1 év körüli kisgyerekednek minden nap adsz zöldséget?
Azt eszi már, amit a család? Ha igen, milyen finom zöldséges-húsos recepteket tudsz, ami neki is való, és a felnőtteknek is ízlik?
Amióta a kisfiam azt eszi, amit mi, sajnos észrevettem, hogy egyre kevesebb zöldséget kap, ezen szeretnék változtatni.
Köszi szépen!
Azt ette,amit mi. De mi is hetente többször ettünk zöldséggel készített ételeket,salátákat. Vacsorára vagy uzsonnakor sokszor evett paradicsomot,zöldpaprikát is.
Most 18 hónapos.
Ezzel én is így voltam, rádöbbentem, hogy sokkal több rizst és krumplit eszik mint kéne (a tésztát nem nagyon szereti).
Én nagyon gyakran adok a fiamnak sűrűre főzött levest (borsó, hús, brokkoli, karfiol, póréhagyma) levesgyönggyel vagy reszelt sajttal. Egyik héten sóskát, másik héten spenótot főzök mi is nagyon szeretjük. Heti 1x kap sütőtök-cékla-gesztenye-csirke kombót, még a mélyhűtőből. Heti 1x kap májat és halat is.
Zöldséget vagy úgy csinálok, hogy mirelit zöldségkeveréket fokhagymás vajon pici sóval petrezselyemmel víz nélkül megpárolok, vagy az itthon található bármilyen zöldségből olajos-hagymás alapon sok fűszerrel (kakukkfű, lestyán, majoranna, bazsalikom, snidling stb.) rendes tejfölös-habarásos főzeléket készítek. Nagyon szereti, és igazán nem nagy cucc elkészíteni.
A fiam 16 hónapos, két hónapja eszi azt amit mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!