Milyen kortól figyeltek arra, hogy következetes legyen a nevelés? Egyátalán tudtok következetesek lenni?
Szia, en 4 ho utan kezdtem, igen lehet csak nagyon oda kell figyelni, turelmesnek lenni es higgatnak. Egyebkent nagyon nehez annak lenni, a paroddal is be kell tartatnod hogy az legyen, de ne eroltessetek vmit minden aron, gondold jol at a dolgokat, hogy a picinek is jo legyen. Minel kissebb kortol annal konyebb (3 ho alatt ne!!!) mert meg nincsenek berogzodesek es rossz szokasok.
Sok sikert
szia
Szerintem egy újszülöttnél és még jó néhány hónapig nem beszélhetünk nevelésről. Nekik nem kell más mint biztonság(érzet). Tehát minden 'nyikkanásra' reagálni kell, ha úgy tetszik fel kell venni. Ők másképpen nem tudnak kommunikálni és fontos számukra a megerősítés. Valamit szeretnének ha mást nem anyát érezni. Ha ez megadatik később nyugodt, kiegyensúlyozott gyermek lesz. Következetesség onnantól betartható és fontos mikor már megért egy-két dolgot - általában 8-10 hónapos kortól.
Én minden nyikkanásra ugrottam, éjszaka is annyit evett amennyit akart, annyit volt kézben amennyit akart, akkor aludt rajtam amikor akart, néha még a wc-be is cipeltem éjszaka mikor félt egyedül Most 17 hós, nem kel éjszaka enni, nem kell cipelni a fenekét,nincs para ha otthagyom lényegében nincs vele több gond, mint más gyerekkel. Ahogy okosodott úgy lehetett egyre több dolgot megbeszélni vele, vagy rájött magától
Újszülöttkorban szerintem még nevelni nem nagyon lehet, ki kell elégíteni az igényeit maximálisan. Minden gyerek más, más igényei vannak mind alvás, mind evés mind ölelgetés téren. Persze, hgoy nem fog nyafogni egy idő után, ha úgyse veszed fel, úgyse eteted meg, stb...minek tenné ha feleslegesen jártatta a száját eddig is. Én ebben nem hiszek, de ez csak az én privát véleményem.
Akkor kezdtem meg a nevelést, amikor elkezdett mászni és felállni, azzal, hogy mit lehet babrálni, pakolni stb..Persze napirendünk volt, fürdés, altatás, stb, ezekhez rugalmasan bár, de az ő igényeit figyelembe véve ragaszkodtam.
Következetesnek a tilos dolgokban ragaszkodok, és hiszti esetén nem engedek.
Köszi az eddigieket!
Persze én sem arra gondoltam, hogy az első naptól büntetés lenne :-)
De igen, az, hogy legyen következetes a napirend, már jó rávezetésnek látszik a továbbiakra. Persze minden más, amikor már meg is érti, ha elmagyarázom a szitut, hogy mondjuk miért kell elaludni, stb.
Amúgy mindig tudtok következetesek lenni, vagy vannak kivételek? Ezeket hogyan indokoljátok meg a gyereknek, hogy most miért lehet mégis másképp?
Írjatok még légyszi! Mostanában sok olyat hallottam, hogy nagyon következetesek akartak lenni és egyátalán nem sikerült, a gyerek jóformán azt csinál, amit akar... én ettől nagyon félek, mert kamasz korára aztán tuti nem lehet visszafogni majd egy ilyen gyereket és akkor hogy óvod meg attól, hogy baja legyen?!
Szia!
Az én kisfiam 8 hónapos lesz, de már most nagyon akaratos. Nagyon nehéz neki ellenállni, főleg mikor kivágja a hisztit amiért nem kap meg valamit. (nagyon az apja vére, minden azonnal kell neki, semmire nem tud várni egy percet sem és ha nem kapja meg azonnal tombol) Nálunk most a számítógép, a laptop és a telefon a "menő". Mindig nyúlkál értük, a billentyűzetet is csapkodná, ütné, a telefonomat egyszer úgy földhöz vágta, hogy azóta sincs hang benne:S Azóta a szekrény tetején tartom. Mivel már mászkál és ha meg tud valamibe kapaszkodni fel is áll, az alacsonyabb szekrényekről meg asztalokról mindent el kell tenni előle mert pakol. Érti amit mondok neki, de mégis néha nagyon nehéz nála elérni, hogy ne támadja le a laptopot. Mostanában azt csinálom, hogy próbálom elterelni a figyelmét valami játékkal, sajnos nem mindig akaratok sikert ezzel a stratégiával, akkor jön az ordítás és nekem a szívem szakad meg érte, de akkor sem engedhetem, hogy mindent tönkre tegyen. Egyszer csak megtanulja, hogy mit szabad és mit nem... Megpróbálok következetes és kitartó lenni, ez nagyrészt az ő érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!