Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elhigyjem, hogy nem lesz vele...

Elhigyjem, hogy nem lesz vele gyerekem?

Figyelt kérdés

Jaj, olyan hosszú ez. Én 1-2 hónap múlva 35 leszek, a párom, akivel több mint két éve vagyunk együtt 32. Már a második randinkon mondta, hogy gondolja, én gyerekeket, családot akarok záros határidőn belül. Aztán mondta is, hány gyereket akar, mi legyen a nevük.

Pár napja rákérdeztem a témára, és azt mondta, nem akar gyereket. Biztos?-kérdeztem. Igen-montda ő. Erre én: akkor másnap menjen el, mert nem egy irányba tartunk. Azt mondja, ő sem tőlem, sem mástól nem akar, nem érzi magát alkalmasnak arra, hogy apa legyen, stb. Az igaz, hogy egzisztenciálisan nagyon nehéz helyzetben van és szorong. Azt hajtogatja, hogy nem akarhatok egy ilyen embertől gyereket.

Én meg megbántam, hogy azt mondtam, akkor menjen, és könyörögni kezdtem (!), hogy ne hagyjon el, ő meg (szerintem megkönnyebbülten) azt hajtogatta, hogy én már szakítottam vele. Szerintem amúgy abszolút jófej apa típus. De bízhatok benne, hogy lesz gyerekem tőle? Mi van, ha egy nap a fejemhez vágja, hogy ő megmondta, hogy nem akar, és faképnél hagy? (Mármint a gyerekkel együtt.)

Segítség! Ért valaki a férfilélekhez?

2010. febr. 8. 09:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hát...én erre a férfira nem alapoznék.Tudod belőlem ne csináljon már 35 évesen bolondot senki!Egyik nap ezt gondolja,másik nap azt...menjen,élje az életét,te pedig ne pocsékold el a legszebb éveidet ilyen alakra.Én el sem tudnám képzelni az életem gyerek nélkül.
2010. febr. 8. 09:31
 2/13 anonim ***** válasza:

Hűha, nem irigyellek, ez nagyon nehéz helyzet. Sajnos szerintem ráerőltetni nem szabad, mert ahogy írod is, végén otthagyhat a babával együtt, mert nem érett még rá. Szerintem sajnos meg kell várni, amíg megérik rá szellemileg. Akkor majd ő is akarni fogja, de ugye kérdés, hogy ez még mennyi idő :(.

Fura, hogy 2 éve akart, most meg nem. Jó lenne tudni mitől változott meg a véleménye és ott kijavítani a "hibát".

Nagy kalappal!

2010. febr. 8. 09:32
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem a kedves apajelölt másfele kacsingat!!
2010. febr. 8. 09:34
 4/13 anonim ***** válasza:

Tudod ezzel csak az a baj,hogy a gyerek nem plüssmaci,amit ha 2 év múlva gondol egyet,akkor egyszerűen elajándékozunk,vagy kidobunk.

Megvárnád,míg benő a feje lágya?Lehet,hogy miatta kimarad a baba az életedből...

Barátnőm is csak magának szült gyereket,párja mindig az orra alá dörgöli,hogy te akartad...nem is foglalkozik a babával.

2010. febr. 8. 09:37
 5/13 anonim ***** válasza:

A párodnak komoly önértékelési problémai vannak, ebből a leírtakból ezt tudom leszűrni. Amíg ezt nem tudja megoldani, addig ne is akarj neki gyereket szülni, mert tényleg nem tudná ellátni. Először rendbe kell hozni az énképét és az élettel szembeni elvárásait, tisztázni a kapcsolatotok értelmét és csak ezek után több hónappal (akár évvel) gondolkozzatok gyereken. Felelőtlenség lenne ebbe a bizonytalan lelki állapotban gyereket vállalni.

Szerintem beszéljétek meg nyugodtan a kapcsolatotokat, esetleg kérje a párod szakember segítségét, ha nem tud kilábalni ebből a torz énkép beállítottságából.

Egy gyereknek kiegyensúlyozott családi háttérre van szüksége ahhoz, hogy boldogan fel tudjon nőni.

2010. febr. 8. 09:37
 6/13 A kérdező kommentje:
Hát, pánikbeteg. Pár hónapja abbahagyta a gyógyszer szedését (szakemberhez nem bírom elráncigálni), azóta (érdekes módon) valamivel jobban van, és ezt nagy haladásnak tartja. (Talán az is.)
2010. febr. 8. 09:41
 7/13 A kérdező kommentje:
Biztos nem kacsingat másfelé.
2010. febr. 8. 09:42
 8/13 anonim ***** válasza:

szerintem ő magától nem fog előállni x év múlva, hogy drágám, megértem rá, szeretnék apa leni. szerintem ez az álmodozás kategória. Másrészt kérdés, hogy te mennyi évet várhatsz még, 35 évesen. Te döntsd el magadban, hogy menynire vágysz a gyerekre, és ha úgy gondolod, hogy jobban, mint őrá (mármint a párodra), akkor cselekedj. de ráerőltetni nem szabad persze, mert később tényleg a fejedhez vágja majd, hogy te akartad, és az enm lesz kellemes,finoman szólva. Amúgy nekem is gyanús, hogy esetleg kifelé kacsintgat a kapcsolatból, ez nem lehetséges?

Én a te helyedben nem vállalnék vele gyereket, akkor inkább egyedül (ha megengedheted, és mondjuk van szülői támogatás, nem feltételnül anyagiakat értem), vagy pedig keresnék valaki mást, aki komolyan gondolja ezt az egészet.

2010. febr. 8. 09:44
 9/13 anonim ***** válasza:
9:37 vagyok. A pánikbetegség nagyon komoly betegség! Be kellene látnia a párodnak is és orvoshoz fordulnia! Az egész életét tönkreteheti, ha nincs kezelve. nagyon sajnálatos, hogy nem tudsz hatni rá:-( Ebben az esetben Én kiverném a fejemből a babát egy időre... ha együtt akarsz maradni vele.
2010. febr. 8. 09:45
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha egy időre kivered a fejedből a babát,lehet,hogy örökre kivered.

Ezt kell mérlegelned.

2010. febr. 8. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!