Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hetes múlt a kislányom,...

10 hetes múlt a kislányom, mikortól lehet vele közös fürdőzés a nagykádban?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 15. 16:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

utána néztem a neten (nem fórum-on) hogy mit irnak ezzel kapcsolatban:

Nem kell steril burokban tartani a csecsemőket sem

Ha már teljesen begyógyult a köldökcsonk, ami általában egy hónapos korban következik be, onnantól tulajdonképpen nincs akadálya annak, hogy akár a csecsemővel is együtt fürödjön a szülő – magyarázta a védőnő. „Persze megfelelő odafigyelés, körültekintés mellett: legyünk tisztában azzal, hogy nincs bőrgombánk, és a kádban minimalizáljuk a csúszásveszélyt. Az a legideálisabb, ha fürdés előtt letusolunk, azt azonban fölöslegesnek tartom, hogy mindentől óvjuk a babákat, sokkal jobb, ha a bőrük és a lányok hüvelye megszokja a természetes élőflórát. Nem kell és nem is lehet a piciket steril burokban tartani. Ha véletlenül elkapnak valamilyen gombás bőrfertőzést, akkor sem kell kétségbe esni, a kezelés ideje alatt szüneteltetni kell az együtt fürdőzést, és utána is érdemes még várni egy darabig.”

Sokan már néhány hetes babákkal wellnessfürdőket, termálvizes strandokat látogatnak a családok, ezt azonban a szakember nem helyesli. „A kifejezetten babaúszásra szakosodott uszodákban, ahol megfelelően kezelt a víz minősége, nem lehet gond. De az olyan fürdőmedencékben, ahol idősek és fiatalok együtt pancsolnak, nem megfelelő a higiénia a kicsik számára” – teszi hozzá a védőnő.

2015. ápr. 15. 17:23
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó két választ!!! :)
2015. ápr. 15. 17:31
 13/19 anonim ***** válasza:
Mi is kb 3 hónapos kortól fürdünk együtt a kisfiammal, amikor elkezdtünk járni babaúszásra is. A kiskádban gyakorlatilag végig ordította a fürdetést, a nagy kádban viszont jól eljátszik. Már 11 hónapos makk egészséges köszöni szépen :)
2015. ápr. 15. 18:10
 14/19 anonim ***** válasza:
#13: a kicsi fiad elég nehezen kapna bármilyen hüvelyfertőzést. ;)
2015. ápr. 15. 18:45
 15/19 anonim ***** válasza:
én a fertőzéseknél nem csak a hüvelyfertőzésre gondoltam, hanem pl más gombákra (bőrgomba) is. tisztába vagyok vele, hogy a fiamnak máshogy néz ki a nemiszerve, de köszönöm :)
2015. ápr. 15. 19:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

De javaslom, hogy amint tapasztaljátok, hogy vissza tud emlékezni dolgokra fejezzétek be.

2015. ápr. 15. 22:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Kb 4 hós korától fürdök a lányommal.
2015. ápr. 15. 22:55
 18/19 anonim ***** válasza:
36%
De ez miért jó? Ez a közös fürdés?
2015. ápr. 15. 22:57
 19/19 anonim ***** válasza:

én már leírtam a 13-mas válaszban...

kisfiam gyűlölt fürödni a kiskádban, hason, háton, oldalt, kb csak fejen állva nem próbáltuk. egyszer meguntam beleültem vele a nagy kádba - láss csodát, nem üvöltötte végig a fürdést. akinek van gyereke az tudja, hogy ha van 2 lehetőség, az egyiket végigsírja a másikat nem, akkor nem az elsőt fogja választani. nekünk nem teher. majd ha nagyobb lesz és egyedül is lehet hagyni fürdeni (felügyelettel) akkor nem velünk fog fürdeni.

2015. ápr. 16. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!