahhoz képest a jog, ahogy előadják. Kell tanulni, de nem szakad bele senki, aki nem teljesen hülye (vagy teljesen más beállítottásgú, de akkor meg miért azt erőlteti?).

2016. márc. 18. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!