Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mondják azt egyes...

Miért mondják azt egyes anyukák, hogy kisbaba mellett fürödni, enni sincs idejük? Az oké, hogy elfoglaltak, de ez csak igénytelenség.

Figyelt kérdés

Mint pl ez a válaszoló itt gyiken: Emlékszem, hogy az első gyerekkel voltam otthon, kb. két hetes volt, 4-kor jött haza a férjem én meg zokogva fogadtam hálóingben, mosdatlanul, hogy még nem ettem rendesen csak belerágtam a kajába, mert a gyerek folyton üvöltött ha nem ringattam a popóját.

Na és ha az a gyerek sír addig az öt percig míg eszel valamit? Ez iszonyat nagy túlzás, az igénytelenség netovábbja.

2015. dec. 26. 22:46
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
68%

Na még egy szuper anya! Jó neked, hogy ilyen tökéletes vagy és az életed is az 3 vagy 4 gyerekkel!

Meg érdemelsz egy pacsit és egy vállba veregetést!;)

2015. dec. 27. 09:07
 12/43 anonim ***** válasza:
36%

"Meg érdemelsz egy pacsit és egy vállba veregetést!;)"

Mást biztos úgyse kap. :)

Soha semmiért/senkiért nem cserélném el a lányom, de megnéztem volna hogy hogy boldogulsz, mennyi időd marad, ha egy olyan babát dobott volna neked a gép, mint amilyen ő volt.

Szoptatás alaphangon volt 1 óra, majd egészen a következő etetésig függőlegesben kellett tartani, és nem csak azért, hogy ne sírjon, hanem hogy ne bukja vissza az összes tejet (majd később tápszert). Ha nem így tettünk, nem csak ordított, hanem nem gyarapodott egy grammot se és egész nap és éjjel az éhségtől kínlódott annak ellenére, hogy már 3500 grammosan is 1200 grammnak megfelelő tej vagy tápszer "ment bele" a nap folyamán.

Na mellette hol lett volna időd? Hagytad volna szenvedni? Lassan meghalni?

(a pépesre sűrített gyógytápszer sem maradt benne 100 %-ig)

2015. dec. 27. 11:59
 13/43 anonim ***** válasza:
39%

Nem hiszem el, hogy baba mellett nincs 10-15 perce valakinek önmagára..

Esetleg csak nincs rá igénye.Nem kell minden nap 100% jól kinézni, de azért törekedni kellene rá.Az ember hangulatára is jó hatással van, ha nem úgy néz ki, mint egy csöves.

2015. dec. 27. 18:36
 14/43 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem itt inkább arról van szó, hogy az alap higiénia meglegyen. Napi szinten. Pont ez a 10-15 perc, amire mindenki kénytelen időt szánni. Az első pár hét, főleg az elsőszülött kisbabával, vagy egy "problémásabb" babával valóban nem arról szól, hogy reklámanyagnak megfelelően nézzen ki az ember lánya... Aki erre szán időt, szerintem vagy halálnyugodt a bébije, vagy marhanagy segítsége van, vagy leszarja a gyerekét, már elnézést. Nekem például a férjem van a gyerekekkel, amíg én "rendbeteszem" magam. És igen, amíg nem szültem, addig naponta is hajat mostam, mindennap kisminkeltem magam stb. Majd alább kellett adjak, ez van. Heti egy hajmosásra például. De ettől nem éreztem magam elhanyagoltnak. Tudtam, miért van. És szerencsére a férjemet sem zavarta. Aztán eltelik néhány hónap, majd egy, majd két év, és ismét napi egy hajmosásné tartok stb. Most a mésodik babával megint ez van (plusz ott van a ngyobbik is, ugyebár).És akkor mi van? Majd pár hét, hónap múlva szépen lassan ismét visszarázódom, jobban mondva -- belerázódom az új szerepbe, és csillogni fogok, mint fénykoromban. És a legkevésbé sem érdekel, hogy volt / van olyan pár hónap, egy év, na bummm, az életemben, amikor nem úgy néztem ki, mint ribike.
2015. dec. 27. 20:26
 15/43 A kérdező kommentje:
Néhány utolsó válaszoló nem rajtam kell kitöltenetek a frusztrációtokat. Igenis egész jó az életem. Nem vagyok szuperanya, de imádom a gyerekeimet és a lehető legjobb anya vagyok nekik aki lehetek. A férjemmel szeretjük egymást, még kettesben is van időnk elmenni "randizni,,. Nem vagyok háztartásbeli, a férjem és én is középvezetők vagyunk, és ezek mellett sem hanyagoltam el magam. Meg lehet csinálni, ahogy valaki mondta nagyanyáink is megcsinálták csak mi kényelmesedtünk el. Mindenkinek ugyanolyan nehéz, mindenki ugyanannyit dolgozik egy babával aki komoly dolognak tartja a gyereknevelést és nem értem valaki miért panaszkodik tizszer tobbet es sajnaltatja magat, martorkodik.
2015. dec. 27. 20:41
 16/43 anonim ***** válasza:
Nem panaszkodtak szerintem. Neked más az elsődleges, másnak megint más. Az igényesség valakinek a napi fürdést jelenti egy pici baba mellett, míg másnak azt, hogy szuperül nézzen ki, mintha a boritorol jött volna le. Ennyi.
2015. dec. 27. 22:04
 17/43 anonim ***** válasza:
72%

