Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Konkrétan mit kell érteni az...

Konkrétan mit kell érteni az alatt, hogy "ha bármiben tudok segíteni, csak szólj! "?

Figyelt kérdés

Egyedüli anyuka leszek, huszonegy évesen, diploma folyamatban.

Nyilván, ha a nagymamám mondja ezt, abban minden benne van. De több ismerősöm is ezt mondta nekem mostanában, sőt, egy ma megismert làny is.

Ti mit tennétek meg szívesen azért akinek ilyet mondtok?

(Félre ne értsétek, nem akarok senki jóindulatával visszaélni, de szeretnék élni vele ha szükséges.) köszi

16 hetes kismama

2015. aug. 31. 01:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
21%
6-os valaszoloval aki 5:49-kor irt 100%-ban egyetertek. en is egyedulallo anyuka vagyok, nekem senki sem segit, hiaba ajanlottak fel ugyanigy, es valahol nem is banom, senki sem erthet egy picibabahoz rajtad kivul igazabol,amig nagyon kicsi, akkor rad van szuksege,aztan kesobb, ha atveszeled a nehez elso idoszakot mar konnyebb lesz es birni fogod. az egyetlen akiben bizhatsz (jobb esetben)az az edesanyad, o a lehet a legnagyobb segitseged ebben a helyzetben, nekem o az es halas vagyok erte, meg akkor is ha sosem volt felhotlen a viszonyunk es neha most sem, de megis o ra tamaszkodhatok. Senki masra. Ures, hamis udvariassag csupan, amit idegenek, vagy akar "baratok" ajanlanak. Ha nem hiszed el most, majd ugyis tapasztalod sajnos. Regen tobbet ert az adott szo, es tobb volt az egyutterzes is. De ilyen vilag van most.Pihenj sokat terhesseg alatt, szules utan nem lesz egy perc nyugtod sem :)
2015. aug. 31. 08:08
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Üres töltelékmondat csak, hogy mondjanak valamit!

Mint pl. "Pihenj sokat terhesseg alatt, szules utan nem lesz egy perc nyugtod sem" is.

2015. aug. 31. 08:30
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha családtag, régi barát mondja, akkor segít biztos, ha úgy alakul. A ma megismert lány ígéretét nem gondolom komolynak.

Én ha ilyet mondok - bárátnak, aki közeli -, ha pénz kell, vigyázni néha a gyerekre, stb.

2015. aug. 31. 08:40
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem válaszolók többségével, legtöbbször ez a szólam üres udvariasság. Néha valódi jó szándék van mögötte, de át sem gondolják, hogy esetleg miben is tudnának és akarnának segíteni, csak kimondják, mintha vállon veregetnének. Ha szükséged van segítségre, márpedig kevés kivétellel többségünknek van, és ezért fontos lenne tudnod, hogy ki mennyire gondolja komolyan, amit mond, és mit ért alatta, akkor egyszerűen, kedvesen kérdezz rá. "Miben segítenél szívesen?" "Mire kérhetnélek meg szükség esetén?" Már a reakciókból tudni fogod, hogy mire számíthatsz, aki csak hebeg-habog és zavarba jön, mint aki "lebukott", az semmi rosszat nem akart, csak átgondolatlanul élt a címben jelzett mondattal. Nem szabad haragudni rá, de ne kérj tőle semmit. Aki pedig azt válaszolja, hogy szívesen beugrom hazafelé a boltba, és neked is elhozom, amire szükséged van, attól soha ne kérj gyermekfelügyeletet, de ha nem tudod megoldani másképp, a konkrétan felajánlott segítséggel élhetsz. Ezzel szerintem senki jóindulatával nem élsz vissza, de elkerülitek a félreértéseket, amik miatt esetleg egyik vagy mindkét félben rossz érzés alakulna ki.
2015. aug. 31. 09:10
 15/28 anonim ***** válasza:
17%
12-es akkor csereljunk egy ket napra ok, mert en 4 honapja nem aludtam at egyetlen ejszakat sem, ugyhogy ne gunyolodj..
2015. aug. 31. 09:15
 16/28 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó! Azért tényleg nem kell általánosítani, nálunk sosincs az alvással gond, ennek ellenére tényleg nem kell gúnyolódni, bár már én is kívülről tudtam terhesen ezeket a mondatokat :)

Egyébként ezek a kijelentések többségében tényleg csak üres ígéretek.

2015. aug. 31. 09:27
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Rokonoknál te tudod, ha nem vagy benne biztos, egyenesen kérdezz rá.

Amit én nagyon jó barátnak segítettem/amilyen segítséget kaptam: ha jöttek át és valami kellett boltból, megkértem őket hogy hozzanak. Nyilván nem nagybevásárlás és utána kifizettem.

Később ha olyan volt, akkor megkértem valakit hogy menjen egy kicsit sétálni vele ha szerettem volna aludni/takarítani/kozmetikushoz stb menni. De ez utóbbi csak családtag volt.

Egy barátnőmnek nemrég volt műtétje, neki most vasaltam is, párszor mentem a lányáért iskolába. De ez már erősen vészhelyzet. Ha "csak" terhes vagy egyedülálló anya, akkor azért ezeket a dolgokat az ember meg tudja oldani.

2015. aug. 31. 09:30
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
17-es vagyok: kimaradt, hogy a gyerekágy alatt 2 nagyon jó barátnőm hozott főtt ételt is.
2015. aug. 31. 09:32
 19/28 anonim ***** válasza:
köszi 16-os, te aterzed legalabb- csakhogy mondjak mar valamit :D
2015. aug. 31. 09:34
 20/28 anonim ***** válasza:

15, képzeld én sem...de ez nem jelenti azt,hogy "nincs egy nyugodt percem sem"!

Ezis egy a sok hülyeség közül,amit csak úgy mondanak!

2015. aug. 31. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!