Főzitek vagy veszitek a babakaját?
Szia!
En is foleg fozok de szoktam itthon tartani uvegeset is foleg telen amikor csak a hipermarketekbe lehet gyumolcsoket kapni de az meg sem az igazi,ilyenkor jobb az uveges.Irigylem azokat akik tudnak lefagyasztani vegyszer nelkuli,sajat kertben termett gyumolcsot,sajnos en egy vilag varosba elek kulfoldon:(
Szerintem is jobban jarsz ha inkabb fozol.Krumpli,repa,husi,alma.A maj sem tul draga es hetente egyszer adhatsz a babanak.Rizzsel is dusithatod a kajajat es az sem draga.Veszel mindjuk egy kis brokkolit es a lefagyasztod,mindig annyit veszel elo amennyi kell vagy eppen cukkinit.
Kukorica,buzadarat is fozhetsz meg es turmixolhatsz hozza gyumolcsot.
Nagyon sajnalom a helyzetedet:(
Nem lesz konnyu de szerencsere az irasodbol nem a vegso elkeseredest latom hanem hogy mar elore tervezel es ez nagyon jo.Azert van valaki aki tud majd segiteni neked?(szulok,testverek,baratok)
Minden jot nektek!
8,5 honapos kisfiu anyukaja
Hármasikreim vannak, és nekik amikor csak tudok főzök. Persze azért van, hogy nem úgy jön ki a nap, hogy egyszerre aludnának,akkor nincs időm rá, vagy épp nincs kedvem egy fárasztó éjszaka után, olyankor előveszek valamilyen üvegest. Amúgy már sokfélét szoktam főzni nekik, az alapokon ( sárgarépa-, sütőtök-, cukkini-, stb. főzelékek hússal) kívül szoktam avokádót (pl. banánnal, kis túróval) kívit (mag nélküli részét) gesztenyét készíteni nekik. Lehet kapni rizspelyhet, babamüzlikását, zabpelyhet, én a HOLLE márkájút szoktam, az sokáig elég. Amúgy a zabpelyhet én magam is meg szoktam főzni, ezzel is lehet sűríteni, vagy ahogy írta valaki más rizzsel is. Halat is sokszor adok, harcsát (ebben tuti nincs szálka), de süllőt is kaptak már, szeretik nagyon. A húst megveszem, majd kiadagolom, felkockázom és úgy fagyasztom le. A főzelékeket készen viszont nem fagyaszthatom le, mert úgy már nem eszik meg, csakis frissen.
Ja, és még valami, valaki írta a darát, hogy tápszerrel kell felfőzni. ez majdnem igaz is, de a tápszert nem lehet forralni, így én úgy szoktam, hogy vízben megfőzöm a darát és utána adom hozzá vagy a port, vagy ha sűrűbbre főzöm, akkor az elkészített tápszert. Ehhez lehet adni gyümölcspépet is, vagy bele esetleg csokit reszelni (70%-os étcsokit szoktam) így majdnem olyan mint a sztracsatellás tejpép. Ha meg csak gyorsan kell valamilyen desszert, akkor banán keksszel vagy piskótával ledarálva.
Az biztos, hogy egy aprítóra, botmixerre szükséged lesz. Nagyon sajnálom, ami történt, de az nagyon jó, hogy a szüleid a segítségedre lesznek.
Sok sikert és boldogságot kívánok a jövőre nézve neked!
Van itthon pár üveges kaja(főként desszertek)de többnyire én főzők neki.Így tudom mi kerül a kiskanálra és jobban szereti mint az üvegest.Mindig megkóstolom hogy mit eszik és némelyik üveges kajának az íze borzalmas.
Mellesleg azért mert főzők neki nem foglalkozom vele kevesebbet mert akkora időzítem a főzést mikor a pindur alszik.
Gratulálok az álláshoz és kitartást a válás miatt!
Én 80%-ban bébiételt veszek.Nekem több idő és energia a pacsmagolás, utána a mosogatás. Egyszerűbb felbontani egyet. De az Univerekhez főzök + köretet, mert az csak 163 g. Pl. ma alamszósz volt csirkehússal, ahhoz főztem rizst. A másik része meg jó lesz egy gyümis ételhez.
Ha magunknak főzeléket készítek, akkor Ő is abból eszik.
9 hó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!