Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki modnja hogy legalább...

Mindenki modnja hogy legalább az esti fürdetés legyen fix időpontban. De hogyan tudnám azt fixálni?

Figyelt kérdés
Hol igy alszik, hol úgy. Ki hogy csinálta? (nem félórás különsgéek vannak általában hanem akár több órás)
2015. szept. 29. 14:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
5%
Felkeltjük és betartjuk az időt. Idővel átáll.
2015. szept. 29. 14:45
 2/12 anonim ***** válasza:
9%

Mi 8-fél9 közé raktuk mind a két gyereknél anno a fürdetést.

A nagyobbik olyan volt, hogy felébresztettük, megfürdettük, evett és aludt tovább reggelig.

A kicsit ritkán kellett ébreszteni a fürdéshez.

Elég hamar hozzászoknak a rutinhoz.

Nálunk még a délutáni alvás volt ilyen. 12 és fél 1 között (ebéd után) alvás van, a mai napig.

2015. szept. 29. 14:47
 3/12 A kérdező kommentje:
és nem sir nagyon ha felkeltitek? szabad azt? mit jelent hogy átáll? egy idő után ő maga fog felkelni a fürdés időpontjára?
2015. szept. 29. 14:51
 4/12 A kérdező kommentje:
és tényleg segit beállitan a napi rendet?
2015. szept. 29. 14:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Mennyi idős? Ha még nagyon pici 1-2 hónapos akkor még úgysincs fix napirendetek, akkor még nem muszáj adott időpontban fürdetni, persze törekedni lehet rá, de nem minden áron, mondjuk felébreszteni nem kell vagy ilyesmi.

Inkább 6 hós kor felett jobb bevezetni a fix fürdést.

2015. szept. 29. 14:54
 6/12 A kérdező kommentje:
3 hónapos lesz nem sokára. Teljes összevisszaságnak érzem a napjainkat.
2015. szept. 29. 15:16
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

Még nagyon kicsi. Nem kell felkelteni. Lassan majd kialakul nagyjából egy viszonylagos napirend, de ilyen kis korban még ne várj túl sokat. 6 hónapos kor felett nagyjából 1-1 hétre beállhat a rend, de igazi napirend 1 éves kor után lesz, főleg mikor már csak egyszer alszik nappal.

AKkor lesz kicsit könnyebb, ha 1-2 hónap múlva már csak 3 nappali alvás lesz nagyjából azonos időben, aztán még később már csak 2.

Most amit tehetsz hogy mondjuk ha 8-kor akarod fürdetni, akkor próbálni úgy intézni hogy mondjuk a fürdés előtti utolsó alvása 5-6 körül legyen. De fel biztos nem ébresztenék ilyen pici babát.

2015. szept. 29. 15:54
 8/12 anonim ***** válasza:
felkeltettük és kész. Első nap nyűgös volt ettől második nap már nem mert megszokta hogy nem alszik akkor. Persze nem újszülöttre értendő, de egy 3-4 hetes babát már nyugodtan fel lehet kelteni. A mienk egyébként ébresztéstől független végig üvöltötte a fürdést mert nem szeretett fürdeni...de ébreszteni csak egyszer ébresztettük mert onnantól ragaszkodtam hozzá hogy 18.00 után már ne aludjon. És így 2-3 nap alatt megszokta a fix fürdést, ezzel a fix elalvást és a reggeli fix ébredést is.
2015. szept. 29. 17:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Az enyém is 3 hónapos lesz, fél 7 körül fürdik. 7-re terveztük, úgy próbáltuk kialakítani, de aztán úgy sikerült, hogy fél 7 lett belőle, erre állt rá a kislányunk.

Azt nagyon nem javaslom, hogy felkeltsd, legalábbis ha mélyen alszik, mi az elején egyszer megcsináltuk (3 hetes lehetett), szegénykém borzalmasan megijedt, és az amúgy szinte soha nem síró baba vigasztalhatatlanul és keservesen sírt vagy egy órán át, bármit csináltam, nem segített, nagyon üvöltött. Én azóta nem keltem fel, ha látom, hogy mélyen alszik. Ha csak felületesen, az más.

Én azt csináltam, hogy mikor közeledett a fürdés ideje, már próbáltam ébren tartani, mondjuk nem erőszakosan. Egyszerűen ha elkezdett ásítozni, eltereltem a figyelmét valamivel, játszottam vele, bohóckodtam neki, akármi. Így szépen elhúztuk az időt, és beállt magától. EZért lett fél 7 a 7-ből egyébként, ennél tovább nem tudtuk húzni az időt, itt már a sírás jött volna, kínozni meg nem akartuk.

2015. szept. 29. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:
az en lanyom sose sirt ebresztesnrl tok.cuki volt ahogy keltegettuk :) nem mondom elsore 20 percbe telt mig magahoz tert :) de utana megterult a befektetett energia mert hamar lett napirend. a napirend jo a babaknak rendszert visz az eletukbe.
2015. szept. 29. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!