3 eves kisfiam szofogadatlan, sokszor hisztizik, koraszulott gyermekkent lehet tul sokat mmegengedtunk neki, most megcsapjuk kezet, feneket de nem fogad szot mit tegyek tanacsot kerek?
Elsövel egyet értek.
A csapkodás nem nevelés, csak félelem keltés.
3 évesen ez teljesen normális, de ezzel ezt nem lehet lezárni. Mindenképpen nevelni kell. Következetesség az egyik fö fogalom. pl nekem 2,5 évesem próbálgatja az erejét erösen.
Ma reggel: issza szívószállal a kakót, és vigyorog, majd megpattintja a szívószálat és minden tiszta kakaó. Ekkor közöltem vele, ha mégegyszer megtörténik ez akkor mehet az asztaltól. Hát persze megtörtént megint és direkt. Ekkor fogtamés kitettem a konyhából. Majd persze jött a sírás, hiszti és a végén a bocsánat kérés. Ekkor mondtam neki, hogy akkor jöhet vissza, ha elöször letakarítja az asztalt teljesen.
Azzal, hogy kitettem a konyhából kizökkentettem abból amit csinált, de még nem fogta fel miért is rossz, hogy a kakaót szét szorta. ìgy amikor már lenyugodott volt csak képes feltakarítani amit csinált és ezzel tudatosult benne miért is baj, ha ezt csinálja.
A böntetés és bünnek össze kell függenie.
1-vel en is egyetertek. Egy gyereknel a kovetkezetesseg es a rutin a legfontosabb, m kulonben osszezavarodik es sokszor amiatt szofogadatlan.
Amugy a koraszulottsegnek ehhez nincs koze. A legtobb koraszulott gyerek 6 honapos, de legkesobb 2 eves korara teljesen felzarkozik a teljes idore szuletett gyerekek fejlodesi szintjehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!