Mennyi őszibarackot fagyasszak le télire? Ti hány darabot tesztek el? És milyen gyümit, zöldséget érdemes még eltenni a fagyasztóba?
Én meghámozva, felkockázva teszem el kisebb kiszerelésekben, folpakban. Ti hogy csináljátok?
Most 4 hós még csak, a hozzátáplálást 6 hósan kezdem, de előre fel akarok készülni.
őszibarackot legegyszerűbb úgy eltenni, hogy megmosod, félbe vágod és a magot kiszeded. a vágási felülettel lefelé egy folpackkal leterített tálcára teszed, majd egy újabb réteggel letakarod. az egész mehet a fagyóba. ha megfagyott, leszedheted és zacskóban tárolhatod tovább. a héját egyszerűen lehúzod, mikor kiolvad. hogy mennyit, nehéz megmondani. néhány tálcányit nyugodtan csinálhatsz, el fog fogyni.
szilvát is találsz még a piacon, jó édeset. ezt kimagozod, persze előtte megmosod. utána ugyanúgy fagyasztod, mint a barackot.
zöldségek közül a karfiol, zöldbab, borsó jól fagyasztható (bár a borsószezonnak már vége). a zöldségeket alaposan megmosod, kis időre enyhén sós vízbe áztatod, hogy az esetleg benne lévő bogarak is kijöjjenek belőle. felaprítod és forrásban lévő vízbe dobod. addig főzöd, míg újra felforr a víz. ekkor kiszeded a vízből és nagyon hideg, lehetőleg jeges vízbe teszed. onnan kiszedve lecsorgatod róla a vizet és ugyanúgy fagyasztod, mint a gyümölcsöt. bocsi, rossz a billentyűzet..
nekünk az őszi volt a legkelendőbb. szerintem jó kockázva. úgy számolj, hogy eleinte fél-1 barackot fog megenni, tehát kis adagokat fagyassz egybe.
rengeteg fog kelleni, úgyhogy amennyis fér, annyit tegyél. én kb.3-4kg-t tettem el, de kevés volt. (ez az 1 nem fogta meg a székletét, úgyhogy csak ezzel keverve tudtam minden mást bevezetni.)
ezen kívül jól jöhet még a meggy, sárgabarack, szilva, esetleg cukkini, brokkoli.
a többit lehet télen is kapni (sütőtök, cékla).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!