Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek pofatlansag lenne?

Szerintetek pofatlansag lenne?

Figyelt kérdés
Hetvegen tartottuk a kisfiunk szuletesnapjat. Az egyik par keresztszulo nem tudott eljonni mert a 2,5 eves kislanyuk lebetegdett, injekciot kap. Ma szoltak, hogy este atjonnenek, hogy atadjak az ajandekot, persze hozzak a kislanyt is akit meg mindig injekcioznak. Eddig a kisfiam egyszer volt beteg, akkor is egy ismerostol kapta el. Nem mondthattam, hogy ne jojjenek at a beteg kislannyal, ezert arra gondoltam atviszem anyumekhoz a kisfiam mire atjonnek. Szerintem nagy pofatlansag, hogy egy beteg gyereket rancibalnak at egy masik babahoz, arrol nem is beszelve hogy az a kislanynak sem tul jo. Szerintetek en pofatlan lennek, ha atvinnem anyuekhoz, mikor hozza jonnek?

2016. jan. 13. 09:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Szerintem is mondd le. Attól, hogy elviszed a kisfiadat, ti még simán elkaphatjátok a vírust, aztán tőletek kapja el a gyerek.

Felhívnám még most őket, és megkérném, hogy halasszuk egy kicsit a látogatást. Én sosem viszem sehová a gyereket ha beteg, sőt, ha vendég jön, szólok, hogy csak saját felelősségre, mert épp ez és ez a vírus van. Még soha senki nem sértődött meg.

2016. jan. 13. 11:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért hogy egy gyerek mindig beteg,nem jelenti azt hogy a szülők nem törődnek az egészségével...

Lányom bölcsi alatt alig volt beteg,3 hónapja ovis,egyszerre 3 napnál többet nem bírt még ki,utána itthon volt másfél hetet.És 5600 ft-ért kapja az immunerősítőt,mellé béres csepp,c vitamin,d vitamin,multivitamin. Kórházban is volt kétszer 5 napot lázgörcs miatt,kap már epilepszia elleni gyógyszert is a görcsei miatt.

De amúgy én soha nem vittem betegen a gyereket barátainkhoz,ahogyan nekik is magától értetődő volt,hogy nem jönnek,ha az övék beteg.

Mond meg közbejött nektek valami,és akkor nincs sértődés.

2016. jan. 13. 12:38
 13/20 anonim ***** válasza:
12: Nem azért nem törődnek a szülők az egészségével, mert mindig beteg, hanem azért, mert amint a kérdező írja, egy nap után már viszik is bölcsibe függetlenül attól, hogy meggyógyult-e, és gyerekekhez is simán vinnék betegen.
2016. jan. 13. 12:52
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Tehát azt a gyereket, akinek a születésnapja volt és most még akarják ajándékozni te elvinned otthonról. Igen, pofátlanság. Lehetett volna mondani a telefonban, hogy figyelj Kati, ha Zsuszika még beteg akkor ne jojjetek, mert nem akarom hogy Pistike elkapja. Mit szólnátok a jövő hét vasarnaphoz?
2016. jan. 13. 13:52
 15/20 anonim ***** válasza:
29%
Semmiképpen se engedd, hogy elhozzák az ajándékot. Találj ki valami nagyon jó kibúvót és told el hétvégére. Kegyes hazugság, így ők sem bántódnak meg és ti sem betegedtek meg. Pont hányás, hasmenés, azért ez egy 1 éves babának nem hiányzik magamból kiindulva, hogy milyen beteg vagyok olyankor. De azért nekik sincs túl sok eszük, így átmenni, ilyen betegség után...
2016. jan. 13. 14:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem nem így van kérdező. Bölcsibe akkor vihetik a gyereket, ha az orvos adott igazolást arról, hogy mehet közösségbe. Máskülönben nem!
2016. jan. 13. 15:30
 17/20 A kérdező kommentje:

Na a helyzet orvosolva, kitalalt dologgal el lett halasztva a latogatas. Kedves utolso lehet, hogy ennek igy kellene lennie, es en is tudom, hogy orvosi igazolas szukseges ahoz hogy mehessen vissza, viszont sok szulo nincs amit csinaljon a gyerekkel ezert muszaly vinnie bolcsibe. En a ket szememmel lattam a multkor a keresztlanyomat vettuk ki a bolcsibol es olyan beteg gyerekek voltak, hogy rossz volt rajuk nezni. Ezert is beteg mindig, mert minden ket hetben osszeszed valami virust. Ez nem mondva csinalt tortenet, ismerem jol a helyzetuket es ezzel ahogyan nevelik en szemely szerint nem ertek egyet es sajnalom a kislanyt, viszont az en gyerekem a legfontosabb elsosorban.

Tovabba koszonom az ertelmes tanacsokat!

2016. jan. 13. 15:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nah most az más helyzet, hogy folyt pl az orruk. Náthásak lehetnek természetesen ilyen időben, de azért ez még nem olyan nagy betegség, hogy távol kell maradniuk a bölcsitől. De csak ha okosan belegondolsz a dolgokba: a nagyon beteg gyerek nyilván lázas is.A láz gyerekkorban minden betegség velejárója. Gyógyszert nem adhatnak a gyerekeknek a bölcsődében. Ez nagyon szigorúan tilos! Tehát automatikusan azonnal hívják a szülőt, hogy vigye haza a gyerekét, illetve vigye orvoshoz. Ha nem szólnak, akkor a felelősség az övék...Ki az a buta dadus, aki ezt vállalja? Szóval, az általad említett "nagyon" beteg gyerekek, azért annyira nem lehettek betegek. Nem kötözködés, csak nem kell a kisegérből elefántot csinálni.
2016. jan. 13. 19:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, olvasom, hogy már sikerült elhalasztani a dolgot, azért én a jövőre nézve annyit tanácsolnék, hogy ne ürüggyel mondd le legközelebb, mert ha őszintén megmondod, akkor legalább erre figyelni fognak remélhetőleg később is, és tudni fogják, hogy hozzátok nem lehet menni, ha beteg valaki közülük. Nyugodtan meg lehet mondani szerintem, aki ilyenen megsértődik, az az ő baja, de legalább tudja, hogy mihez tartsa magát.
2016. jan. 14. 11:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Én már több ismerőst megkértem, hogy ne jöjjön, mert tudtam, hogy betegek. Nem sértődtek meg, megértik, hogy a kicsi gyerekre veszélyesebb lehet egy betegség. Nem értem miért nem lehet kerek perec megmondani. Aki ezt nem érti meg és megsértődik, az nekem nem is hiányozna az ismerősi körömből (akkor sem ha keresztszülő).
2016. jan. 14. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!