9 hónapos lesz a lányom a jövő héten.Pár napja szépen felül,egyenes háttal,nem is dől el.Viszont nem mindig négykézláb helyzetből ül fel,hanem felnyomja a kezével oldalról magát.Ez baj,vagy jó igy is?Még azt is szeretném megkérdezni,hogy kúszik már egy jó hónapja,viszont nem mászik még,csak kutyázik,aztán lemegy hasra,és kúszik.Ilyenkor lehet neki segiteni hogy megtanulja a mászást,vagy majd csinálja magától?
2011. febr. 3. 08:55
1/8 anonim válasza:
A babák fejlődése más-más. Egyik hamarabb tanul meg állni, mint felülni, a másik kúszásból ül fel, a harmadik meg négykézláb helyzetből. A végeredmény ugyanaz.. A babák nem olvassák a nagy könyvet, saját tempójukban sajátosan fejlődnek. Amikor megérik rá, a tid is mászni fog, ne nyugtalankodj! Az, hogy kúszik, az szuper, a "kutyázás2 meg a mászás előszobája... meglátod, néhány nap, 1-2 hét múlva ő is mászni fog :)
2011. febr. 3. 08:58
2/8 anonim válasza:
1.nem baj ha igy ul fel.
2.ra fog jonni magatol hogy kell maszni.
2011. febr. 3. 08:59
3/8 anonim válasza:
Ne izgulj, minden baba más. Az én kisfiam meg előbb tanult meg felállni, mint felülni. Minduntalan felhúzta magát állásba négykézlábazásból, majd állásból tottyant le a fenekére, aztán mindig el is dőlt, mint a krumpliszsák. És kezdte elölről. :) Hamar belejönnek ám, és mindent meg fog magától is tanulni.
2011. febr. 3. 09:03
4/8 anonim válasza:
1. az én lányaim mindig hasizomból ültek fel, nem is értem, hogy hogyan ülne fel négykézlábból :-D
2. az első lányom 10 hónaposan tanult meg mászni, 11 hünaposan szaladt, a második 6 hónaposan kotort mászva, most 14 hónapos és esze ágában sincs járni.
2011. febr. 3. 09:43
5/8 anonim válasza:
utolsónak:
úgy fel négykézlábból, hogy vagy oldalra, vagy hátra nyomja a kis fenekét, és a kezeivel ülésbe tornássza magát. Fiam így csinálja.
Kérdezőnek:
nem baj, hiszen minden baba máshogy jön rá a mozdulatokra, ülésra, állásra, mindenre, mindegyiknek saját kis fejlődése útja van :)
2011. febr. 3. 10:06
6/8 anonim válasza:
Mintha a lányomat irtad volna le. Ő is igy oldalról tolta fel magát ülésbe. Persze már megtanulta négykézlábról is.
9,5 hónaposan kezdett el mászni, egyik pillanatról a másikra-Egyszer csak átmászta a szobát és onnantól kezdve mászik, szóval még abszolute nem vagytok elkésve.
2011. febr. 3. 10:58
7/8 anonim válasza:
Szia!
Az én lányom is fekvésből ordalra nyomta fel magát ülésbe!8 hósan!ÉS abból tanult meg négykézláb állni és mászni is!9 hóskora előtt egy héttel!
Viszont a lányomat nem kötötte ez le!10,5 hósan bejött a lábán a konyhából :)Azóta még leülni sem nagyon hajlandó :( 14 hós!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!