Első gyermekes anyuka vagyok 2 hetes a kislányom és azt vettem rajta észre akármennyit eszik a mellemből reálisan gondolkodva másoktól hallva elég lenne egy ujszülöttnek 20-30 perc evés tudom nem minden baba egyforma a többi lent. Miért van ez?
Így elsőre nekem úgy tűnik,h nem eszik ő ennyi időn át, hanem csak cicizik. Inkább csak ott nyugszik meg. Cumit próbáltátok? Próbáld meg úgy,h cumi van a szájában, és az öledben tartod, mint szopizáskor. Ha így is elvan, akkor tuti,h csak a nyugtalansága miatt van.
Nehogy tápszerre térj át! Ha szépen fejlődik, semmi baja nincs a tejednek.
Az én fiam kb 2 óránként 1 órát szopizott az elején. Nagyjából három hónapos volt, mire lerövidült az etetési idő fél órára, de még akkor is 2 óránként evett többnyire. Éjszakánként meg állandóan a cicimen lógott (velünk aludt a nagy ágyban, így én is tudtam azért pihenni).
Szerintem amíg fejlődik rendesen, még várj a tápszerrel. Ha esetleg nem halad rendesen a súlya, akkor beszélj a gyerekorvossal a tápszeres kiegészítésről.
Nekem is volt ilyen. És a 3-as vàlaszoloval egyet értek :) csak cicizni akar. Nekem ameddig szopizott ( 6es fel hós koráig ) éjszaka ugy aludt hogy a szájába volt a cicim, es ha kiesett mar ébredt fel. 2 hónap volt mire ra szokott a cumi ra... 4hos korától viszont pótoltam neki tàpszert mert. Kevés volt a tejem, aztán el is fordult a cicitol , onnantól,végig alszik éjszaka . 9 honapos :)
Szóval nyugi. Szeret cicizni, örülj neki, akkor is ha fárasztó. Tàpszert nehogy adj neki, látod nekem. Is. Mi lett belőle :(
Nemsokára eljön az idő hogy nem akar majd ennyit cicizni, nekem napközben is kérte óránként :D
Ha hízik, akkor semmi gond nincs a tejeddel, ne adj neki tápszert amíg orvos nem utasít rá.
Ilyen piciknek a cici még csak részben kaja, másrészt nyugtató, anya közelségét jelenti, hagyd cicizni ameddig csak akar, akkor lesz tejed is bőven, mert megtermeli magának, ill. lesz egy boldog babád! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!