A kisgyerekednek (2 év körüli) te minden órában adsz valami kaját, főleg amikor ordítozik érte?
Következő a helyzet: nővéremnek van egy 2 éves kislánya, együtt lakunk. A konyhába kimenni nem lehet nyugodtan, mert bármit veszel elő, gyümölcs, főtt étel, szalámis kenyér, édesség stb, a kislány rögtön elkezd visítani hogy ő is olyat akar enni, az anyja meg természetesen mint egy idegbeteg orangután majom vagy csitítja, vagy türelmet parancsol, vagy szenved. Szóval ezt a hülye ordítozást kell minden egyes konyhába lépéskor elviselni.
Normális kaját nem enne a gyerek, ha anyu nem főzne minden nap, mert ha 2 napig nincs főtt kaja, akkor vajas kenyér párizsival napi 3x 2 napon át! :D Olyat hogy főzött babaétel, zöldségpürék, zöldségfőzelékek a gyerek nem ismer. Azt se bánja az anyja ha zsíros pörkölt van ebédre, az is jó nekik.
Ha a gyerek 2 kinder tejszeletet akar megenni, akkor bizony kettőt is fog, ha egy alma után kell még egy narancs, meg egy mandarin, meg egy banán, akkor ámen, úgy is lesz, nem baj hogy a fél gyümölcs utána a konyhaasztalon van hagyva.
Nyugtassatok meg, h ez nem normális!!! Nem a nővéremet akarom lejáratni, de nem hiszem, h ez egy jó gyereknevelési példa! De lehet h tévedek....?
18/L
Hát igen, ezt nem így kéne.
2 éves a fiam. Reggeli , ebéd, uzsi, vacsi, lefekvés előtt junior ital. Közben nem kap mindenfélét, kivéve ha gyümit akar enni. Meg dupla krémtúró, tejszelet sincs.
2 évesen napi 5x evett. én is max annyiszor ettem, nem ettem a gyerekem előtt se csokit, se pörköltet 2 étkezés között. szerintem ez gonosz dolog.
mondjuk nem is evett 2 évesen bébipapit, enyém is pörköltet, zsíroskenyeret meg hasonló finomságokat evett, persze emellett sokszor volt leves meg főzelék, de a fent említett ételekkel sincs semmi baj, 2 éves már nyugodtan eheti, főleg ha szereti. gyümölcsöt én se tagadtam meg tőle soha, örülök, hogy szereti, sok gyümölcsöt eszik enyém is
Főzött babaétel meg pürék egy 2 évesnek? Kicsit el vagy tévedve. Nyugodtan eheti a pörköltet is, már régen nem baba.
Amúgy a többiben van némi igazad, de fogalmad a gyerekekről nem sok és elég rondán beszélsz a testvéredről és a kicsiről is.
A pürés ételeket nyilván nem egy 2 évesnek gondoltam, úgy értettem, hogy olyat soha nem látott, mármint az anyja soha nem érzett késztetést arra, hogy ilyenekkel kedveskedjen a gyereknek ... legalább akkor, ha nincs igazi ebéd.
Nem is arról van szó, hogy nézzen bennünket a gyerek, mint egy kis éhenkórász a sarokból, mikor mi jóízűen eszünk, de mármilyen étel neve eszébe jut hirtelen, (nutella, hús, kenyér, majonéz) azt anyja rögtön kapja elő a hűtőből, kitálal neki, utána meg ordít vele, ha nem kell neki. Mérlegelni nem tud, hogy vajon tényleg éhes-e az a gyerek, tényleg komolyan kívánja-e az ételt...?! És ezért szerintem nagy pazarság az, hogy egy fél banánt meg egy fél narancsot ott hagyunk az asztalon, utána meg megy a kukába... Megehetné külön-külön jóízűen másnap, amikor tényleg kívánja.
És igen, tudom, h csúnyán beszélek a nővéremről, csak szerintem elég idegölő már azt hatszázszor meggondolni a szobádban, hogy éhes vagy e, vagy sem, vagy hogy megéri-e végighallgatni azt az ugatást. Mert higgyétek el, ez az! Idegbeteg módjára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!