Babám 6 hetes, a Vedono szerint mar enyhülnie kellett volna a hasfajasanak mert mar elég nagy. En azt olvastam h tipikusan 3 hónapos korukig tart. Most akkor mi az igaz? Nálatok mikor múlt el?
nincsen konkrét "határa" a hasfájás végének, nem is értem hogy egy védőnő honnan szed ilyet. persze vannak általánosságok, hogy kb 3 hónap stb, de az én fiamnál 5 hónapos koráig tartott, a barátnőm fiának meg még 7 hónaposan is gyakran volt... minden baba, más, saját, egyéni érzékenységű emésztőrendszerrel, az anyukák is más-más dolgokat esznek szoptatás mellett, sőt tápszer is ezerféle van. nem lehet megmondani, hogy meddig fog tartani.
pláne, ha refluxos a baba esetleg, ami viszonylag gyakori pici korban, na az addig nem javul amíg a baba függőlegesbe nem kerül (magyarán megtanul ülni, vagy kapaszkodva felállni). kitartást, tart amíg tart, segíts neki átvészelni pocakmasszázzsal, lábtornáztatással, vagy különböző hasfájás elleni készítményekkel (espumisan, infacol vagy biogaia).
Koszonom a válaszokat. Odafigyelek a kajára, de azert nem élhetek kenyeren meg vízen. Anyatejes amugy, kora baba, 35 hétre jott. Nem tudom az közre játszhat e?
Adtam neki gyógyszert (sok mindent kipróbáltuk) de semmi nem használ.
A doki szerint túl sokat eszik (nagyon szépen gyarapszik), de ezt meg en nem tudom kntrollalni, mivel igény szerint eszik. Egyebkent 3-4 óránként, szóval nem óránként szoptatom.
Azert nem akarom tönkre tenni magam, igy is kivagyok...
Nem is igazán figyeltem meg összefüggést a kaja es az orditas közt, mindegy mit eszek, sír szegénykém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!