Ujszülöttes és két-három gyermekes anyukák, bölcsibe/oviba járós kérdés?
9 napos a kislányom, fiam 3 éves, bölcsis.
Apuka csak heti kétszer-háromszor tudja bevinni és elhozni a bölcsiből.
A védőnő azt mondta,hogy 6 hétig nem szállhatok vele tömegközlekedésre, nem mehetek játszótérre a picivel együtt.
Akkor most 6 hétig a nagy be lesz zárva a lakásba velünk amikor az apja nem tudja bölcsibe vinni?
Autó a férjemnek van.
Nem lesz bezárva, a védőnő javasol, tanácsot ad de megtiltani nem tilthat meg semmit.
Ha elkell vinni a nagyot bolcsibe akkor elviszem.
A kicsit magamra kotnem es igyekeznek minél kevesebbet tömegközlekedni
A tömegközlekedést biztos kihagynám, de olyan messze van a bölcsi? Babakocsival nem elérhető?
Levegőztetni nyugodtan lehet már most a picit, nincs olyan rossz idő. 1 óra séta simán belefér.
Messze van, nem a körzeti bölcsi, 8 megálló.
És mondjuk ha reggel korán vinném, amikor még nincsenek sokan a buszon, és délben értemennék, amikor szintén nincs csúcs?
Ez egy héten mondjuk 1-2 alkalommal.
Vagy inkább várjam meg a 6 hetet?
Milyen korán?
6 és 8 között vannak a legtöbben a buszokon. Rengeteg a náthás, köhögő, beteg ember.
A vedononek semmi koze hozza!
Semmi baja nem lesz a babanak en 2 napos koratol hordtam a korhazba sulymeresre masnaponta , utana a plazaban ebedeltunk. Egyedul voltam vele igy lehetett megoldani. A szukseg nagy ur!
Bölcsistárs szülei, nagyszülők, fizetett segítségben is gondolkodhatsz, vagy ezeket kombinálva.
6 hét után se biztos hogy mindig menni tudsz majd ilyen messzire. Én beruháznék egy testvérkocsira és a tömegközlekedést hanyagolnám, akármilyen hosszú is az út.
Vagy tömegközlekedjen apuka, és te vigyed őket kocsival.
Ismerek olyat, akit szintén tömegközlekedéssel szállítgattak pár hetes korában, SZAMÁRKÖHÖGÉSE lett.
Persze kórházba került, úgymond "csodájára" jártak az orvosok is, hogy valaki a mai világban szamárköhögést kap.
Istennek hála, megmaradt és felgyógyult belőle.
Igen, a védőnő csak javasol, de igaza van. Az immunrendszer még nem elég erős az első hetekben.
Én bébiszitterre hagynám a babát, míg elviszem a nagyot a bölcsibe, ha nincs egy rokon vagy barát, aki segítene. Azt a pár hetet ki lehetne így bírni.
miért kell vinni azokon a napokon mikor a férjed nem tudja vinni? én se szállnék fel 1-2 hetes babával a tömegközlekedésre, nem kell, hogy elkapjon valamit, hol van szegénynek még az immunrendszere?
heti 3-4 nap közösségben bőven elég, a többi nap meg sétáltok egy nagyot a parkban, 3 évesnek még az is izgalmas, gyűjtötök faleveleket, tobozokat és otthon lehet kreatívkodni :)
mire mehetnétek, meg úgy is jön a téli szünet, majd januárban meg lehet menni rendesen. egyébként se baj, ha együtt vagytok többet, ez most nehéz helyzet a nagynak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!