Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye még nincs lemaradva?

Ugye még nincs lemaradva?

Figyelt kérdés
A kismanónk 9 hetes és már 7 hete hordja a terpesz pelenkát.Eddig folyamatosan rajta kellett lenni, mert kötöttek voltak az izmai és én csipő ficamos voltam.Eleinte oldalt volt fektetve alatta volt a pólya (nem volt megkötve), mert állítólag sokat evett(védőnő szerint).Mostanában viszont már háton alszik.De ettől a pelenkától nem tudom hasra fektetni mert egyszerűen nem tűri meg a kettőt egyszerre.Félek ha leveszem róla, akkor az lesz a baj, ha meg nem fordítom hasra akkor esetleg lemarad valamiben.Nővérem babája 4 hónapos, ő a kezdetektől hason alszik, és olyan szépen tartja már magát.Az én babám is tartja a buksiját, ha ölben van,ha hason fekszik is , de csak 1-1 percre, meg próbálkozik "fordulgatni"de csak a popójával tudja odébb pakolászni magát reggelre az ágy másik oldalára.Az hogy még nem igazán volt hason az ugye még nem annyira probléma?A doki szerint max. 1 hónapig kell már csak hordania, és naponta többször próbálom pár percet hason tartani, de még nem igazán kedveli.Ugye nincs még gond belőle, ha nem tartja a törzsét, ha hason van?Csak olvastam már jó néhány anyukát, aki írta hogy az ő babája ennyi idősen már ezt és ezt tudta,Tudom, hogy az ő érdeke volt a pelenka hordása, de azért aggódom, hogy nem tudjuk összehozni a kettőt.Aki jártas ebben, Ti hogy csináltátok?
2010. márc. 27. 00:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Bár az én kisfiamnak nem volt ilyen problémája, mégis utált hason lenni. Hiába fordítgattam, hiába volt hason a karomon, egyszerűen nem bírta (+ olyankor az összes kaja kijött belőle, hiába evett pl. két órával korábban). Én is aggódtam, főleg, hogy a baráti körben az egy hónappal idősebb kisfiú már hol az oldalán, hol a hasán aludt, sőt sokkal korábban ült is,mint az én fiam. Aztán november végén (július elején született) egyszer csak megfordult, és onnan már nem volt visszaút :)! Már mászik, rendesen ül, sőt még nem volt nyolc hónapos amikor felállt. Újra és újra levonom ebből a tanulságot: nem szabad összehasonlítgatni őket! Sok egészséget kívánok Nektek, és meglátod, nem lesz semmi baj. Ha esetleg később is fog a gyermeked hason lenni, biztos, hogy behozza a lemaradást!
2010. márc. 27. 06:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Sok olyan baba sem szeret hason,akinek nem kell ilyen pelenkát hordani.A pelenka pedig a tiednél nagyon fontos.Az unokámnak is sokáig kellett,de később behozta a lemaradást.Ne erőltesd a hasonfekvést,mert azzal csak ártasz neki.A te babádból is egészséges baba lesz.
2010. márc. 27. 06:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi lemaradása nyugi, a pelus nem okoz hátrányt semmiben. Mi is hordtuk két hónapig, akkor mindig háton aludt, utána ahogy levettük pár hónap múlva kezdett hason aludni. 5 hónaposan mindkét irányba átfordult, 7 hósan kúszott, 9 hósan felállt, aztán mászott, most 1 éves és már szépen jár.
2010. márc. 27. 09:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszaitokat!

Sok boldogságot mindenkinek!!!

2010. márc. 27. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!