Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarok több babát, mert...

Nem akarok több babát, mert elegem van ebből a helyzetből, nem kezdem előlről! Más is van így?

Figyelt kérdés
(szeretem a gyerekemet, nem akarok magyarázkodni...) Utálom, hogy nem tudok egy jót aludni, utálom, hogy nem eszik, nem alszik rendesen a gyerekem, egész nap csak a hisztis sivítását hallom, nem köti le semmi játék sem velem, sem nélkülem, nem fárasztja le semmi, és utálom, hogy a férjemmel beszélgetésre nem, csak veszekedésre jut időnk. Nem akarok másik gyereket ezek miatt. Van még más is így, vagy hisztis vagyok?
2010. márc. 15. 14:43
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Bocsi:az nélkül az uccsó mondatban.
2010. márc. 15. 16:42
 22/43 anonim ***** válasza:
53%
Lehet,hogy más van így,de én ezt elképzelni se tudom(mármint,hogy ilyen apróságok miatt ne vállaljak még gyereket.Különben már van 2 fiam).Én 35 évesen vállaltam a 2. babát,a nagy akkor volt 16 éves.Gondolhatod,hogy már teljesen elszoktam nemcsak az éjszakázástól,de sok minden mástól is.Ráadásul a kicsi igazi kópé,nem mellesleg anyafüggő,és örökmozgó.Pont a nagy ellentéte(ő elég önálló volt,eljátszott egyedül,újszülött korától végig aludta az éjszakát).A kicsi most 22 hónapos,de éjszaka felébred 1x,és akkor csak anya kell.De az altatás is csak velem működik.1 percig sem tud egy helyben ülni,mindenre felmászik,aztán persze leesik...folyton szalad(ami nem megy tökéletesen),de megállni még nem tud,és így sok mindennek nekimegy...szval nem egyszerű.Ettől függetlenül én nem veszekszem a férjemmel,szakítok időt rá és a nagyfiúra is...és tervezzük a 3.gyerkőcöt is.Sztem egy kicsit túlparázod a dolgokat.
2010. márc. 15. 16:52
 23/43 anonim ***** válasza:
67%
Nekem két gyerekem van. 14 hónap a korkülönbség. Hát az első időben én is azt mondtam, hogy soha- de soha többé nem kell több gyerek. Nagyon fárasztó volt. Aztán, ahogy összeszoktunk már kezdtem sajnálni azt, amit mondtam. Persze 3 gyerek a mai világban nagyon sok, de ha megdobnának egy kis pénzzel, jobban élnénk, biztos, hogy szülnék még gyereket. Szerintem minden gyereknek van jó és rossz periódusa, csak túl kell rajtuk jutni. Ha egy kicsit kipihentebb leszel, rájössz, hogy semmi pénzért nem cserélnéd le az elmúlt időszakot, mert a gyerekeddel voltál és azok a dolgok amik megtörténtek soha többé nem fognak már megtörténni. Még hiányozni is fog, ilyen bolondok vagyunk mi anyák.
2010. márc. 15. 16:53
 24/43 anonim ***** válasza:
0%
Vannak nagyon nehezen kezelhető, nehéz, rossz természetű gyerekek, hiperaktív gyerekek, de akkor sem gondolkodnék így. Sokan nem akarnak csak egy babaát, de nem ezért. Tudtad hogy nem lesz leányálom, nem ? Mit gondoltál, csak eszik és alszik?
2010. márc. 15. 18:05
 25/43 anonim ***** válasza:
33%
Rengeteg mindent feladtam a baba miatta, tönkrement az egészségem is,a testem, a lelkivilágom, az önértékelésem, a kapcsolatom a férjemmel,a házasságunk, stb, stb.... gyakorlatilag minden tönkrement, a baba sem könnyű eset, de ha tehetném már holnap belevágnék a kis tesó projektbe!!!
2010. márc. 15. 18:21
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
én is meg tudom érteni....majd elmúlik...nekem 8 év kellett hozzá...ne foglalkozz az okoskodással
2010. márc. 15. 18:30
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg semmi baj nincs veled. Csak te ki mered mondani azt amit a többiek nem! A mai világban kötelező elvárás, hogy a gyerek csupa rózsaszín álom és tökéletesség legyen, sneki nem meri elmondani ha rossz neki. Azon kívül hogy lehet kicsit elrontottad a gyereked, de az is lehet hogy nem te tehetsz róla! Mégis mit képzelnek a többiek? Kötelező második gyereket szülni? Szerintem nem! Az meg nem édes mindegy nekik hogy milyen okból nincs második gyerek? Mégis kinek árt azzal a kérdező hogy nem szül másik gyereket, ki felé önző? A meg nem született második gyereknek ez biztos nem rossz...
2010. márc. 15. 18:37
 28/43 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem kötelező több gyereket szülni, de ne azért mert nem bír vele, mert elege van bellőle!!!! Nekem is elegem van néha, besokallok, mert nehéz egyedül, de én vállaltam, én akartam, enyém a felelősség és a teher! Mit érez majd a gyerek, ha az anyja ekkora tehernek érzi!!! Ez önzés, hogy "nem tudom kialudni magam", stb.... legtöbb anyuka így van vele, akinek ez a fontos, aki ezt nem bírja egyáltalán ne vállaljon gyereket!! Ahelyett hogy örülne, hogy egészséges szép gyereke van!!!!! az ilyen tartson háziállatot, és ne gyereket szüljön!!
2010. márc. 15. 19:07
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Juj de arrogánsak egyesek....nem aludtátok ki magatokat?

Kedves Kérdező!

Megértelek, és gratulálok. Ahhoz, hogy ki merted mondani, amit sokan nem mernek. Hogy te is ember vagy, érző, egyéniséggel rendelkező ANYA. ÉS igenis lehetsz fáradt, ez nem önzés. Az önzés az, hogy pl. nem olvasok mesét a gyereknek, mert megy a kedvenc sorozatom a tv-ben, és inkább azt nézem. Na, ez önzés. Az, hogy kimondod, hogy fáradt vagy, nem az.

Nekem van egy 3,5 évesem, és egy 8 hónaposom. Amikor az elsőt szültem, utána lehetett vagy 4-5 hetes, amikor volt egy végigordítós éjszakánk. Ott, akkor, emlékszem, mondtam a férjemnek, hogy a büdös életbe több gyereket nem szülök. Bőgtem, kivoltam. És elmúlt. És 2 éves lehetett a nagy, mikor nagyondenagyon akartam már ismét babázni.

Ennyit tudok hozzáfűzni.

2010. márc. 15. 20:26
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi prűd csodaanya van itt vastürelemmel, alvásigény nélkül, csupa tökéletességek! Hurrá! Biztos szuper gyerekeket nevelnek, tonnaszám!

Kedves Kérdező! Szerintem semmi szükséged családterápiára azért, mert nem eszik, nem alszik a gyereked, és ezért kimerült vagy. Ember vagy, nem gép.

Én is érzek hasonlókat, amiket leírtál, természetesen mindazonáltal a világ legcsodásabb ajándékának érzem azt, hogy Ő az enyém, és pont Őt kaptam a sorstól. Nyugi, szerintem is el fog múlni, ha meg nem hát akkor ezt az egy tüneményt fogod majd felnevelni, ettől senikinek semmi baja nem eshet.

2010. márc. 15. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!