Mivel gyerekem iskolája már tavaly is eljátszotta, hogy a tanár év közben módosít tankönyveket, kérdezném, ez szabályos-e?
Például az, hogy a nyáron kifizetett könyv mellé még elküld a tanár a könyvesboltba, hogy ezt és azt a könyvet vegyem meg.
(Volt egy szülő, aki "szembeszállt", később gyermeke !!!felszereléshiányért kapott 1-est!!!!)
Illetve, arra hivatkozhat-e a tanár, hogy az a könyvet 2 évvel előbb használták?
(Akkor nem szólt, hogy ez majd 2 év múlva kell;, és mi van azokkal, akik ebben az évben kezdenek az adott iskolában.)
Nos, a tanárnak teljes mértékben igaza volt, amikor 1est adott a gyereknek. Előre szólt, hogy vegyék meg a könyvet, ha addigra nem tudta elintézni, akkor ott a könyvtár, onnan is lehet kölcsönözni.
És igen, lehet 2 éve használt könyvet is elővenni, például atlaszt, szótárt, történelmi vagy irodalmi könyveket. Ezért kell azt csinálni, hogy minden évben vett könyveket szépen eldobozolni és elrakni őket addig, míg a gyerek el nem ballag az iskolából, mert sose tudhatod hogy mikor fog kelleni. Például a középiskolában ez szokás is, hogy néha a 9es könyvek kelleni fognak 12.ben is. És akkor mi van? Aranyszabály, hogy a könyvet nem dobjuk ki, míg a gyerek nem érettségizik, szóval nem értem a felháborodás okát. Akik meg abban az évben kezdenek a suliban, gondolom megvannak az előző iskolából a könyvei, akkora különbség nem lehet a kettő közt, ha mégis, akkor meg keres valakit a felsőbb évfolyamból, akinek nem kell a könyv és szépen elkéri tőle vagy fizet érte, vagy majd év végén szépen visszaadja.
És igen, a tanár megteheti hogy még pluszban vásároltat könyvet, bár nem értem hogy miért év közben teszi ezt, holott a tankönyvlistán le lehetne írni hogy még pluszba mi kell, de mondjuk még ősszel teljesen rendben van, ha kéri hogy vegyél még ezt+azt. Elhiszem, hogy nincs időd rohangálni folyton, de ilyenkor pl meg lehetne kérni a másik szülőt, nagyobb testvért, nagyszülőt, keresztszülőt, barátnőt, hogy ugorjon már el megvenni a könyvet. Én nem értem miért kell ennyire felháborodni, ez szinte minden iskolában így szokták csinálni.
én csak nem értem, hogy miért olyan nehéz nekik fölírni arra a listára, amit megkapunk. Amikor én tanultam, ilyen soha nem volt.
......
Amúgy meg nem tudom miket írtok, felszereléshiányra nem szabad 1-est adni. Ezt magyarországon törvény szabályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!