El vagyok keseredve! Nem értem ezt az egész
hozzátáplálást (sajnos szégyen ide, szégyen oda). Nem
igazán van segítségem, és érzem hogy rosszul csinálom,
szerintem össze vissza adok mindent. Jó tanács? Türelmes
anyukákra lenne szükségem
na! nem lesz itt gond,ne félj!
amiket adtál neki eddig az tökéletes:)
pl. reggel kaphat tápszert,aztán de. almát,aztán ebédre krumplit,esetleg egy kis tápszerrel-akár keverve is.
du.tápszer,este megint tápszer.
ennyi idősen szerintem elég ennyi.
talán este megpróbálhatnád a pépeket neki vacsira.
de kicsi ő még,ráértek kóstolgatni :)
igazából 6 hónapos kortól van a hozzátáplálás!
2010. márc. 10. 22:22
Ha az előbbieket már kóstolta, akkor adhatod neki nyugodtan a többi korának megfelelőt.
2010. márc. 10. 22:23
Ha üvegeset adsz neki, nyugodtan lehet a finomfőzeléket is, én is adtam (univeresek még hozzáadott cukrot sem tartalmaznak, kisfiam is nagyon szereti). (B)
2010. márc. 10. 22:24
Nem gond, minden baba másképpen halad. Az enyémnél például elég döcögősen indult, mert nem értette, hogy mit akarok a kanállal és hevesen tiltakozott. :-) Én úgy csináltam, hogy 2 napig kapta az adott zöldségfélét, a 3. napon összekombináltam az előzőleg megismert zöldséggel. Aztán jött a következő zöldség. Ha valamit nem evett meg egyáltalán (nálunk a sárgarépa volt ilyen) azt hagytam egy darabig és később belecsempésztem olyan zöldségek közé amiket már ismer és szeret.
Így van, mindenki tök jókat írt! Amúgy a hozzátáplálás tényleg 6 hónapos kortól van, de ez az anyatejesekre vonatkozik. A tápisoknál már 4 hósan szokták javasolni. Enyém félig tápis volt, félig anyatejes, (de a táp sajna több volt mint az anyatej) így a védőnő mondta, hogy 4 hónaposan kezdhetem neki adni az almalét, majd az almapépet... hát nálunk igy kezdődött.
az enyém is 4és fél hónapos.én sem kostoltatok.nagyon jól csinálod.az enyém sajnos válogatós.csak az üveges kaját eszi meg.ő is tápszeres.én ugy etetem hogy reggel 6 és 8 között kel-általában változó.tápszerrel kezdünk.délelött tejpép.ebédre főzelék.délután gyümölcs.este tápszer.én is minden nap más fajtát adok neki.egyrészt kitapasztalom melyiket szereti.más részt változatos.nem unja meg.
2010. márc. 10. 22:26
Nem gond sőt,minnél több ételell ismerteted,annál több félét fog szeretni,és nyugodtan add változatosan,minnél változatosabb annál jobb. Tapasztald ki mi az ami fogja a pocit,pl banán alma,abból sokat ne adj neki,és másnap adj mondjuk olyat ami kicsit lágyítja a székletét,és így variáld,jön a tavasz rengeteg gyümöből választhatsz.Eleinte krumpli a sűrítés,de bébi kajákon látod hogy mik a korához illők,és azt fokozatosan meg tudod csinálni neki.
2010. márc. 10. 22:26
18/36 A kérdező kommentje:
Húúúú köszi csajok!!! olyan jólesik ez a kis bátorítás:):)::):) Nagyon aranyosak vagytok!!!Olyan jó amikor ennyi segítőkész anyuka van:)
menj fel a babaszoba.hu-ra. írd be a keresőbe, h hozzátáplálás, kiad pár cikket, azokat olvasd el és kész is vagy:))) pontosan le van írva minden! én is azt csináltam és mivel sok mindenben bizonytalan voltam: pl. mennyi husi 1 adag, hát üvegeset kapott a fiam.
2010. márc. 10. 22:53
Szia!
Tudod milyen jó nekem hogy kiírtad ezt a kérdést?Én ugyanígy vagyok vele mint te.Ráadásul a jó evő fiamból lett egy rossz evő,és gyanúm hogy a hozzátáplálás "viseli" meg.Aztán abbahagytam de a dokinő mondta hogy adhatok neki főzit és pépeket.Úgyhogy tegnap kezdtem vele kóstoltatni a krumplit,de hát nem jött be neki.Nem tudom hogy én csinálok e valamit rosszul,de kanállal is csak "bohóckodunk2.Nem sok ami lemegy neki a torkán.Aztán csinálok tápszert általában fölösleges mennyiségeket(irtó sokat kiöntöttem már)mert félek nehogy éhen maradjon.És amúgy az én fiam nem sír ha éhes,úgyhogy úgy kell ki silabizálnom.Én is el vagyok keseredve hogy annyi anyukát olvasok itt hogy kérte a babája,hogy mennyire tömte befele a kajcsit stb. Azt sem tudom mi tévő legyek.Az almát és azokat amit kóstolt már kb. 2 hete akkor kezdjem e előröl az egészet vagy hogy?ÉS a levekkel mi helyzet,hogy csináljam?Úgyhogy valószínű hogy megpróbálok kiírni én is egy kérdést,hátha segítenek nekem is.
Sok sikert kívánok.
2010. márc. 11. 07:00
Kapcsolódó kérdések: