Anyukámnak van igaza vagy nekem?
Egy éjszakás kalandból született a babám.De már a kezdetektől imádom hiszen az én gyerekem.
Mindent megakarok neki adni mert világ életemben nem voltak barátaim.Azt akarom hogy legyen valaki akit imádhatok és aki viszont szeret mert tőlem kapta a legcsodálatosabbat: AZ életét. :)
Szóval egy percre nem szeretem letenni mert komolyan fáj ha nincs mellettem.Az ágyam mellett van a kiságya.Baldachinos. :) Zenélő körforgóval,cuki plüss állatkákkal.A ruhái harmóniában vannak.Folyton simogatom,becézgetem és még csak beszélgetni sem lehet a közelében.
Anyukám szerint mindent elrontok és ez csak majomszeretet.Meg ha felnő úgyis éli majd a saját életét.
Szerintetek?
20/L
Hát...jól letámadtátok szegényt, pedig én inkább azzal kezdeném, hogy milyen jó, hogy így is vállalta a babát és milyen szép, hogy ennyire szereti őt!
Kedves kérdező, valóban kellenek barátok is az ember életében, de én úgy gondolom, hogy még fiatal vagy, sok igaz barátság később szövődik az ember életében. Amiket írtál, abból az árad, hogy mérhetetlenül szereted a gyermekedet és ez csodálatos! A többiek csak kiragadtak részleteket, hogy ezért meg azért vagy gyerekes, pedig az a gyerekes, ahogyan ők nyilvánulnak meg! Nem látják az egészet az írásodban, miszerint anyagilag és szeretetben is mindent meg akarsz neki adni, amit csak lehet! Mindegy, hogy majomszeretetnek hívjuk-e vagy másnak, ez egy igazán érett anyai gondolkozásra vall! Lehet, hogy erre a fajta szeretetre vágytál és nem kaptad meg...könnyen lehet, ha anyává válunk, szeretnénk megadni mindent, amit csak lehet, amit mi megkaptunk, és azt is, amit mi nem! Nem lesz könnyű mindig, de tedd, amit a szived diktál! Ez már a te életed! Nem anyukádét kell élned, persze fogadd meg a jótanácsot, de te éld a saját életedet! Nem lesz könnyű, de én úgy érzem, hogy talpraesett lány vagy!
31 éves, két gyermekes anyuka
Hát én nem látok sok felnőttes gondolkodást az írásban. És most leszek majd 24 éves,a lányom meg 2,5 ,tehát szintén fiatalon lettem anya. Bár nekem itt a gyerek apja,de nem mondanám sok segítségnek az anyagiakon kívül.
Ez hogy nem lehet beszélni a közelében,ez nevetséges. A lányomat nem érdekelte a körforgó,nem volt baldachin sem feltéve neki.Nem alszik velem,a ruhái meg olyanok,amiket épp örököl húgom után.
Te csak pótolni akarod a szeretetet. És nem,nem tűnik felelősségteljesnek egy olyan LÁNY,aki egyéjszakás kapcsolatban nem védekezett. És én szerintem nem is azért tartotta meg a kicsit,mert gyereket akart és felelősségteljes,hanem hogy pótoljon valamit.
Mindegy,egyébként én sem vetettem volna el,de hát nem is lógok a gyerekem nyakán születésétől. Ez teher.A lányomhoz sokszor ha leülök játszani,elmegy a fenébe. És nem mert nem szeret,hanem mert úgy fejlődik a személyisége ha egyedül tapasztal meg dolgokat,ha önállósodik.Neked még könnyű,szüleiddel élsz,semmit nem kell csinálnod a gyerekkel való törődésen kívül. Én pedig párommal élek már 20 éves koromtól,főzök,mosok,takarítok,kezelem a pénzügyeket. S mindezek mellé minden rokonom 140+ kilóméterre van,ergo segítségem nulla.
Hidd el ez a kis csöppség nem azért fog szeretni téged,mert harmóniában vannak a ruhái,vagy mert állandóan ölelgeted. Én pl kifejezetten utálom ha belemásznak az aurámba,és anyámtól se szeretem,bár engem mama nevelt,de tőle se...És hidd el,az nem elég indok a szeretetre ,hogy megszülted. A párom utálja anyját pl,pedig megszülte. Itt is volt mellette 14évet,amiből 8 év azzal telt,hogy alkoholista volt és a saját fiára támadt több eszközzel is.Aztán meg fogta és lelépett, több mint 18 éve nem is látta. És szerinted szeresse őt? Vagy ha itt is maradt volna,szeressen valakit csak mert megszülte,ha az egy alkoholista,aki veri őt,gúnyolja mert testi hibával született?! NEM,NEM ELÉG CSAK SZÜLNI...
Te még gyerek vagy,kicsit fogadd el anyukád tanácsait is,mert ő felnevelt már téged félig meddig (bár a felvilágosításnál nem volt ott ezekszerint) és gondolom ő már 40 vagy több éves,van tapasztalata.
Megertem, hogy szeretethianyod van/volt, es ezt mos a kicsin szeretned potolni, de ez nem leszigy jo. A gyermeknek meg kell tanulni egyedul aludni stb. Nem lehetsz mindig mellette.
Amit leirtal, az olyan mint egy meses filmjelenet...
1: nem tudom, hogy a pluss allatkak hol vannak, de remelem, hogy nem a kisagyban. Azok okozzak ahirtelen csecsemo halalt.
2:harmoniaban a ruhai? komolyan? Erre van idod, hogy mindent ennyire rendben tarts? Persze, kell egy bizonyos rendszer, mert jo ha te is megtalalsz mindent es rend van, de nem is szabad tulzasba esni.
3: beszelni kell a gyerekkel. Ha nem eri ez az impulzus, kesobb nem fog tudni beszelni, logopediai problemai lesznek.
Szerintem ulj le anyukaddal beszelni, fogadd meg a tanacsait. Jarj el olyan helyre, pl baba-mama kozosseg, ahol mas anyukakkal is tudsz beszelni.
Hidd el, a te eleted konnyited meg azzal, ha kicsit mashogy allsz ehhez adologhoz.
El se olvastam a válaszokat, KAMU :-))))))
AMÚGY cuki történet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!