Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mindig ugyanabban az...

Ti mindig ugyanabban az időpontban fürdetitek/fürdettétek az újszülött babátokat?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert nem tudom mindig ugyanarra az időpontra tenni, mert még össze-vissza ébred és kér enni. Így mindig azon múlik, hogy az adott nap hogyan alakul. Tegnap fél8, ma sztem csak 9re jön ki a lépés, mert próbálom a kajcsi előtt egy fél órával időzíteni. Ki hogy csinálja? Szívesen fogadok tippeket.

2014. júl. 15. 20:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia, én mindig 7-kor fürdetem a kislányomat. Először nekünk is elég kaotikus volt a fürdés, sokszor aludt ő is, de én nem akartam, hogy esetleg túlságosan elcsússzon a fürdés, úgyhogy volt olyan, hogy fölkeltettem, és 1-2 hét alatt megszokta, hogy 7-kor fürdés, csak utána jött az óraátállítás és az zavart be. Mire szegény megszokta az időpontot addigra kezdhettük elölről.

Nálunk úgy néz ki a délután este, hogy 4-5-ig alszik délután, 6 körül eszik egy kicsit, majd levetkőztetem, élvezi a szabadságot, jön a babamasszázs, és 7-kor fürdés. Utána vacsora és fél 8-8 körül alszik el, és reggelig alszik.

Anyatejes 4 hónapos kislány

2014. júl. 15. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:

Én nem erőltettem rá semmit csak ezt az egyet, mert jó volt a fix pont, hogy fürdetés, szopi, alvás és akkor apával este biztos volt 1-2 nyugis óránk, amíg tudtunk vacsorázni, beszélgetni stb...

Nyilván nem első naptól stoperrel a kezembem történt ez, hanem egyre jobban sikerült ráhangolódni, nálunk 1-2 hónap kellett hogy sikerüljön mindig pontosan betartani.

Szóval ha csak pár napos a babád, ne aggódj még néhány hét és már látod majd rajta, hogy álmosodik az időponthoz közeledve.

Nem tudom mennyi időközönként etetsz, de sztem etethetsz néha egy kicsit hamarabb a cél érdekében. Én igény szerint szoptattam, csak ez az egy volt időponthoz kötve, hogy fürdés után egyből szopi. Ha nem volt éhes, akkor csak nyammogott egy kicsit aztán elaludt cicin. Az

2014. júl. 15. 20:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Én soha nem néztem az órát ennyire. Felébreszteni pl. soha semmiért nem ébreszteném fel.

Szerintem ne az idő legyen mérvadó hanem a sorrend. Pl. játék, fürdés, evés, alvás. Ha ez csúszik is nap mint nap fél-egy órát neki nem probléma, meg szerintem neked se.

2014. júl. 15. 21:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Nagyjából igen. 2 hetes, 8-8.30 között van a fürdetés, de nem később.
2014. júl. 15. 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen,maximum fél órás eltérés volt,de az se nagyon.Nálunk a fürdés és fektetés volt a fix időpont,mikor meg tápszeres lett akkor az is.3 hónapos korára órát lehetett hozzá igazítani mindig tudtam mikor fog enni,és aludni.

Mennyi idős a pici?

2014. júl. 15. 21:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Az első 3 hónapban ahogy sikerült... 6-8között mivel össze vissza aludt és evett. Aztán mindig a délutáni alváshoz igazitottam, amig ki nem jött a nyár 6-7közé esett, azóta fél8-8. Már 16 hós a kisfiam. Eleinte én is aggódtam az időbeosztáson de rájöttem h amig nincs igazi napirend képtelenség mindent azonos időben csinálni. Ne aggódj ezen.
2014. júl. 15. 22:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Ilyen pici korban meg nem volt fix napirendunk. Ahogy eppen sikerult. Egyebkent en csak 3 naponta furdettem olyan 3 honapos koraig.
2014. júl. 15. 22:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem jól csinálod, pár hónap és be fog állni. Mi is az első perctől próbáltuk este 8 körülre tenni a fürdést, az elején még meg-megcsúszott az alvás/evés összevisszasága miatt. Most 5 hónapos, este 8 előtt kb. 10 perccel már nyűgösködve jelzi, hogy menne pancsizni, utála szopi és alvás :)
2014. júl. 16. 07:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia,újszülött korában nem sikerült mindig ugyanakkor,mert ő is volt,hogy átaludta az időpontot,amit én kitaláltam. Egyszer ébresztettem fel,de olyan ordítást csinált,és utána az egész este szörnyű volt,hogy többet soha. Nekünk valahogy magától beállt a dolog,ahogy rendeződött a napirendünk,kb 2-3 hónapos kora között,azóta 7-kor fürdik.
2014. júl. 16. 09:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Én inkább időintervallumot lőttem be.

A nagynál nagyon jól bevált a 7-7.30. között.

A kicsinél kicsit előrébb tettem, vele kezdjük a fürdést, eleinte inkább 6 óra felé volt, ezt sikerült kitolni 18.30-19.00 közé. Már magától jelzi, ha itt az ideje a fürdésnek. Utána eszik és azonnal alszik is.

2014. júl. 16. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!