Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Konkrétan mit kell érteni az...

Konkrétan mit kell érteni az alatt, hogy "ha bármiben tudok segíteni, csak szólj! "?

Figyelt kérdés

Egyedüli anyuka leszek, huszonegy évesen, diploma folyamatban.

Nyilván, ha a nagymamám mondja ezt, abban minden benne van. De több ismerősöm is ezt mondta nekem mostanában, sőt, egy ma megismert làny is.

Ti mit tennétek meg szívesen azért akinek ilyet mondtok?

(Félre ne értsétek, nem akarok senki jóindulatával visszaélni, de szeretnék élni vele ha szükséges.) köszi

16 hetes kismama

2015. aug. 31. 01:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
en akkor is joszandekkal es jotanacskent irtam ezt, nem pedig igergettem valamit, maradjunk ennyiben. azt hiszem kettonk kozul en viselem jobban a kialvatlansagot, mert nem gunyolodok masokkal ha netan mondanak valamit es nem itt vezetem le a feszkot masokon...
2015. aug. 31. 10:03
 22/28 anonim ***** válasza:

:-D

Látod,csak van néhány nyugodt perced,ha minden kommentre bírsz reagálni!

2015. aug. 31. 10:08
 23/28 anonim ***** válasza:
igen mert itt van anyam :D es segit, ahogy irtam is :) de eleg faradt vagyok azert, de most mennem kell epp :) bocs:D sziasztok
2015. aug. 31. 10:19
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tapasztaltam,a többségnél udvariasság. én ezt a mondatot hallottam százszor a lányom keresztelőjén,azóta senki sehol még egy mi van telefon sem.
2015. aug. 31. 13:26
 25/28 anonim ***** válasza:
37%

Valóban udvariasság. Sokszor még a problémáid végighallgatáshoz sem fűlne a foguk, nemhogy a megoldásban segíteni.

Ezt egyszerűen szokták mondani sokat, de hogy minek? Nyilván így úgy érzik, hogy ők milyen rendesek és közben meg úgy vannak vele, hogy úgy se kérsz majd semmit, leglábbis remélhetőleg..

2015. aug. 31. 14:02
 26/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Gyülekezetbe járok, itt sok ember van aki, bàr távolabbi ismerős (beszélgetünk évente 2x) , testvéreként kezel 3s valóban számíthatok rá. Más környezetben természetesen nem "várnék csodát" de pl kaptam ingyen bébihordót, kiságyat, babakocsit, pelenkázót, és az illető ezt akkor döntötte el mikor megtudta, hogy kismama vagyok. Mások mondták. Egy barátnőm (aki nem a legközelebbi), egy férfi akinek kicsi gyereke van, több nő.

Ez hasznos, amit az elsők írtak! (Bár nem opvastam még el mindent) hogy ha van kocsija nekem meg nincs, és szükséges és ráér, elvisz. És hogy nem hetente 3x.

2015. szept. 1. 01:21
 27/28 A kérdező kommentje:

Kedves 14. és 17. válaszoló!

Köszi, a ti válaszotok is nagyon hasznos volt! :)

Többiek: egyébként arra voltam kíváncsi, mit lehet érteni segítség alatt, nem azt kérdeztem, szerintetek komolyan mondták-e.

A nem rég megismert lány pont az apuka volt barátnője, akihez hasonlót szeretne ezért otthagyott. Akkor tőle nem kérek segítséget, csak mondjuk elmegyünk kávézni, és ilyen apróság belefér ("fogd már meg egy percre!").

:)

Én is szívesen segítek ha másnak van szüksége rá, mert az jó. :) Meg a gyerekeket is szeretem. És ha kicsit vigyázok valakire, a szülőnek, aki folyton vele van, felllélegzés, nekem meg felüdülés, mert még nem született meg az én gyerekem! A gyereknek meg figyelemlekötő a változatosság...

2015. szept. 1. 01:41
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Emberfüggő! Konkretizálni kell, hogy mit ért segítség alatt. A legtöbb ember beszélgetést ért és szóbeli tanácsadást... (kitörölheted vele..)

Kis számú ember, meg valódi segítséget (pl ügyintézésben, gyerekfelügyeletben)

Az én barátnőm konkretizáta az elején, miben tud segíteni. (posta, bevásárlás, patika) Ez sokat jelentett nekem.

Mindig a konkrét felajánlást kell komolyan venni.

2015. szept. 2. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!