Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mivel gyerekem iskolája már...

Mivel gyerekem iskolája már tavaly is eljátszotta, hogy a tanár év közben módosít tankönyveket, kérdezném, ez szabályos-e?

Figyelt kérdés

Például az, hogy a nyáron kifizetett könyv mellé még elküld a tanár a könyvesboltba, hogy ezt és azt a könyvet vegyem meg.

(Volt egy szülő, aki "szembeszállt", később gyermeke !!!felszereléshiányért kapott 1-est!!!!)

Illetve, arra hivatkozhat-e a tanár, hogy az a könyvet 2 évvel előbb használták?

(Akkor nem szólt, hogy ez majd 2 év múlva kell;, és mi van azokkal, akik ebben az évben kezdenek az adott iskolában.)

2013. aug. 10. 22:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
A legegyszerűbb higgadtan elmenni az igazgatóhoz. Tudom a gyereknek nem fog tetszeni, én is diák vagyok, de ő a fej az iskolában. Tudom milyen a szituáció. És ha jól értelmeztem nem vagy egyedül mint ilyen szülő. Írjatok levelet például.
2013. aug. 10. 22:15
 2/14 A kérdező kommentje:
csak az a baj, hogy az igazgató is ilyen tanár (úgy hallottam)
2013. aug. 10. 22:22
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
A szülői értekezleten fel kell szólalni és elmondani mi a probléma. Azt tapasztaltam, hogy nálunk mindenki csendben üldögél, aztán a szülői után egymásnak panaszkodnak az anyukák. El kell mondani normális hangon a tanárnak, hogy kivel szórakozzon. Ha nem lehet vele megbeszélni, akkor irány az igazgató.
2013. aug. 10. 22:28
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Ja... de szóltatok a tanárnak hogy ez nem tetszik?
2013. aug. 10. 22:28
 5/14 anonim ***** válasza:
55%
Az előző vagyok. Sose tartottam jó ötletnek a suli váltást, de ha ilyen az igazgató is akkor miért oda jár? Én imádom az iskolámat. És nem azért mert ilyen olyan nehézségű vagy hasonló hanem az igazgató a második apukám. Nagyon aranyos. Morcosnak tűnik, de egy szerető ember. Szerintem első sorban ezt kell nézni egy iskolánál és nem azt hogy 2 tannyelvű vagy hasonló.
2013. aug. 10. 22:30
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
illetve az első csak míg írtam megelőztek :)
2013. aug. 10. 22:31
 7/14 A kérdező kommentje:

Az igazság az, hogy idén még nem mondta, hogy meg kell venni, de a gyerekeknek szólt, hogy amit 2 éve használtak kelleni fog.

Az én fiam 1 éve jár oda.

Tavaly is +3 könyvet kellett venni. Levelet írtunk az igazgatónak (közösen, több szülővel, de ezzel a tanárral nagyon jóban van, így nem sok minden történt.

Ezért nem fogok iskolát váltani. Hiába, benne van a 100 legjobb magyar középiskolában, a fiamat fölvették, így nyolcadikban nem kell felvételizni sehova. Nem is anyagilag terhel meg, csak mivel nap 12-16 órát dolgozom, nincs sok időm egyik könyvesboltból a másikba rohangálni.

Ha kell az is, akkor írják föl a listára.

2013. aug. 10. 22:44
 8/14 anonim ***** válasza:
86%
Akkor beszéljétek meg a többi szülővel, hogy egy valaki beszedi a pénzt és elmegy megvenni mindenkinek. Úgyis lesz év elején szülői, hátha valaki bevállalja, hogy elmegy érte. Aki nem fizet, az intézze magának, a többi meg dobja össze. Hátha akkor kedvezmény is van rá, én a pedagógus boltban az alexandrás kártyámmal kaptam rá kedvezményt.
2013. aug. 10. 22:48
 9/14 anonim ***** válasza:
13%

Például az, hogy a nyáron kifizetett könyv mellé még elküld a tanár a könyvesboltba, hogy ezt és azt a könyvet vegyem meg.

Igen, van ilyen.

(Volt egy szülő, aki "szembeszállt", később gyermeke !!!felszereléshiányért kapott 1-est!!!!)

Bármilyen rosszul esik is, teljes mértékben igaza volt.

Illetve, arra hivatkozhat-e a tanár, hogy az a könyvet 2 évvel előbb használták?

Két evvel az előtti kiadás elavult lehet. Vagy a régen használt konyv is megfelelt volna? Legtöbbször a felső évfolyamok könyveit később is felhasználják a tanítás hoz.

2013. aug. 11. 06:55
 10/14 A kérdező kommentje:
Benne van a Pedagógiai programban, hogy ezt tilos év közben.
2013. aug. 11. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!