Elmondjam neki, hogy terhes vagyok, ha tudom, hogy nem akarna abortuszt?
Tudom, hogy nem a legjobb kategória, de remélem, hogy itt nem kapok szemétkedést, gonoszságokat, mert így is nehéz ez a helyzet.
A barátommal szeretjük egymást, lassan 2 és fél éve együtt vagyunk, jövő augusztusban összeköltözünk.
Viszont terhes lettem... Nem tarthatom meg a babát, ezt tudom. De azzal is tisztában vagyok, hogy a barátom nagyon szeretné és félek, hogy szakítana velem, ha abortuszra megyek.
Anyukám azt mondja, hogy ne beszéljek erről senkinek, jobb lesz így.
De hát mégis hogy tartsam ezt titokban pont az előtt az ember előtt, akivel mindent megbeszélek és egész nap kapcsolatban vagyunk?
Csak közben látom a másik oldalt is, hogy nekem semmivel sem lenne könnyebb, hogyha tudna erről a barátom és neki is ugyanolyan nehéz lenne.
Beszéld meg vele.
Miért olyan biztos, hogy nem támogatná az abortuszt?
Bocsi, még nem láttam a mostani válaszod.
Az, hogy szereti a gyerekeket nem jelenti azt, hogy nem támogatna téged. Meg kell beszélned vele.
Az egyetemet nem most teszed kockára, hanem akkor tetted, amikor nem védekeztél. Oké, ez a múlt, már tökmindegy, de azért gondold át.
Az abortusz ténye meglesz, mert ha lesz egy terhességed, akkor a kiskönyvben szerepelni fog, hogy hány terhességed volt eddig, és mi lett a sorsuk, tehát ott lebuksz majd.
Abortusz után is 6 hétig tilos a szex, na ezt hogyan fogod beadni majd?
Mintha csak én lennék. Én megtartottam a babát, viszont így az egyetemet kellett abbahagynom. Ha lenne segítséged, megoldható (talán) a tanulás.
Én is gondolkodtam az abortuszon, de attól féltem, hogy elhagy a barátom, így maradt a baba.
Több eset van.
1.: Abortusz titokban, nem tudja meg.
2.: Ab.titokban, megtudja, és úgy tekint rád, mint a gyereke gyilkosára.
3. Elmondod neki, mellédáll.
4.: Elmondod neki, úgy tekint rád, mint a gyereke gyilkosára.
5.: Elmondod neki, sikerül meggyőznie, és lesz egy babád, akit mindennél jobban szeretsz, és ha nagyobb lesz, akkor kezded az egyetemet.
Tényleg ijesztő, minden mondatod illik a mi esetünkre is. :O
Nem vagyok az abortusz híve, bár radikális ellenzője sem, te viszont nagyon fiatal vagy, úgyhogy a következő dolgokat gondold át, ezek tényleg nagyon fontosak, kétszer annyi idősen mint te, és kisbabás tapasztalatok birtokában osztom most az észt.
Tehát:
- egész biztos, hogy ezzel az emberrel akarod leélni az életedet?
- egész biztos, hogy az egyetemről le kell mondanod, ha vállalod a babát?
- jó az, ha a kapcsolatotok hazugságra épül?
- ha mégis vállalod a babát, és a "karriered" derékba törik, nem fogod-e egy életen keresztül a gyereket hibáztatni?
Nagyon nehéz helyzetben vagy, és bárhogy döntesz, mindenképp nehéz lesz átvészelni. Gondold végig, melyik megoldás a legkevésbé nehéz NEKED, és azt válaszd.
Hogy mit tennék a te helyedben: elmondanám, hogy terhes vagyok, de nem szeretném megtartani ezért meg ezért meg ezért. Ha ő ennek ellenére ragaszkodik a gyerekhez, megkérdezném, hogy tudja-e biztosítani nekem a gyerek mellett a zavartalan egyetemi tanulmányokat, ha igen, jó, ha nem, akkor abortusz. Ha ezért elhagy, akkor nem kár érte, hiszen ő sem tudja vállalni a gyereket, csak tőlem várná el, hogy egy felelőtlen aktus miatt lemondjak mindenről.
Hogy mit tettem volna, ha ez velem történik: valószínűleg megtartom a babát, és elkezdem az egyetemet, aztán lesz ami lesz. De ez nem azt jelenti, hogy ez a jó megoldás, csak tudom, hogy 18 évesen ezt tettem volna.
"Csak közben látom a másik oldalt is, hogy nekem semmivel sem lenne könnyebb, hogyha tudna erről a barátom és neki is ugyanolyan nehéz lenne." Ebben neked teljesen igazad van, de ez az egész nem egyedül a te felelőtlenséged volt, miért kellene egyedül megbirkóznod vele? Bár nekem nem volt abortuszom, de egy hazugság vagy elhallgatás terhével szerintem még nehezebb elviselni.
Joga van tudni róla, mivel ő az apa. Igenis még az abortusz előtt tudasd vele. Meg nem tudja akadályozni, hogy elvetesd, de legalább értesüljön róla, mire készülsz.
Lehet, hogy el fog hagyni, de az a kapcsolat, ami ekkora hazugságon alapul, amúgy sem fog sokáig tartani, abban biztos lehetsz. Több esélyetek van együtt, ha őszinte vagy hozzá.
Én nem ítélkezem feletted, értem, miért akarod az abortuszt. Tedd is meg, ha így érzed helyesnek. DE tudjon róla a párod, és NE utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!