10 hetes múlt a kislányom, mikortól lehet vele közös fürdőzés a nagykádban?
utána néztem a neten (nem fórum-on) hogy mit irnak ezzel kapcsolatban:
Nem kell steril burokban tartani a csecsemőket sem
Ha már teljesen begyógyult a köldökcsonk, ami általában egy hónapos korban következik be, onnantól tulajdonképpen nincs akadálya annak, hogy akár a csecsemővel is együtt fürödjön a szülő – magyarázta a védőnő. „Persze megfelelő odafigyelés, körültekintés mellett: legyünk tisztában azzal, hogy nincs bőrgombánk, és a kádban minimalizáljuk a csúszásveszélyt. Az a legideálisabb, ha fürdés előtt letusolunk, azt azonban fölöslegesnek tartom, hogy mindentől óvjuk a babákat, sokkal jobb, ha a bőrük és a lányok hüvelye megszokja a természetes élőflórát. Nem kell és nem is lehet a piciket steril burokban tartani. Ha véletlenül elkapnak valamilyen gombás bőrfertőzést, akkor sem kell kétségbe esni, a kezelés ideje alatt szüneteltetni kell az együtt fürdőzést, és utána is érdemes még várni egy darabig.”
Sokan már néhány hetes babákkal wellnessfürdőket, termálvizes strandokat látogatnak a családok, ezt azonban a szakember nem helyesli. „A kifejezetten babaúszásra szakosodott uszodákban, ahol megfelelően kezelt a víz minősége, nem lehet gond. De az olyan fürdőmedencékben, ahol idősek és fiatalok együtt pancsolnak, nem megfelelő a higiénia a kicsik számára” – teszi hozzá a védőnő.
Nem tudom.
De javaslom, hogy amint tapasztaljátok, hogy vissza tud emlékezni dolgokra fejezzétek be.
én már leírtam a 13-mas válaszban...
kisfiam gyűlölt fürödni a kiskádban, hason, háton, oldalt, kb csak fejen állva nem próbáltuk. egyszer meguntam beleültem vele a nagy kádba - láss csodát, nem üvöltötte végig a fürdést. akinek van gyereke az tudja, hogy ha van 2 lehetőség, az egyiket végigsírja a másikat nem, akkor nem az elsőt fogja választani. nekünk nem teher. majd ha nagyobb lesz és egyedül is lehet hagyni fürdeni (felügyelettel) akkor nem velünk fog fürdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!