Anyukák, akik otthon vagytok, hogy telik egy napotok?
4 kislányom van,8;4,5;2,5 évesek,a legkisebb 4 hónapos:)
Reggel fél hétkor kelnek a gyerekek és apuka,én negyed hétkor,előkészítem a reggelit mire mindenki lejön.Megreggeliznek,utána felmegyünk felöltözni,befonom vagy kontyba kötöm a hajukat ha kérik,utána rakok el a legnagyobbnak innivalót meg valami kis nasit(kekszet,tejszeletet),mert sajnos nem mindig eszi meg az iskolába a tízórait és azért jó ha van valami a gyomrában,de mellé is szívesen eszi.Fél nyolckor elmennek apukával suliba,oviba a két pici pedig itthon marad velem.
Reggel elpakolászok a reggeli után,utána picit le szoktam dőlni velük a kanapéra,kicsit mesézünk,a nagyobbik ilyenkor szokott kakaózni.Ha csak nem kell mennünk mondjuk a picivel oltásra vagy valami betegség miatt az orvoshoz.
Utána még szokott játszani picit.Fél 10 körül szoktunk lemenni sétálni,játszótérre és ha kell akkor ezt egybe kötöm egy vásárlással(ha valamit el kell intézni a városba például postára kell menni vagy hasonlók azt is ilyenkor szoktam elintézni).Fél 12 körül szoktunk hazaérni,ilyenkor megfőzök(szinte minden nap szoktam).Dél-fél egy között szoktunk ebédelni,ilyenkor apuka is hazajön,eszik velünk és már megy is vissza.1-fél kettő körül szokott elaludni a nagyobbik,bár a picinek még nemigazán alakult ki napirendje,ilyenkor ő is alszik általában.3-fél 4 között ébred,amíg alszik vagy alszanak addig én bepakolok a mosogatógépbe,meg kicsit feltakarítok,ha úgy látom,hogy kosz van,aztán le szoktam pihenni picit.Fél négykor indulunk a nagyokért(de ez néha kicsit megcsúszik,attól függ,hogy mikor kel fel).Először megyünk az oviba,bemegyünk érte,összepakolom a cuccait és általában négyre odaérünk a suliba,ott már nem szállunk ki,a kocsiban szoktuk megvárni.Mire hazaérünk apuka már otthon szokott várni minket.Most már egyre gyakrabban járunk játszóterezni délután(ennek menetét már megírtam nemrég egy másik válaszomban,most nem szeretném újra,de a lényeg,hogy nagyon nem szeretem:D),vagy elmegyünk fagyizni,de én jobban szeretem,ha csak elmegyünk a nagyszülőkhöz.Fél hétkor vacsizunk,hétkor fürdés.
Én szoktam fürdetni a legkisebbet a kiskádban,bent a szobájában,addig apuka figyel a két középsőre akik együtt fürdenek a nagy kádban,én végzek legelőször a picivel,megtörlöm,felöltöztetem,be rakom a pihenőszékébe és a legnagyobb szórakoztatja,játszik vele(imádja:)),amíg mi apukával ki vesszük a középsőket a kádból,megtöröljük,felöltöztetjük őket,utána a legnagyobb is elmegy zuhanyozni,legkésőbb nyolcra mindenki pizsiben,tisztán lent van a nappaliban(a legkisebbet ilyenkor szoktam letenni aludni),ilyenkor kakaóznak és összebújva mesézünk,9 legkésőbb negyed 10 kor van fogmosás,utána fekszenek,a két évessel picit ott kell lenni,simogatni kell,mert nehezen alszik el,de legkésőbb 10-re alszik mind a négy gyerek:)Ilyenkor még szoktam picit pakolászni vagy tv-zni apukával(mint például ma is),elég későn szoktam elaludni és éjjel a picihez is fel kell kelnem,szóval szinte alig alszok,de valahogy már megszoktam:)
Hétvégén néha elmegyünk mondjuk termálozni vagy kirándulni valahova,de ezeket inkább csak mamával vállaljuk be,máshova így nem nagyon járunk így év közben,nyáron majd megpróbálunk elmenni nyaralni,de csak nagymamával:)
Gyerek nélkül már jó régen nem voltunk sehol:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!