Nem pofátlanság amennyi dolgot az iskolába be kell vinnie a szülőnek? A tankönyv 12e ehhez képest semmi? Nem?
Kicsit fel vagyok háborodva, hogy mennyi mindent be kellett vinni az első osztályba. Kb. benne volt csak az ilyen olyan technika cucc féleségek 20e-be biztos. Most a táskát, meg a tolltartót nem számolom.
Ennyit arról, hogy ingyenes az iskola.
Meg még az jutott eszembe, hogy megint csak látszat ez az egész, hogy ingyen kapják a tankönyveket a gyerekek. Jobban mondva csak a kisebbik összeg. Inkább állnák a többi dolgot. Adnának a suliknak pénzt és ők szereznék be nagy tételbe, lehet még kedvezőbb áron is sikerülne megvenni. Nagyon rossz, hogy a könyveket vissza kell adni, mert még szükség lehet rájuk, valamint egy elsős gyerek nem úgy vigyáz rá még. Olyan rossz lesz, ha véletlenül lesz vele valami. Mert egy év alatt lehet. Persze vigyáz az ember, de hát egy év az egy év.
Inkább én azt mondom amit feljebb is írtam, hogy ezt kéne csak kifizetni és az összes többit meg nem. Nekem jobban esne. Arról ne is beszéljünk, hogy a szülőnek nem kéne idegeskednie amikor vásárolja a cuccokat, hogy akkor milyen ragasztót vegyen, milyen gyurmát, milyen temperát stb. A suli ezt megoldaná. Hiszen ezért suli a suli.
Én meg akartam vásárolni a könyveket, de azt mondták, hogy nem lehet. Rendeljem meg a kiadótól, vagy pedagógusboltban ha akarom. Jó vicceik vannak, mikor már bekötöttem.
Meg hát a munkafüzeteket akkor nem is fogják használni, nehogy meglátszódjon? Akkor minek van? Még eltenni sem tudom a gyerekemét.
Szóval kíváncsi vagyok ki mit gondol erről.
Első nap mikor mentem a suliba szabadnapot kellett kivegyek és alig fért rá a bicajra a sok cucc amit vittem.
Le is fényképeztem a jó nagy halmot.
Mivel a kiírásod nem kérdés, hanem egy szimpla panasz érdemben nem tudok rá válaszolni.
Egyet biztosra vehetsz: marhára nem kell majd a kölöknek az 1. éves könyve semmire. Így annyira nem fog érte elefántkönnyeket hullatni... Maximum majd középsuliban kell elrakni az érettségi tárgyak könyveit, de azt is csak becsületből...
A suli pedig nem azért suli, hogy raklappal rendeljen gyurmát... Hanem hogy okítsa a kölköket :) Én a helyedben örülnék, hogy a könyv ingyen volt. Mi még azt sem kaptuk ingyen. A drága gyurma mellé azt is ki kellett fizetni...
(A munkafüzetbe pedig mi sem írtunk. Pedig a sajátom volt.)
Ezért nem értem amikor sokan írják egy másodikon gondolkozó éppen megélő családban az anyának, hogy nyugodtan vállalja be a másodikat úgy is megörökli az első ruhát meg a családit sem kell rákölteni a másodikra.
Ja hát csak nem 3 évre vállal az ember gyereket. Ingen baromi drága az iskoláztatás és ha még úgy nézzük ez csak általános, mi lesz később amikor már középiskolás vagy egyetemista lesz.
Igaz, már nem emlékszem, hogy a matek/technika cucc mennyibe került elsőben, de azt tudom, hogy idén (harmadikban) is ugyanazokat használják, csak ha valami esetleg teljesen elfogyott, azt kellett pótolni.
Amúgy a gyerekeim elsőben és ötödikben és kilencedikben kaptak új táskát, nem szakadtak szét négy év alatt, nem volt szükség újra, talán még vigyáztak is rá, ráadásul az alsós táskákból kettőt ajándékba kaptam használtan.
A könyveket "ingyenesen" kapjuk, vagyis a 12 ezer feltti összeget és a nyelvkönyveket mindig ki kellett fizetnünk. A könyveket év végén visszaadtuk a könyvtárnak, ha még szükség van rá, onnan elkérik (ez csak a felső tagozatosokat érinti, alsós könyv nem kell visszamenőlegesen sem). A munkafüzeteket meg majd az iskola pótolja a jövő évi osztálynak, azzal ne törődj.
Ha valami iskolai emléket akarsz eltenni, akkor inkább az írásfüzetet javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!