Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka aki a...

Van itt olyan anyuka aki a babája születése után is vékony maradt? Miért piszkálnak folyton?

Figyelt kérdés

8 hónapos a kislányom, és nagyon vékony vagyok, 42 kg és 156 cm. A terhességet 41 kg-val kezdtem, összesen 9 kg-t híztam, 50 kg-val mentem be szülni. 3 kg-val született a lányom, mikor hazajöttünk a kórházból már csak 44 kg voltam. Bíztam benne hogy a terhesség alatt felszedek pár kg-t de nem.. Most újra csak 42 kg vagyok. Annyira idegesít hogy mindenki azzal piszkál, hogy milyen vékony vagyok, eszek - e rendesen, a lányom lassan nagyobb lesz mint én. 30 éves vagyok de amiatt hogy ilyen vékony vagyok mindig 18-nak néznek és megkérdezik hogy ilyen fiatalon szültem? Egy régi barátnőmmel összefutottam a minap, neki is van egy 1 éves kislánya, ő 30 kg-t hízott a terhessége alatt, 89 kg-val ment szülni, most 1 évvel a lánya születése után 93 kg, nagyon nagy darab. Meg is jegyezte hogy biztos valami bajom van hogy szülés után is ilyen vékony vagyok. Pedig nincs, mindenféle vizsgálaton voltam már telesen egészséges vagyok, az orvos szerint ilyen alkat vagyok. Úgy szeretnék hízni pedig. :(

Van itt olyan anyuka aki hasonló helyzetben van? Nagyon zavarnak ezek a piszkálódások..sokszor nem tudom hogy reagáljak :(

2015. júl. 8. 10:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

4-es szerintem nincs igazad.

Én világéletemben nagyon sovány voltam, 170/48. Örökké piszkáltak: nagyszülők, ismerősök, osztálytársak, munkatársak.

Pedig ettem. Nem is keveset! De egyszerűen nem híztam. Voltam mindenféle kivizsgáláson, minden rendben volt. Egyszerűen ilyen az alkatom.

Most van 2 gyerekem, terhesség alatt 20 kg-t szedtem fel, de le is adtam, most 55 kg körül vagyok, még mindig vékony vagyok, csak a hasamon látszik kicsit, h szültem.

Az, h vki nem tud hízni, nem feltétlen az ő hibája. A vékonyakat sem kell bántani, csak ez ugye nincs a népbe sulykolva, mint az, hogy nem bántjuk a kövéreket, őket ajnározni kell. Ez igazságtalan!

Próbáltál vmi vitamint szedni? Én úgy vettem észre magamon, hogy amíg a terhesvitamint szedtem, jobban megmaradtak a kilók.

Amúgy meg piszkálnak ha vékony vagy, ha kövér vagy, ha nem szoptatsz, ha szoptatsz, ha császáros vagy, ha nem, ha van sapka a fejeden, ha nincs... Ennyi. Ilyenek az emberek. Tudom, h ez baromi nehéz, de le kell sz.ni őket!

2015. júl. 8. 11:44
 22/25 A kérdező kommentje:

21-es válaszoló!

Szedtem terhesség alatt gravidát, de mint írtam össz-vissz 9 kg-t híztam.

Most is szedek vitaminokat de hiába.

Vigyázz mert te is meg kapod mindjárt hogy hülyeséget beszélsz mert olyan nincs hogy genetikailag nem hizol. Biztos te sem eszel eleget.

2015. júl. 8. 11:55
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

160 centi vagyok, és jelenleg 41 kg. Az első terhességet 42-vel kezdtem, 55-tel mentem szülni 3 kg-os babàt. Engem màr annyira nem piszkàlnak, hogy jé milyen vékony vagyok, vagy esetleg beteg-e. Ha úgy adódik, elmesélem, hogy emelgetek rendszeresen egy 16kg-os négyévest, eléggé fogyaszt az is. Amúgy nem tudok mit csinàlni, nem tetszek magamnak ilyen vékonyan (voltam 47kg is), de ez van. Ràm nem jön fel súly.

Take it easy...

2015. júl. 8. 14:03
 24/25 Julie S ***** válasza:
100%

Normalisnak tunik a sulyod, tojd le a kritizalokat. En is vekony vagyok, de en paleo etrendet kovetek sok eve, terhesen is, bar akkor kicsit megengedobben. Sokat eszem, de nem hizok tole. Azelott viszont 20 kg sulyfeleslegem volt. Ha nem tudsz hizni, annak valoszinuleg valami oka van, csak nem jo iranyba es/vagy nem alaposan vizsgaltak ki. De egyaltalan nem is biztos, hogy hiznod kene. Ez bizonyos hatarokon belul nem kivansagmusor. Manapsag a sok tulsulyos ember latvanyahoz szokott a nagy atlag, aki meg ebbol a sorbol kilog, azt is igyekeznenek oda terelni, mert igy "kenyelmes".

Engem is rengeteget piszkaltak, terhesen is, azelott is, azutan is, pedig gebe azert nem vagyok. En szeretek igy kinezni, meg is mondtam mindenkinek, hogy egeszseges vagyok, senkinek semmi koze a sulyomhoz, az annyi amennyi. Tetszik, nem tetszik, ez van. Akin van felesleg, annak egy ido utan megmondtam, hogy neki meg lenne mit fogyni... Idovel aztan elmaradoztak a megjegyzesek. :D

2015. júl. 8. 14:38
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

én is pont ezen kattogok napok óta, én írtam ki azt a kérdést :(

komolyan, semmi kedvem strandra vinni a gyereket mert úgy nézek ki mint egy fogpiszkáló... :(

2015. júl. 8. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!