Nehéz egyetem mellett (orvosi, jog) baba?
Én nem tanultam gyerek mellett, de tuti semmit nem tudtam volna elvégezni.
Szerintem nagymértékben függ a gyerek habitusától is, mennyire engedi a szülőt otthon pl. tanulni. Könnyű eset gyerek mellett is kell majd szerintem pl. nagyszülői segítség.
Bár én másik szakra jártam, de leírom. Albérletben laktunk fent Bp.-n a férjemmel, még egyetem előtt lettem terhes. Az első félévet végeztem el. Szülés után nem tolerálták volna a hiányzást. Választanom kellett, hogy gyerek, vagy anyám feladja a munkáját, feljön ő is Pestre, és a nap nagy részében ő van a lányommal, amíg én az iskolában ülök. Így inkább passziváltam.
Ha nem zavar, hogy a nagymama/apuka vagy más neveli, akkor megoldható. Fél éves kor után be lehet adni bölcsibe, de ugye erre nincs garancia, hogy bekerül.
Legalább egy félévet szerintem passziválnod kell.
Meg ugye nemcsak addig kell a segítség, amíg iskolában vagy, hanem amíg tanulsz. Reggel 8-este 8-ig...
Én jogra járok levelezőn, nulla nagyszülői segítséggel és egy sokat dolgozó férjjel. Amikor még itthon voltam, akkor tanultam, amikor a gyerek aludt. Szinte egyáltalán nem jártam órára, csak amin katalógus volt, de ez ritka volt szerencsére. Mostmár dolgozok is teljes munkaidőben, este ott a gyerek és a háztartás, mégis tudok tanulni. Annyi, hogy nem lesz meg 5 év alatt. Lesz 1, esetleg másfél év csúszásom, de nekem ez nem probléma, van már diplomám és jó munkám a szakmámban.
Az orvosival viszont az a gond, hogy csak nappalin lehet végezni és nyilván be kell járni. Amellett más nevelné fel a gyerekedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!