Minden hónapban, minden életkorban naponta kell fürdetni a kicsiket?
Nálunk minden nap van fürdés, de unokatesóm csak minden másnap fürdeti a lányokat. Meg sok más ismerősöm is. Nekem furcsa, mert nálunk hozzátartozott mindig is az esti rituáléhoz, utána jobb az alvás, de tegyen mindenki belátása szerint.
6, 11 és 15 évesek.
van hogy estére úgy kimerül, hogy fáj a szívem nyüstölni a fürdéssel
fenekét minden pelenkázás előtt mosom, kezeit gyakran, arcát is
van, hogy egésznapi program annyiból állt hogy lent voltunk szer babakocsizni, nem csúszik, mászik a porban, nem fogdossák össze vendégek
meg elvileg a bőr ph értékének sem tesz jó a gyakori fürdés, habár fürdőkrémet teszek a vízbe
de az természetes, hogy fürdés utn még elevenek, nem?
tesőmék is úgy csinálják pici kora óta, de most 4 éves, még most is, ahogy én is kisebb babával, hogy fürdés után a szoba jól be van fűtve, meztelenül még tornáztatom(nekünk muszj ortopédiai szempontból)hagyom egy kicsit hogy az ágyon birkózzon a paplannal, feláll az ágy támláján a játékokért, átzok vele stb, (legalább nem nyirkos bőrrel teszem a pelenkába, hanem jól kiszárad)pelenkázásnál adok a kezébe valamit mindig, mostanában játsza hogy ledobja, és meg feliáltok nevetve"ó istenem leesett, jaj mi lesz" odaadom, vagy adok másikat és ezzel elszórakozunk pelenkázás közben(semeddig nem tart felvenni) és az egész hercehurca jókedvvel, nevetve telik el.
amire amúgy is szükségük van, hogy csk ők legyenek még, meg szeretgetve, mert amúgy nemigen van rá idő, ez legalább az ő pillanatuk(értem ez alatt ha majd bölcsibe jár, oviba, vagy testvére lesz/van)nem elég még ilyenkor napi 1-2 "sebtibe" ölelés vagy puszi
de köszönet a válaszért :)akkor nem furdal a lelkiismeret ha néha néha kihagyom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!