Ma már tényleg nem fürdetik naponta a babákat és a kisgyerekeket, csak hetente?
Nekem koraszulottek voltak az ikreim es a korhazban azt mondtak, h amig picik (ertsd 1-3 honaposak), addig eleg oket hetente 1-szer fudetni. Nem is jo a boruknek meg a naponta furdetes. A popsihoz manapsag vannak mar jo torlokendok, amiatt nem kell naponta furdetni egy apr honapos babat.
Most mar 10 honaposak, masznak, felallnak, megfognak dolgokat. En naponta furdetem oket, m egyszeruen kell. akkor is, ha otthon vannak - hiaba takaritok naponta, meg torlom vegig a lakast antibakterialis kendovel. Szoval azzal egyetertek, h egy par honapos babanak meg eleg a heti 1-2 furdes, de kb 4 honapos kortol mar szukseges a napi furdes.
Ismerek ilyet, igen. Én viszont mindkét babámat naponta fürdettem. Már 2 éves a nagyobbik, de amióta hazahoztuk a kórházból, még nem telt el úgy nap, hogy ne fürdött volna. Mindenki úgy csinálja ahogy akarja, bár néha elgondolkoztam... Ugyanis a kis csecsemő összebukja a haját, a pofiját, tokáját, füle mögött... Sőt, volt hogy valahogy a hónalja is befülledt, kipirosodott és iszonyat szaga volt... Már megijedtem, de aztán elkezdtem hintőporozni és azóta minden oké. Ezek a kicsik nagyon hurkásak, melegben könnyen beizzadnak, nem beszélve a pisi - kaki - tejciről. A nap végére azért megérezni a tejci szagot rajta, meg ki is tud pattogni a kis mellkasa a nyáltól. A frissítő fürdő nagyon kell neki is, szóval el sem tudom képzelni hogy hetente egyszer fürdessem.
A nagyobbiknak pedig elképzelhetetlen a heti fürdés. Még a haját is majdnem minden egyes nap mosni kell, mert ha valaki igazán össze tudja kint koszolni és izzadni magát, az ő.
#11-es vagyok. Nyilvan, ha annyira tragikus lett volna a helyzet, h budosek, vagy bepallik a honaljuk/hurkak kozott, akkor naponta megfurdettem volna. De mint emlitettem, eleve koraszulottek voltak, tehat nem egy teljs idore szuletett nagyobb meretu, hurkas csecsmot kell elkepzelni. Meg par honaposan is picik voltak. Es inkabb hallgatok a korhazi dolgozokra, akiknek az ujszulottek gondozasa a munkaja, mint azokra, akik csak okoskodnak...
Nem vettem keszpenznek a heti furdetest, m nyilvan, ha nyakig ultek a kakiban, akkor nem torlokendot hasznaltam. De igyekeztem tisztan tartani oket; sosem voltak budosek es sosem pallott be a honaljuk sem...erdekes modon. Szep es hibatlan a boruk es a popsijuk sem volt soha kipattogva.
A nagyobbik lányom decemberi, a kisebbik októberi születésű. Két hónapos korukig csak 2 naponta volt fürdés, de mivel kislányok, és asszem mindenki látott már anyatejes babát kakilni,minden kaki után alvázmosás volt. Ilyen kicsiként a napirendnek még nagyon semmi értelme nem volt, így ne zavarta meg őket. Egyébként is csak kis terelgetéssel nálunk mindkét lány maga alakította ki, nem volt küzdés, harc, kínlódás, szépen maguktól beállt az optimális napirend, napi rutin kb fél éves korukra.
A hetente egyszeri fürdést én is kevésnek gondoltam, állítólag tényleg van most egy ilyen ajánlás.
Én is inkább úgy gondolom, hogy inkább a tisztálkodószerekkel kell csínján bánni, nem kell állandóan szappanozni, ez egyébként felnőttek bőrének is ajánlott. Felesleges és káros is pl napi 2X végig tusfürdőzni, szappanozni a bőrt tetőtől talpig, lemosva a természetes védőrétegét.
Na meg nyári babáknál a meleg miatt szerintem is indokoltabb a napi, legalább vizes kis fürdés.
Nekünk ez így belefért. Természetesen most már mindkettő napi szinten fürdik, ha nincs semmi rendkívüli esemény, ami miatt elmaradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!