Ujszülöttes és két-három gyermekes anyukák, bölcsibe/oviba járós kérdés?
9 napos a kislányom, fiam 3 éves, bölcsis.
Apuka csak heti kétszer-háromszor tudja bevinni és elhozni a bölcsiből.
A védőnő azt mondta,hogy 6 hétig nem szállhatok vele tömegközlekedésre, nem mehetek játszótérre a picivel együtt.
Akkor most 6 hétig a nagy be lesz zárva a lakásba velünk amikor az apja nem tudja bölcsibe vinni?
Autó a férjemnek van.
Én január elején fogok szülni, nekünk 3 hetet javasolt a védőnő. Mi úgy oldjuk meg, hogy minden reggel a férjem viszi a nagyot és délutánonként én f4-re megyek érte, akkor még nincsenek olyan sokan.
Nálunk mondjuk megoldás a séta is, heti párszor úgy fogunk menni.
Köszönöm a véleményeket.
Az a problémám, hogy a nagy imád bölcsibe járni, mivel másfél éves kora óta jár.
AMikor szünet van vagy nagyon ritkán beteg, akkor minden nap kérdezi hogy mikor megyünk.
Ahhoz hogy kicsit kiugrálja magát, kétszer 1 órát kellene játszótérre mennünk. Nagy a mozgásigénye, mint minden ilyen korú gyereknek.
Nagyszülő 25 km-re lakik, ő kilőve, babysitterre nem bízom, főleg hogy mire megszokná már letelne a 6 hét.
Ha háromszor el tudja vinni apujka, az már jó, de akkor is van még 4 nap a hétből.
De talán igazatok van, tényleg nem hiányzik valami betegség a buszról.
"Ha háromszor el tudja vinni apujka, az már jó, de akkor is van még 4 nap a hétből."
?
Amiből 2 nap hétvége. Akkor nincs bölcsi.
ha ez így van ahogy írod akkor nagyon is jó lesz ha 4 napot együtt lesztek, legalább mélyül a kapcsolatotok :)
és ilyen szép időben nyugodtan lemehettek naponta 2x1 órára a parkba, esetleg játszótérre, a kicsi alszik a babakocsiban, a nagy meg ugrál.
de akár otthon is építhetsz akadálypályát ha nincs kertetek, az étkezős székekből, párnákból, ételhordós dobozkákból, akár az egész lakást befoghatjátok... mindenhol másképp járjon (ugráljon, guggolva sétáljon, lábujjhegyen...)
Tömegközlekedésre én sem szállnék egyik gyerekemmel sem, viszont azt nem értem, hogy miért mondja a védőnő, hogy 6 hétig semerre...
Nálunk a legkisebb 2 hónapos, de mi már 2 hét után mindenhova vittük magunkkal, most jöttünk haza a wellnessről. Szerintem megőrültem volna, ha 6 hétig a házból sem léphetünk ki. Egyik gyerekemmel sem csináltam ezt, semmi bajuk nem volt attól, mert emberek között voltak.
Szomszéd nem tudna esetleg segíteni?
Vagy nincs a bölcsiben olyan gyerek, aki felétek lakik?
És akkor lehetne az, hogy amikor a férjed nem tudja, akkor a gyerekeket viszik az ő szülei, ha pedig igen, akkor a szülők gyerekét is ti viszitek, így megosztjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!