Nem akarok több babát, mert elegem van ebből a helyzetből, nem kezdem előlről! Más is van így?
Szia!
14.51-es vagyok ismét.
Sok türelem, beszélgetés, közös játék, közösen végzett házi munkák kellenek. Napi séták közösen egy-kétszer, minden időt tölts vele, még ha le is fáraszt és idegileg beleroppansz néha. Soha ne a másik gyermekéhez viszonyíts! Minden baba egyedi, megismételhetetlen és van pozitív oldala, amit neked kell először megtalálnod. Ha ilyen mozgékony - enyém is ilyen! - sok szabadtéri programotok legyen. Jön a jó idő, menjetek sétálni, "futni" a sportpályára, labdázni, mászókázni....
A végén előfordulhat, hogy a tiéd hamarabb fog pl. megtanulni biciklizni, vagy önállóan csúszdázni vagy mondókákat mondani, mert türelmes voltál vele és figyeltél az igényeire. Közösségbe is vidd, de mozgékony gyerekek közé, pl. csiribiri babatorna, babaúszás, játszótér. Kétéves koráig biztos, hogy a nyomában kell lenned, de aztán önállóbb lesz a mimózább típusú, félénk gyermekektől meglátod. Akkor fog megtérülni a most ráfordított idő. Jókat fog aludni a sok mozgástól a babád, az alvási idő alatt pedig apával is nyugodtabban fogsz beszélgetni, meg miegymás.
Egyetértek a 15.08 al abban hogy később lehet pont ennek fogsz örülni hogy ilyen kis aktív.
Az ismeretségi körünkben van két ilyen "hiperaktiv" kisfiú is, sose aludtak rendesen már csecsemőnek se, mindig mindenhol ott akartak lenni stb.
Engem mindenki irigyelt hogy a fiam rendesen alszik, nyugis, el lehet menni vele sok helyre mert számíthatok rá,hogy kezelhető lesz (persze megfelelő játékokkal időtöltéssel)
Viszont mostanra meg sajnos ő az akitől mindig mindent elvesznek, akit fellöknek, arrébb löknek stb. és nem veszik figyelembe, fel se tünik sokszor hogy jelen van, mert olyan visszafogott.
Bezzeg a másik 2 kis krapek...énekelnek, verset mondanak, mindenkivel haverkodnak stb.
Most irigylésre méltóak a szüleik:)
Egyébként nincs még testvérük (pont azért mert 2 emberes babák voltak mindig is). de később terveznek.
Kedves 14:51-kor válaszoló Édesanya! (Az ELSŐ 14:51-esnek) Minden elismerésem, őszintén sok boldogságot kívánok és szívből sajnálom, hogy át kellett élned ezt!
Kedves Kérdező!
Bocsáss meg, hogy egyik válaszolódat szólítottam meg először, de nagyon szíven ütött, amit írt...
Egyébként abszolút megértelek! Biztos vagyok benne, hogy imádod a gyermekedet és nagyszerű szülő vagy!
Sokszor a legkiegyensúlyozottabb babák szülei is kerülhetnek "rázósabb" helyzetbe, ne aggódj!
Nagyon friss élményem van, ide passzol:
Ma reggel borzalmas fejfájással ébredtem, rosszul is aludtam, minden bajom volt. A 10 hós babám 6 órakor ébredt és akármit csináltam nem maradt nyugton és nyihogott, visítozott, kapálózott stb....biztos ismerős. Minden másodpercben az volt a gondolatom, hogy jaaaaaaj, de aludnéééék és te jó ég, de rosszul érzem magam! És hát ez van. Felkeltem és azóta is megvagyok két fájdalomcsillapító gyógyszerrel. A kislányom meg elaludt újra, igaz csak 9-kor. Szerencsére ilyen nálunk nagyon ritkán fordul elő.
Zoránnak van egy száma, "Ő az" a címe. Egyik sorát idézem:
"...Ő az, ki megtanított arra, hogy a sorban első nem vagyok...."
