10 hetes múlt a kislányom, mikortól lehet vele közös fürdőzés a nagykádban?
#2-es vagyok... a babaúszás más. Ott több a víz, ráadásul az anyukán is fürdőruha van.
Azt értsd meg: egy felnőtt nő hüvelyében mindenféle baktériumok és gombák vannak! Akkor is, ha egészséges! A jó bacik tartják őket egyensúlyban. Namármost ez a kislányoknál még hiányzik. Őket ezek az organizmusok megbetegítik...
Épp ezért sok gyerekorvos is csak a papával való együttfürdést javasolja!
Persze belehalni nem fog, két-három hüvelyfertőzés után már felismeri a szervezete a kórokozókat... Az már egyéni kérdés, hogy kitegyünk-e ennek egy 1-2 éves gyereket, csak azért, mert az anyuci szeretne vele együtt fürödni...
10 hetes babának minek a sok víz?? Felesleges, neki ez nem nagy szám.
1 éves kor alatt semmiképp nem fürödnék vele.
Sok orvos még a babaúszást se javasolja. Amúgy azt a medencét folyamatosan tisztítják, nem csak áll benne a víz. Vagy nektek víztisztító rendszer van a kádban, ami plusszba forgatja a vizet??!!
Rám is ufóként néztek mikor hasonló kérdést tettem fel...pedig mi 3-an voltuk tesók, állandóan együtt fürödtünk, néha anyámmal is, és imádtuk a nagy közös pancsolós játékot :)
szerintem várd meg a 3 hónapos kort, a babaúszással többek közt azért kell addig várni, mert a baba fülét nem nagyon érheti víz mert nagyon hamar huzatot kap..közös fürdésnél is nehéz erre figyelni. És minden esetben le kell zuhanyoznod előtte, és lehetőleg fürdőruhában ülj bele a vízbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!