Ti mindig ugyanabban az időpontban fürdetitek/fürdettétek az újszülött babátokat?
Szia, én mindig 7-kor fürdetem a kislányomat. Először nekünk is elég kaotikus volt a fürdés, sokszor aludt ő is, de én nem akartam, hogy esetleg túlságosan elcsússzon a fürdés, úgyhogy volt olyan, hogy fölkeltettem, és 1-2 hét alatt megszokta, hogy 7-kor fürdés, csak utána jött az óraátállítás és az zavart be. Mire szegény megszokta az időpontot addigra kezdhettük elölről.
Nálunk úgy néz ki a délután este, hogy 4-5-ig alszik délután, 6 körül eszik egy kicsit, majd levetkőztetem, élvezi a szabadságot, jön a babamasszázs, és 7-kor fürdés. Utána vacsora és fél 8-8 körül alszik el, és reggelig alszik.
Anyatejes 4 hónapos kislány
Én nem erőltettem rá semmit csak ezt az egyet, mert jó volt a fix pont, hogy fürdetés, szopi, alvás és akkor apával este biztos volt 1-2 nyugis óránk, amíg tudtunk vacsorázni, beszélgetni stb...
Nyilván nem első naptól stoperrel a kezembem történt ez, hanem egyre jobban sikerült ráhangolódni, nálunk 1-2 hónap kellett hogy sikerüljön mindig pontosan betartani.
Szóval ha csak pár napos a babád, ne aggódj még néhány hét és már látod majd rajta, hogy álmosodik az időponthoz közeledve.
Nem tudom mennyi időközönként etetsz, de sztem etethetsz néha egy kicsit hamarabb a cél érdekében. Én igény szerint szoptattam, csak ez az egy volt időponthoz kötve, hogy fürdés után egyből szopi. Ha nem volt éhes, akkor csak nyammogott egy kicsit aztán elaludt cicin. Az
Én soha nem néztem az órát ennyire. Felébreszteni pl. soha semmiért nem ébreszteném fel.
Szerintem ne az idő legyen mérvadó hanem a sorrend. Pl. játék, fürdés, evés, alvás. Ha ez csúszik is nap mint nap fél-egy órát neki nem probléma, meg szerintem neked se.
Igen,maximum fél órás eltérés volt,de az se nagyon.Nálunk a fürdés és fektetés volt a fix időpont,mikor meg tápszeres lett akkor az is.3 hónapos korára órát lehetett hozzá igazítani mindig tudtam mikor fog enni,és aludni.
Mennyi idős a pici?
Én inkább időintervallumot lőttem be.
A nagynál nagyon jól bevált a 7-7.30. között.
A kicsinél kicsit előrébb tettem, vele kezdjük a fürdést, eleinte inkább 6 óra felé volt, ezt sikerült kitolni 18.30-19.00 közé. Már magától jelzi, ha itt az ideje a fürdésnek. Utána eszik és azonnal alszik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!