Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 lépcsöfokot esett kint a...

1 lépcsöfokot esett kint a betonon a gyerekem 15 hós, lett egy lila pup a homlokán, de 1 perc mulva már nevetett lehet e valami gond?

Figyelt kérdés
2015. jún. 2. 19:56
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekemnek elnyílt a feje. Rohanás a sebészetre, hátha ellátják. A sebész(felnőtt, gyereket nem láthatna el...) kiírt kérést a gyerekosztálynak, hogy küldjön le röntgenre minket, nézzék meg a kicsi fejét.

"Nincs eltörve, viszlát, itt a záró, no röntgen."

Ennyit a kötelező röntgenről

2015. jún. 3. 14:47
 52/66 A kérdező kommentje:
50 es teljesen igazad van!Mondtam anyósoémnak hogy elesett a gyerek,és kinevetett!azt mondta tudod az én fiam fejéböl hányszor dölt a vér?össze kellett varrni nem egyszer!és semmi nem is látszik ezekböl!szóval most meg azzal ilyeszgettek hogy belsö vérzése van???komolyan itt a gyakoroin nem épelméjü emberek vannak
2015. jún. 3. 16:07
 53/66 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, azért nem kellene ilyen stílusban sem nyomni. Sajnos annak is megvan az esélye, hogy belső vérzés van. Lehet hogy nincs is jele első órákban. Ezért kell figyelni a gyereket. Szerencsétek volt. Legközelebb nem kell orvoshoz rohanni, azonnal, de nézni a jeleket, és ha gond van cselekedni. Ügyeletre menni felesleges. Ha bármi gyanús, akkor sebészeti ambulancia.
2015. jún. 3. 16:10
 54/66 A kérdező kommentje:
vagy 49-es minek irtad hogy jelzed hogy nem mutatja ki a belsö vérzést?szerinted ezt csak te tudod hogy a röntgen nem mutatja ki?
2015. jún. 3. 16:10
 55/66 anonim ***** válasza:

A CT a lágyszövetek állapotát vizsgálja (jelen esetben az agyét), a röntgen pedig a csontét (koponya).

Tényleg ritka, de ha előfordul, akkor alattomos dög az agysérülés. Eleinte nincs igazán jele, esetleg kicsit bágyadtabb az illető. Aztán nagyon gyorsan, váratlanul fordul kritikusra az állapota, ilyenkor már inoperábilis szakaszba is kerülhet.

Kérdező, látatlanban nem lehet okosat mondani, mert ha itt lenne előttünk a gyereked,akkor se látnánk bele a fejébe. Azt neked kell eldöntened, hogy vállalod-e a kockázatot ilyenkor, vagy sem.

A vitát ráadásul te húztad el, hiszen fél óránként kiírtál egy "nagyon aggódom/fosok/félek/remegek" kommentet. Szerintem sokaknak ez nem volt szimpatikus, hogy látványosan aggódsz, de ennek ellenére a kórházi kivizsgálást halogatod. Akkor vagy ne aggódj, vagy ha aggódsz, akkor ne itt kérj jóslás kategóriába eső távdiagnózist teljesen laikusoktól.

2015. jún. 3. 16:15
 56/66 anonim ***** válasza:
Kérdező! Ha nem tűnt volna fel, téged védtelek. Nem kellene ilyen arrogánsnak lenned. A felvetésedből, és a tegnap esti cirkuszból amit levágtál, nem volt egyértelmű, hogy te tudod, hogy nem mutatja ki. Ha ilyen okos vagy, akkor ma mi a francnak vitted a gyereket. Semmi értelme nem volt, ha már teganp nem mentetek.
2015. jún. 3. 16:20
 57/66 anonim ***** válasza:

Egyébként én említettem a két fejsérülés után meghalt ismerőst, rokont.

Az autóbalesetnél kinyílt a légzsák, egy 22 éves lányról volt szó. Bevitték, ellátták a kartörését, megnyomogatták, itt-ott ragtapasz, aztán hazaengedték. Ő a fájó karján kívül jól érezte magát. 3 nap múlva otthon hirtelen eszméletvesztés, rohammentő. Egy év kóma után már nem ébredt fel belőle, leálltak az életfunkciói.

Rokon 50 éves nő. Megcsúszott a betonon, először seggre ült, aztán hanyatt vágódott. Felsegítették, kis bőrsérülés volt a fején. Gyorsan elállt a vérzés, pár percig elég volt rászorítani egy gézcsomót. Felállt, köszöni jól van, csak egy pukli. Hazament, látszólag teljesen jól volt aznap. Másnap reggel a ziháló légzésére figyelt fel egy családtag. Nem tudták felébreszteni, csak félig-meddig volt tudatánál. Mentő. A kórházból már telefonáltak a rokonságnak, hogy rohanjanak elbúcsúzni tőle. A koponyaüregbe szivárgó vér akkorra már olyan nyomást fejtett ki, hogy nem tudták műteni sem. Néhány óra múlva elhunyt.

Szóval igen, én ezek miatt nagyon óvatos vagyok a fejsérülésekkel.

2015. jún. 3. 16:21
 58/66 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó akkor szerinted most kérjek a korházban gyorsan egy ct vizsgálatot?mert amikor leirsz az tényleg nagyon rémisztö!Az orvos ma röntgen után hazaküldött azt mondta ha nem hány ,és nem látszik rajta akkor semmi baja.akkor most?
2015. jún. 3. 16:30
 59/66 A kérdező kommentje:
ez borzasztó komolyan egyre idegesebb vagyok !most mit csináljak??azt hittem az orvos megnyugtatott de akkor most mégsem vagyok nyugodt
2015. jún. 3. 16:31
 60/66 A kérdező kommentje:
most megint felhivtam az orvost ahol ma voltunk hogy szeretnék egy koponya ct-t.azt mondta azt csak indokolt esetben ha hány a gyerek vérzik a füle stb.csinálnak.semmi ok nincs arra hogy az én gyerekemnél ilyet csináljanak.akkor most mit tudnék még tenni??
2015. jún. 3. 16:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!