Ma már tényleg nem fürdetik naponta a babákat és a kisgyerekeket, csak hetente?
Hát én úgy hallottam hogy az az egészséges ha 2-3 naponta vannak a babák fürdetve.Én mindennap megfürdetem mert azért egy felnőttnek is jól esik minden nap tisztán befeküdni az ágyba.
Bár ha úgy alakult volna hogy ki kell hagyni egy fürdetést akkor sem történt volna semmi gond.A bőrük nem tud akkor úgy kiszáradni!
Ez így nem igaz. Mindig vannak és lesznek is, akiknek fontos a napi tisztálkodás és ezt a babánál is alklamazni fogják, akármi is legyen az aktuális divat. Akik naponta lemossák a babáról a tejet, nyálat, izzadságot. Hiába törlöd ilyen-olyan kendőkkel a fenekét, a pisi-kaka büdös és nem higiénikus. Próbáld ki, milyen érzés lenne, ha egész napra be lennél csomagolva egy pelenkába, amibe jól befülled mindened és egy hétig nem mosnád le a feneked, a puncid, csak valami kis cicamosdást csinálnál illatos kendőcskékkel.
Na hát én ezt nem tenném a babámmal. Nem vastag szappanhabos lecsutakolást kell elképzelni, de sztem mindenkinek jólesik (főleg ilyen kánikulában) egy zuhanyzás a nap végén.
Amikor a kisfiam született 10 hónapja, nekünk is elmondták a kórházban, hogy a bőrgyógyászati ajánlás az, hogy elég hetente fürdetni. Augusztus közepén szültem, úgy gondoltam, hogy ebben a melegben jól esik a babának is a kis pancsolás.
Most egy örökmozgó, mindent megfogó, megnéző, felfedező kis maszatos fiam van, ha óránként fürdetném is kevés lenne, mert sokszor ragad mindene. Nem hagyunk ki egy napot sem, mert másnapra szegényt meglepnék a legyek. :D
Az én babám novemberben született.
Ebben a melegben minden nap fürdik, de 1 hoapos kora körül mikor egész nap bent voltunk volt, hogy kimaradt a fürdés, mert pont elaludt mondjuk.. meg nagyon hasfajos volt
Kb 3 szor fordult elő.
Most már várja és szereti is a pancsit, meg meg is izzad..szóval minden nap furdik.
De mikor kicsi volt, ugy ossze tudta kakalni magát, hogy neha 1 nap 3 szor is fürdött. Bár mi nem használunk nedves törlőt csak utazáshoz. Itthon langyos vizzel van lemosva pelusozaskor. Ez is a kórházi ajánlás, mint a 2 naponta fürdetés.
Nem kívánok ítélkezni, csak kíváncsi voltam, valóban igaz-e. Én túlságosan szeretek fürödni, nekem simán belefér ilyen melegben a napi 2-3 bzuhanyzás, fürdés is. Mi még naponta fürdettük a gyerekeinket (épp az általatok felsorolt okok miatt: székelés, bukások, stb), pedig akkor még nem volt egy lakáshoz 2-3 fürdőszoba, sőt, sokhoz egy sem.
Azért örülök, hogy a többség fürdeti a babákat, kisgyerekeket, ebben a melegben különösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!