Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudnátok segíteni? 6 hónapos...

Tudnátok segíteni? 6 hónapos a kislányom, és teljesen kifordult magából. (többi lent)

Figyelt kérdés

Lehet,hogy egy picit hosszú lesz ezért előre is elnézést:)

6 hónapos a kislányom és 2 napja iszonyatosan üvölt mikor aludni kellene "mennie".

6 hetes korától alussza végig az éjszakát,előtte is csak egyszer kétszer ébredt fel enni.

Minden nap 3szor alszik napközben és este 8 fél 9 kor pedig jön az esti alvása.

Semmi gond nem volt mostanáig. 2 és fél óra ébrenlét után mindig jött a szunya,általában láttam/látom rajta mikor érkezett el az idő az alváshoz,olyankor betettem a kiságyba,babazene és már aludt is. Tényleg szinte rögtön csukta le a szemét és aludt. Este ugyan ez. Fürcsi,tápszer,kis puszilgatás,babazene betettem és már durmolt is reggel 6 fél 7ig.

Tegnap óta szenvedés van,mintha elvágták volna,esküszöm ha nem tudnám,hogy az én lányom az,azt hinném,hogy kicserélték,csak ugyan úgy néz ki, annyira kifordult magából:(

Amint tenném le az ágyba annyira elkezd üvölteni mint akit éppen nyúznak és nem túlzok!! Minden szép és jó,röhögcsél,játszik,ide-oda forog,összességében semmi de SEMMI nem változott csak ez az egy és már tanácstalan vagyok!

Kerestem itt ezzel kapcsolatos kérdéseket de sajnos nem találtam..:(

Gondoltuk,hogy a foga,bekentük,semmi,rágóka semmi. De nem hiszem,hogy a fogacsája bántaná mert mint írtam semmi gond addig a pontig amíg le nem telik az a bizonyos "játék idő" és aludni nem kell menni.. Onnantól vége..

Nem kap mást enni,nem változott az öblítő,mosópor,lepedő. (Azért írom ezeket le,mert már tényleg mindenre gondoltam,hogy mi lehet)

Tegnap lezuhanyoztattam, hátha a meleg,de semmi. Széklete is mindig van,nem pocakfájós.. Már lázat is mértem,rendben van minden...

Valami mentálisan változhatott? De mi? Mindent teljesen ugyanúgy csinálunk mint előtte...

Előre is köszönöm a tanácsokat,észrevételeteket. És köszönöm,hogy elolvastad,és elnézést,ha esetleg hiba van a szövegben,sietek mert most alszik sikerült elringatni.

Hupsz ez még gyorsan:) Nem volt eddig szükség ringatásra kb 3 hónapos korától,most CSAK úgy alszik el,hogyha elringatom. Köszönöm ha érkezik válasz a kérdésemre.:)

2015. jún. 10. 15:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ajánlották már szerintem (csak végigfutottam a válaszokon)de próbáld holnaptól másképp csinálni nap közben a dolgokat, ne legyen három alvás vagy az utolsó alvás legyen rövidebb (felébreszted). Vagy az esti elalvást ki kell tolni egy órával. A fiamnál az segített, hogy kitoltam az esti elalvást nyolcról kilencre. Aztán tegnap lehet a front miatt volt olyan amilyen.
2015. jún. 10. 16:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerintem szeparációs szorongás lehet. Az én lányomnál is pont így volt hat hónapos korában ahogy nálad. Ö is csak ringatva volt hajlandó elaludni. Egy éves koráig ringatva altattam, aztán egyszercsak elaludt magától is. Most másfél éves és semmi gond az alvásával. Szerintem nálatok is csak idöszakos ez a dolog. Add meg neki amit szeretne, ha ringatást akar, akkor ringasd. Úgyse csinálhatod már sokáig, mert gyorsan megnö :-)
2015. jún. 10. 16:24
 13/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a választ! Sajnos nem tudom, hogy ki hányas válaszoló volt,de igyekszem mindre reagálni :)

Először is:) Nem félek attól,hogy megszokja a ringatást. 3 hónapos koráig kellett ringatni és egyik napról a másikra ellökött magától (mint ahogy egyik válaszadó is írta) tehát ellökött,sírt a karomban,gondoltam teszek egy próbát és lerakom a kiságyba lesz ami lesz:) kijöttem a szobából és a nagy csendre voltunk figyelmesek a párommal:) Bementünk és nagyban szundikált a kicsi:) NA mondom baxus.. Csoda történt:) Na onnantól kezdve nem kell a ringatás:)

Eddig...

Nem szeretném sírni hagyni a lányomat,nagyon nincs hozzá lelkem.. Mikor néz rám,biggyeszt,könnyes a kis szeme... Áhh nem is értem mások,hogy bírják ezt.. A szívem szakadna meg..:(

Tehát ez is kilőve,inkább ringatom ha kell még 2-3 évesen is,de sírni semmiképp nem hagyom!

Gondoltam én is a szep.szorongásra... De úgy véltem,hogy az nem túl korai még?

Lehetséges,hogy túl sokat alszik,igazatok lehet.. Lehetséges,hogy én "ágyba parancsolom" és nem is álmos..:)

Még egy valamire gondoltam...

Elkezdett,forogni minden irányba megfordul és kb 3-4 napja inkább 3 próbálkozik a kúszással. A kiságyba is.. És sokszor van,hogy beteszem felnéz rám és már meg is fordult. Lehetséges az (elnézést ha hülyeséget írok) de már erre is gondoltam,tehát lehetséges az,hogy most,hogy felfedezte az új kis tudását nyitottabb lett számára a világ ebből adandóan kíváncsibb és ezért nem akar aludni?

Na megint jó hosszú lett:)

2015. jún. 10. 16:31
 14/18 anonim ***** válasza:
Igen, ez is lehetséges :)
2015. jún. 10. 16:57
 15/18 anonim ***** válasza:

az ellökös válaszoló vagyok :)

igen simán lehetséges, ugye ahogy írtam nálunk is akkor lett káosz az altatás mikor megtanult felállni, mert akkor minden érdekesebb volt. tehát kitartást :)

2015. jún. 10. 17:16
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

Így már kicsit jobban át látok a dolgon :) És megfogadom a tanácsokat,kicsit eltoljuk az altatást és alakítunk a napirenden:) Plusz hagyom,hogy felfedezze a világot:) ha ez neki most fontosabb az alvásnál:) De irigylem:D

2015. jún. 10. 19:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Próbálj egy puha pokrócot letenni a szobában azon hagyd hemperegni, hátha bejön neki. A fiam is ezidőtájt kezdett el a kezemben elaludni, kb. másfél éves koráig így ment azóta egyedül fekszik le csak mellette kell ülni elalvásnál. Szeparáció is lehet, meg próbálja felfedezni a világot. Sétáljatok sokat.
2015. jún. 10. 22:34
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm 17-es:) Mindent tanácsot megfogadok:)
2015. jún. 11. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!