Kitartást kívánok neked!
szia! Az a baj, hogy ha első gyermek, és elrontottál valamit a nevelésében, nem biztos, hogy észreveszed, mi volt az, csak az eredményt látod. Így sokkal nehezebb arra gondolni, hogy mit csinálhattam volna másként, hogy az én gyermekem is ellegyen egyedül.
Kérdésedre válaszolva: már két napja alig alszunk a párommal, 5 napnyi egész napos-éjjeles alvás után a 8 hetes babám két napja kitalálta, hogy az Istennek sem akar elaludni. Kávén és kólán élek egész nap, annyira fáradt vagyok, alig aludtam valamit éjjel, már hányingerem van a fáradtságtól reggel és igen bizony, tegnap este nagyon csúnyán összevesztünk a férjemmel a gyereken, mert mindketten nyűgösek és fáradtak voltunk. De eszembe nem jutna, hogy a tervezett 3 gyermekből alább adjak. A minap majdnem elbőgtem magam, mikor a párom azt mondta, hogy neki talán nem is kell 3 gyerek, elég a 2. Néha iszonyú találékonynak kell lenni: a párom valamelyik nap rájött, hogy a kicsi sokáig el van az Apa kezének bámulásával, így volt, hogy úgy netezett, hogy a kicsi mellette feküdt az ágyon és hosszú perceken keresztül nézte Apa másik kezét és az ujjait, ahogy mozogtak. Most úgy aludt el, hogy kínomban játékokat kötöttem a kiságy fölé, azokat nézegette, míg el nem fáradt. Talán, ha valami szokatlan, teljesen új dolgot próbálsz ki, annyira meglepődik a babád, hogy teljesen belefeledkezik. Mindenesetre kitartást hozzá! És gondolj arra, hogy hármótok közül te kell legyél a leghiggadtabb, a legokosabb, hogy mindhármótoknak jó legyen.
Én ezt még nem éreztem:"nem akarok több babát".Inkább az ellenkezőjét gondolom.
Nagyon sajnálom, hogy így alakulnak a dolgaid a babáddal.
Ha tényleg foglalkoztál vele, amennyit időd engedte, akkor nagy szívfájdalmad lehet, hogy nem akar szót fogadni, és rendetlenül viselkedik.
Lehet, ha oviba megy, csodálkozni fogsz.Előfordulhat, hogy ott egy tündéri gyerkőcként fog viselkedni.Viszont az is lehe, hogy nem.
Nekem van egy ismerősöm, akit szintén sajnálok.Az első gyereke nagyon illedelmes bárhova mennek.Viszont a második totál kikészíti.Pedig ugyanannyit foglalkozik vele, mint a másik csemetével.Azt mondta a múltkor, hogy vagy ő, vagy a gyerek.Ő ezt már komolyan nem bírja.Elvitte orvoshoz, ahol nem tudták a dokival lefogni.A rendelő összes iratát szétdobálta 2 éves létére.Mindenkinek nekimegy lány létére.
Vidd el sokat kirándulni!Sok az energiája?Hord el úszni.Ki kéne derítened, mit szeret a legjobban csinálni.Rajzolás?Sport?Apával játszani?Játszótársat szerezni?Stb.Valami oka csak van a dolgoknak.
Nem értesz esetleg a gyerekrajzokhoz?Azokból sokat ki lehet deríteni.Szerezz be az elemzésükhöz egy könyvet!
A nevelési tanácsadókban a pszichológusoknak szokott lenni.
A kapcsolatod valahogyan szorosabbra kellene vele alakítanod!Tenned kéne valamit, mert rámehet az egészséged is!A férjeddel való kapcsolatodról nem is beszélve.
Tudom, így kívülállóként könnyen mondok dolgokat, de hátha ezzel egy kis lelket tudok Beléd önteni.Fel a fejjel!Hamarosan megnő az a gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!