Mi szól amellett, hogy olyan kutyafajtákat tenyésztünk/tartunk, amelyek emberi segítség, beavatkozás és ápolás híján életképtelenek, sőt, az egész életük még így is szenvedés?
ma 15:37
Csak nézz meg fotókat akár az 1900-as évekből az említett fajtákról. Igen nagy különbségek vannak az akkor használt kutyák és a ma showra tenyésztettek között.Ahogy némely fajtáknál már megtörtént a munkára szelektált és a showra tenyésztettek között a küllem közti különbségtétel.
ezt nézétek meg,régen minden kutya sokkal jobban nézett ki mint most!
egy csomó fajtát mutatnak meg,hogy milyenek voltam xxx évekkel ezelőtt és milyenek most..
8as vagyok.
Tudod az a gond, hogy a tenyésztés elment abba az irányba, hogy pénz, pénz, más már nem is számít, a másik dolog meg ebből kifolyólag, hogy nem érdekli őket, hogy tönkretesznek fajtákat, mert ugye a tenyésztés az adott fajta jobbá tételére irányulna... Gusztustalan, amit az emberiség művel, akár erről, akár másról beszélünk.
8as vagyok.
2es!
A basset hound még csak véletlenül se így nézett ki! Ne is haragudj, de amikor egy vadászkutya menni se bír, az már több, mint gáz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!