Nem vagyok frusztrált, s akkor se voltam. Rég túl vagyunk azon az időszakon, túléltük mindannyian. Nehéz volt, fárasztó, akkoriban tényleg még az is sikerélmény volt, ha el tudtam végezni a nagydolgom anélkül, hogy végigüvöltené a baba. Az ebédemet is a kicsi feje felett ettem meg, miközben ő szopizott, s a nap fénypontja valóban az volt, amikor beesett az ajtón a férjem és a kezébe nyomhattam a gyerekünket, hogy "na innentől átvetted, most gyorsan eszek, wc-zek... abban a pár percben, amíg nem veszi észre, hogy eltűnt a "mell"".

Ugyanakkor veled ellentétben nem fröcsögtem azokra, akiknek könnyebb, akiknek makkegészséges, problémamentes gyerek jutott.

És valahol valami csak nem klappolhat az életedben, ha annak ellenére, hogy a legkisebbed is már 5 éves, még mindig nem tudsz leakadni a témáról, s ahelyett hogy örülnél, mint majom a farkának, abban leled örömöd, hogy másokra fröcsögsz.

2015. dec. 27. 22:37
 18/43 A kérdező kommentje:
A szomszedban van az ujdonsult anyuka igy, beslampult es mindig panaszkodik ha talalkozunk, nem veszi eszre hogy en mar ezt 4x megcsinaltam. Innen a kerdes.
2015. dec. 27. 23:06
 19/43 anonim ***** válasza:
55%

Tehát mert szültél X porontyot, már mindentudó vagy?

Egyik többgyerekes ismerősöm se volt soha ekkora beképzelt majom, mint te.

Főnököm 5-öt szült. 16 évesen az elsőt, 42 évesen az utolsót (mindet egy apától). A gyerekek mellett érettségizett, majd szerzett diplomát. A legkisebbje autista, rengeteget látott, tapasztalt (most 54), de még ő se állítja magáról, hogy mekkora "ász", pedig ő veled ellentétben már fel is nevelt az 5-ből 4-et, és mindből nagyszerű ember lett. A legidősebb Brüsszelben jogász, a fia mérnök, a harmadik szülésznőnek tanul, a negyedik most érettségizett, az ötödik 12.

Tőle kaptam a legértelmesebb tanácsot: "nincs univerzális módszer egy problémára sem a gyereknevelésben. Van akinek az egyik beválik, a másiknak nem, van akinek semmi sem válik be a már létező módszerek közül és magának kell megtalálnia azt az 1001. megoldást, ami hat. Ne keseredj el, és ne hallgass a károgókra, akik mindent jobban tudnak, a te gyerekedet te ismered, nem ők, hallgass az ösztöneidre".

2015. dec. 28. 10:52
 20/43 olah annamaria22 válasza:
30%
Szerintem egy anyuka se itelkezzen a masik felett.minden baba maskeppen viselkedik,minden elethelyzet mas.csunya dolog a rossz indulatusag kedves kerdezo!
2015. dec. 28. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!