2 hónapos gyerekem alig alszik napközben. Ha elszundikál nagy-nehezen, akkor is max. Negyed óra múlva magához tér, akármit csinálok. Valami tipp?
Biztos lesznek akik adnak tippet (levegőn altatás babakocsiban, vagy ringatás, vagy simogatás a nózijánál, mert ilyenkor lecsukják a babák a szemüket és ettől beálmosodnak, stb.), de én azt mondom, hogy vannak babák, akiknek meg kell tanulniuk aludni - főleg napközben.
Kislányom 3 hónapos koráig nem aludt jóformán nap közben. Ha elaludt, 20 perc múlva már fel is ébred. Sok mindennel próbálkoztam, de nem igazán ment neki az alvás. Aztán 3 hónaposan kifordult magából és azóta nagyon jól alszik napközben is. Semmi rásegítés nem kell neki. Leteszem és már alszik is. Talán ami jó volt nála, hogy nem szeretett hasalni 3 hónapig, de mikor megszeretett hason feküdni, könnyebben el is tudott úgy aludni.
Nálunk is volt egy ilyen időszak,hogy egyszer csak rövid ideig aludt! A kezemben nagy nehezen elaludt,de ha letettem 15-20 perc múlva fenn is volt! Pár héten belül visszatér a hosszabb alvás!
Sok türelmet,mert ilyenkor olyan kis nyügi is volt!
Ha jól értem nem hason alszik. Kár érte, nagy kincs :)
Ha nem szeretnéd hason altatni, akkor próbáld meg párnákkal kitámasztani oldalról a végtagjait, sokszor azok rándulásai miatt ébrednek fel. Ha hason alszik, akkor ez nem okoz problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!