Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovikezdő kislányom kifordult...

Ovikezdő kislányom kifordult magából, kín szenvedés az egész családnak az ovi! Volt valaki így?

Figyelt kérdés
Mintha elveszett volna valahol az oviban az én tündéri, figyelmes, nyugodt kicsi lányom... tudom, hogy megviseli az ovi a gyerekeket , de ez még belefér? Eleve nem is várta az ovit, enne ellenére csak pityergéssel kezdte , nem kellett lehámozni rólam... viszont ez egyre romlik, ma már nem akart öltözni itthon, keservesen sír, hogy itthon akar maradni... azt gondoltam mennyire jó lesz a hétvége, végre együtt itthon, ehhez képest dühös egész nap, vagdalózik, csapkod, türelmetlen, nem akar enni velünk, semmi sem jó, kiabál, meg akar ütni ( amit eddig soha) ,dacol ( legfőképp velem), szenvedett egész hétvégén... leültünk játszani 2 perc múlva visítva kirohant, mert valami nem sikerült neki... szívem szakad meg érte, látni ahogy szenved, nem találja magát... borzasztó volt a hétvége is, a mai oviba menetelről meg ne is beszéljünk... ez még belefér abba, hogy megviseli az ovi? annyira aggódom érte!
2014. szept. 8. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Ha csak most kezdte akkor bőven belefér. Majd megszokja, belenyugszik és visszaáll minden. Legyél türelmes, de következetes vele. Attól, mert úgy gondolod rossz neki az ovi nem szabad mindent ráhagyni sajnálatból.
2014. szept. 8. 10:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Igyekszem türelmes lenni, sőt talán túlságosan is az vagyok, de borzasztó fárasztó, komolyan hétvégén már úgy éreztem magam mint egy zombi... hihetetlen mennyire leszívja az ember energiáját a folyamatos dacolás, szenvedés... és félelmetes látni, hogy mennyire nem önmaga... de akkor ez még belefér... köszönöm a választ!
2014. szept. 8. 10:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Hány éves? Az én lányom is most kezdte az ovit. Ő is erőteljesen hullámzik az érzelmei. Részben ovi nála és életkori sajátosság meddig mehet el. Novemberben lesz a lányom 4 éves, Ez a második hete.
2014. szept. 8. 13:11
 4/12 anonim ***** válasza:

5 nap óvi után, amikor az 5 napba volt, hogy Te is ott voltál, úgy csinálja ezt?

Belefér.

2014. szept. 8. 13:42
 5/12 A kérdező kommentje:
3 éves múlt júniusban... Nálunk nincs olyan, hogy ott lehetek vele sajnos, 3 napot volt, s rögtön első nap csak átöltöztettem, és bevitték a csoportba az óvónők... én úgy gondolom nagyon drasztikus ez így, de mit tehetek, itt ez a módi :( Tudom, hogy minden anyuka halálra aggódja magát, de komolyan megijeszt a változás...
2014. szept. 8. 14:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

jesszus! ilyen még van?! azt hittem ilyet már rég nem alkalmaznak..!

mindenféle fokozatosság nélkül beszoktatni,valóban sokkoló lehet a gyereknek! ebben az esetben ne csodáld ha igy kifordult magából. előbb-utóbb biztos helyre áll a rend,de sokat beszélgess vele az oviról,és hogy miért kell oda járnia,meg arról hogy milyen jó dolgok is fognak vele ott történni. rá kérdeztél az ovónőknél hogy hogy viselkedik egésznap?

2014. szept. 8. 17:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Természetesen próbálok minél több információt kiszedni az óvónőkből, de igazábol a "hamar megnyugodott" ( aztán másnap a "ma kevesebbet sírt" - akkor ezek szerint előző nap mégsem nyugodott meg hamar ugye...) , "eszegetett" , "nem volt semmi gond" frázisokat mondják, én úgy érzem nem igazán akarnak közölni...a kislányom azt mondja nem játszik senkivel, eddig ahányszor mentem érte egyedül ült és játszogatott, vagy az udvaron az óvónő mellett álldogált... szóval én is úgy látom, hogy nem igazán tud még kapcsolatot teremteni... elmondja, hogy nem akar ott lenni mert egyedül van, fél... szívem szakad meg!
2014. szept. 9. 10:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

nem tudtok esetleg ovit váltani??

mert ott ahol ilyen "poroszos"a beállítottság mint nem lehet beszokatni a gyereket akkor ott az ovónők is hasonló beállítottságúak,gondolkodásúak lehetnek és lehet ez is közrejátszik a gyermekednél!

Nállunk még a most középsős 4 éveseket is ha reggelente vmelyik pityereg ölbe veszik és addig le nem teszik míg meg nem nyugszik!Addig énekelnek nekik,nyugtatgatják,símogatják őket!Próbálják terelni a figyelmüket,ha valamelyiknek van cumija ilyenkor odaadják ekik stb!

2014. szept. 9. 13:02
 9/12 A kérdező kommentje:
Számomra is hihetetlen, hogy itt még így megy az ovi... kis városban élünk, van 3 ovi, de közös a vezetés, tehát nem hiszem, hogy mások a szokások... tudjátok megkaptam már, hogy "teher alatt nő a pálma" , és hogy régen is ilyenek voltak az ovik, mégis itt vagyunk... és van is bent igazság talán, és biztosan nem minden kisgyermeket visel meg, de amiket leírtam engem elborzaszt, és csak reménykedem, hogy ennél nagyobb változást nem okoz a kislányomnál...
2014. szept. 9. 13:06
 10/12 anonim ***** válasza:
ha te látványosan félsz, bírálod az ovit azt a gyerek megérzi
2014. szept. 9. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!