Levegőhöz szoktatás hogyan, mennyi idő alatt?
A nyugati országokban nem ajnározzák annyira a gyerekeket, mint itt nálunk és nem is öltöztetik annyira fel.
Semmi baj nem lesz a barátnőd babájával.
Én is vittem a babámat már egy hetesen magammal.
Én Németo-ban vagyok, északi részen.
Itt már 2-3 napos babákat hordanak bevásáró központba. Tele van velük a város.
Nekem sem mondtak ilyet, hogy levegőztessem. Amúgy mikor hoztuk haza a korházból, akkor is érte levegő.
szerintem itt nem azon van a hangsúly, hogy milyen levegőt szív, hanem hogy meddig nem szabad közösségbe vinni.
nekem azt mondta a védőnő, kis gyereket anyuka ne látogassa meg az újszülöttet a 6. hét előtt, mert a kisgyerekekben gyakran lappang betegség mert sokat vannak közösségben, egymást fertőzik.
másrészt azt mondta, nem is feltétlen a baba miatt kell bent maradni a kismamának meg a babának 4-5 hétig, mert ő sok mindentől védett az anyatej által, hanem a mama miatt, aki viszont le van gyengülve a fáradtságtól, a szoptatástól, és ő könnyen lebetegedhet ami a szoptatás rovására megy.
nyári babát miért kéne levegőhöz szoktatni?
mert télen ugye azért kell az ablak nyitogatással meg a percekkel játszani mert a lakás és a kinti hőmérséklet között van 15-25 fokos különbség ami megterhelő a babának.
na de nyáron mi a megterhelő? 20 fokot írsz, bent mondjuk van 22... észre se veszi a pici azt a különbséget!
bevásárló központba meg azért nem ajánlják 2 hónapos korig elvinni mert még nincs immunrendszere, könnyen összenyal bármit. 2 hónaposan kap itt oltást, ott nem tud hogy vannak és azután ajánlják, addigra a baba is erősödik.
ettől függetlenül akinek nincs segítsége, nyilván viszi ;)
szerintem nagyon túlzás lenne nyáron 2 hetet a lakásban tölteni, csak mert kint biztos már a levegő... nyáron eleve egész nap szellőztet az ember, szóval, már egyből szoktatva is van
Az, hogy elvittük a 1,5 hetes gyereket sétálni a mi esetünkben nem azt jelentette, hogy rögtön bevásárolni mentünk, hanem a tesójával együtt egy nyári estén (7 után) sétálgattunk a környező utcákban. A mi esetünkben ez kisváros, családi házas övezet, autó 5 percenként kb 1, ami jön.
Azért is kérdeztem, hogy hol laknak, mert itthon télen nem viszi ki az ember egyből az újszülöttet sétálni. De egy 20+ fokban simán lehet pár napos korától. (1.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!