Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Három hét múlva lesz a babám...

Három hét múlva lesz a babám öt hónapos, és akkor kezdem a hozzátáplálást mert sajna ő tápszeres. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

Vettem üveges 100%-os almalevet amiből kivonták a savat. Ezzel kezdem. De utána rá két három napra már adhatom neki a pépesített almát is? Utána a barackot pépesítve? Majd mondjuk a banánt és közben ezeket kombinálva?

És vettem Milupa Gyermekálom tejbedara pépet vaníliásat.

Mi a véleményetek erről a termékről, és hogy vezessem be?

2008. aug. 29. 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Fokozatosan, mindíg csak egy valami újat adjál, azt pár napig. Aztán ha nincs semmi baja(mondjuk hasfájás, hasmenésstb.), akkor jöhet a következő.Mindíg várj néhány napot, vagy 1 hetet, mielőtt újat adsz neki.

Én sütőtökpürével kezdtem, aztán alma, alma-banán, sütőtök- krumpli, őszibarack, barack-alma, és így tovább.

Sok sikert.

2008. aug. 29. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nagyon korai lenne ez a hozzátáplálás. A tápszeres babáknak sem ajánlják 6 hónapos kor előtt, hogy tápszeren kívül bármit kapjon. Én úgy csináltam, amikor elkezdtem a hozzátáplálást, hogy megkóstoltattam vele az elsőt, de utána vártam 3 napot, hogy kicsapja-e, és ha nem, akkor azt kapta egy hétig. A 8. napon kapott valami újat is, de az azt követő napokon megint nem adtam neki az újdonságot, várva az esetleges reakciókat. A tejbedara pép ne az első legyen, először gyümölcslevek, majd pépesített ételek. A banánnal vigyázz, mert megfoghatja a hasát.
2008. aug. 29. 21:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, így fogok tenni. Azért kezdem el a hozzátáplálást, mert a védőnő is és a gyerekorvos is azt mondták, hogy mivel tápszeres ezért öt hónaposan el kell kezdeni. És mivel lassú folyamat ezért kb. így is eltelik egy hónap mire a bélrendszere átáll a dolgokra. Szóval én is tele vagyok félelmekkel, de megpróbálom, hisz a babám úgyis jelezni fogja, hogy ez neki jó vagy nem. Minden esetre köszi lálnyok.
2008. aug. 29. 21:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig nyugodtan elkezdheted egyáltalán nem lesz korai. Mindenképpen az almaléval kezdjed 1-2 kanál 2-3 napig majd pépes alma 1-2 kanál 2-3 napig, majd a barack aztán banán és utána mehetnek ezek vegyesen és így szépen lassan ki is válthattok evvel egy étkezést. Utánna a zöldségek ugyan így , ott a krumplival kezdjed, majd sárgarépa, sütőtök, paradicsom, cékla és ezek kombinációja.

A Milupa Tejpépek szerintem a legjobbak, nálunk ez az uzsi, de ezt is be kell majd lassan vezetni ugyan úgy mint a gyümiket meg a zöldségeket.

És még valami, hogy mindig minden újat először a délelötti órákban adjad a babádnak hogy ha esetleg fájna a pocija akkor ez ne éjszakára jöjjön elő.

2008. aug. 29. 21:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen nagyon ari vagy.Írtad a paradicsomot. Azt hogyan kell elkészíteni? Fogalmam nincs. Nincs anyukám és egyáltalán nincs is rokonom senki így hát tudom hülyeségeket kérdezek de muszály valakitől. Persze vannak ismerősök, de annyi félét mondanak, hogy nem tudom melyik a jó és melyik nem.
2008. aug. 29. 22:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, remélem segítettem. A paradicsomot úgy tudod elkészíteni, hogy lehúzod a héjját és kikaparod a magos belsejét és csak a "husát" vágod össze és főzöd meg. Ezt a legjobb eleinte krumplival adni, de külön főzzed és ha kész akkor összeturmixolod. De kipróbálhatod a Kecskemétinek van ilyen paradicsomos krumplis üveges bébiétele az is jó az én babámnak nagyon izlett.
2008. aug. 29. 23:21
 7/8 anonim ***** válasza:
És nyugodtan kérdezz bármit, nem hülyeség, gondolom első baba, mindent meg kell tanulni.
2008. aug. 29. 23:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindent. A kecskemétiből már vettem is, de szeretnék inkább kutyulgatni neki, és úgy szoktatni, hogy az én főztömet is megegye, meg az üvegeset is. Ezért egyik nap saját kaját kap másik nap üvegeset. Mindenkinek köszi mindent.
2008. aug. 30. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!