Milyen kortól figyeltek arra, hogy következetes legyen a nevelés? Egyátalán tudtok következetesek lenni?
jól lepontoztak mindenkit, aki neveli is a gyerekét, nem csak eteti meg tutujgatja, és nem akar ennek következtében 2 év múlva rabszolga lenni a saját házában egy neveletlen kis zsarnok mellett, akinek ugye minden nyikkanására ugrani kell...jó csináljátok csak...gyerek megnyekken, akkor anyukának: elöljáró, fel, vigyázz, tisztee-legj! és ugrás, de gyorsan...lehet kevesebb pontom lesz ezen az oldalon, de hogy jobb életem van és volt, az meg biztos...
tegnapelőtt 13:55 voltam...látom lelki szemeim előtt a 0%-ot
Szia!
Nem tudom ki és miért pontoz le, sajnálom! Most mindenkit felpontoztam, aki válaszolt, mert a véleményeteket kérdeztem és bármi is az, ha valaki megírta, akkor az szerintem hasznos... na, mindegy.
Egyébként én is affelé hajlok, hogy következetesnek kell lenni az első perctől, a nevelést inkább erre értettem, nem azt, hogy kajamegvonást fogok büntetésként alkalmazni a kéthetes gyereknél, ha többször nyikkan meg, mint ahogy nekem jólesik, de kell a rendszeresség szerintem is.
Mégegyszer köszi mindenkinek a választ és természetesen nagyon örülnék további véleményeknek (akár egyetértetek, akár nem)! :-)
11:24-es vagyok. remélem, mindenkinek, aki az 1 napos gyerekét már "neveli", hogy visítós, hasfájós, nemalvós, nyűglődős, semmi-sem-jó babája lesz legközelebb...na nem azért, hogy rossazt akarnék másoknak, ez igen távol áll tőlem. de azt hiszem, csak ez vezet majd oda náluk, hogy kicsit felülvizsgálják az elveiket, és rájönnek, létetzik még árnyalat a feketén meg a fehéren kívül... :)))))
jó gyereknevelést mindenkinek!
Köszönjük, igazán kedves vagy!
Egyébként megkérdezhetem, hogy Te pedig miből gondolod annyira ostobának a pár napos gyeremekedet, hogy semmit sem fog fel a világból? Mit jelent nálad az, hogy amikortól van értelme? (ugyanis erre irányult eleve a kérdés... nem általánosságban, hogy amikortól megérni...) Vagy nálatok csak akkor lesz rendszer, amikor már vissza tud beszélni? Kérlek magyarázd el nekünk, mert úgy tűnik, hogy fogalmunk sincs, hogyan kéne törődnünk a gyerekünkkel!
fájlalom a gúnyos hangú kommentet, kedves kérdező, mivel mondtam, hogy nem kívánok rosszat senkinek. ha valakit is megbántottam, attól szívből elnézést kérek. szóval amit én gondolok, az ott van abban, amit a már emlegetett 13:52-es írt...én azzal értek egyet. amúyg meg mindenki úgy nevel ahogy akar. de mivel véleményeket kérdeztél, azt továbbra is fenntartom, mint saját vélemyényt, hogy ún. nehéz babát nem lehet sokmindenre rászoktatni rögtön az elejétől. mert pl. mit teszel, ha a gyereked mondjuk hasfájós, alig alszik emiatt, összevissza eszik emiatt, állandóan nyűglődik emiatt...akkor nem nagyon lehet rögtön az első naptól rendszert bevezetni. vagy mit teszel, ha nem hasfájós, szimplán csak sírós. és hiába simized a hátát elalvásnál, ő nem alszik el, hanem kékre üvölti magát ,és muszáj felvenni. és hiába szoktatod heteken keresztül, hogy legalább 5 percre legyen el magában, mert nincs el, és üvölt, ha leteszed, és nem, nem hagyja abba,. ha kipróbálod esetleg, hogy abbahyagja e. szóval én az ilyen gyerekeknél gondolom azt, amit. persze sokkal könnyebb, ha valakinek már 2 hetesen este 8tól reggel 7ig alszik a babája, és nem nyikkan. az enyém történetesen kicsi csecsemő korában 20 percenként ébredt. aztán 1 évesen meg mondjuk másfél de max. 2 óránként.most 15 hós, és nemrég jutottunk el oda, hogy 7 órát átaludt egyben, utána hajnalban felébredt, és cicivel visszaaludt. és mi bizony kipróbáltuk az aludj jól gyermekem módszert, hát , 3 napig csodásan működött is (7 hós volt). utána meg visszaromlott, és ezt követően nem is működött többet. most akkor? hol van az a határ, amikor azt mondja az ember, hogy nem baj, hagyom sírni, majd megunja, és rájön erre arra meg amarra. hát nem tudom, gondolom mindenkinél máshol. akinek meg nem sírós a gyermeke, az meg abszolút nem is tudja most, miről beszélek....
továbbra is jó gyermeknevelést mindekinek!
ok, persze, minden gyerek más. De azért nem gondolom, hogy ne lehetne semmi rendszeresség, akár két óránként ébred, akár négy, akár húszpercenként. Akkor is lehet minden nap azonos időben fürdetni és etetni, akkor is lehet azt mondani, hogy ha eszik is éjszaka, de nem hagyom, hogy cicin aludjon el, mert akkor nem a hasfájástól fog üvölteni, hanem egyszerűen azért mert vagyok annyira szívtelen, hogy leteszem.
Mindegy, tényleg mindenki máshogy csinálja, ezért is kérdeztem, hogy mennyire tudtok következetesek maradni?!
Amúgy épp most olvastam az említett módszerről, amit írtál és konkrétan le van írva, hogy NE hagyjuk ott magában sírni, tehát nem is az a lényege, hogy magától rájöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!